Empresa // Comarca // Riudellots
Fotografia: La nova avellana de Brunyola es va presentar el dijous 12 d´abril a Riudellots. / Consell Comarcal
19/07/2018 07:15

​El nou producte d'avellana de Brunyola es presenta al Food Lab de Riudellots

Es vendrà en agrobotigues, comerços, restaurants i establiments turístics, amb un format de bossa envasada al buit que conté 200 grams d’avellanes de la varietat negreta sense clova, repelades i torrades.

Redacció

El nou producte d’avellana de Brunyola es va presentar al Food Lab de Riudellots de la Selva, el passat dijous 12 de juliol. Aquest nou producte i envàs d’avellana torrada de Brunyola és el resultat del treball de l'Associació Avellana de Brunyola i Comarques Gironines amb el suport del projecte Localitza – Productes de la Selva del Consell Comarcal. L’objectiu és donar un valor afegit a aquest producte singular de la Selva a través de la comercialització directa, sense intermediaris, i el reforçament de la marca pròpia.

En el transcurs de la presentació hi van intervenir el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu; l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; el regidor de Promoció Econòmica de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés i un dels membres de l’Associació Avellana de Brunyola, Pere Arbonès.

Aquest nou producte té un disseny comú, emparat per l’Associació Avellana de Brunyola i Comarques Gironines, per bé que es comercialitza sota 4 marques comercials diferents (Avellana Bona, Avellana Sana, Masavellanes i Mas Aulé). Es vendrà en agrobotigues, comerços, restaurants, establiments turístics, etc, amb un format de bossa envasada al buit que conté 200 grams d’avellanes de la varietat negreta sense clova, repelades i torrades.

Els elaboradors han utilitzat les instal•lacions del Food Lab de Riudellots de la Selva, un centre d’innovació alimentària de l’Ajuntament de Riudellots que els garanteix disposar dels equipaments i del registre sanitari necessaris per poder transformar i comercialitzar l’avellana. Es tracta del primer projecte que utilitza aquest nou servei d’obrador d’ús compartit per a emprenedors del sector agroalimentari que requereixen registre sanitari i no disposen d’obrador propi. S’espera que en els propers mesos més productors i elaboradors agroalimentaris utilitzin les instal•lacions del Food Lab.

El conreu de l'avellana de Brunyola
L’avellana de Brunyola es conrea entre les comarques de la Selva i del Gironès, en zones planeres situades a redós del massís de les Guilleries, per petites explotacions d’origen familiar arrelades al territori. La varietat més utilitzada és la negreta, però també se’n treballen d’altres més antigues com el queixal. El conreu de l’avellana al nord de la comarca de la Selva es remunta, com a mínim, al segle XIV per bé que es va començar a estendre a mitjans del segle XIX a causa de l’arribada de la fil•loxera. Llavors molts pagesos van arrencar els ceps de les vinyes i, en el seu lloc, van plantar-hi avellaners. A la segona meitat del segle XX, els pagesos van començar a plantar els avellaners en terres de regadiu i van mecanitzar les feines.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Empresa

Empresa // Lloret // Tossa
Fotografia: Exterior de l´Aparthotel Esmeraldas de Tossa. / Comunica
10/08/2018 07:39

Mesures per reduir l’ús de plàstics en diversos establiments hotelers de Lloret i Tossa

L'empresa Med Playa està substituint els gots de plàstics pels de policarbonat i els envasos monodosis de salses i condiments per dispensadors ergonòmics als seus establiments a la Selva.
Comentaris (0)
Empresa // Comarca // Riudellots
Fotografia: La nova avellana de Brunyola es va presentar el dijous 12 d´abril a Riudellots. / Consell Comarcal
19/07/2018 07:15

​El nou producte d'avellana de Brunyola es presenta al Food Lab de Riudellots

Es vendrà en agrobotigues, comerços, restaurants i establiments turístics, amb un format de bossa envasada al buit que conté 200 grams d’avellanes de la varietat negreta sense clova, repelades i torrades.
Comentaris (0)
Empresa // Comarca // Santa Coloma
Fotografia: Exterior d´El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
06/06/2018 06:12

​Sessió de networking de caràcters artesans i creatius StartArt2018 a Santa Coloma

La jornada, que es farà el 14 de juny, serà dinamitzada per Neus Matamala, d’Incatis, empresa especialitzada en l’organització de fires i esdeveniments.
Comentaris (0)
Empresa // Blanes
Fotografia: Kevin i Pep Andreu Mc Carry, propietaris de l´empresa, amb els dos premis. / Ajuntament
23/03/2018 06:20

Cervesa Marina de Blanes, multi-guardonada al Barcelona Beer Challenge 2018

L'empresa blanenca ha rebut la medalla de plata per la cervesa 'Costa Brava', i la medalla de bronze per la cervesa 'Kremat', i és la tercera edició consecutiva del concurs en què se la guardona.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar