Tradicions // Blanes
Fotografia: El xef del Restaurant Sentits, Alberto Sánchez, servint un timbal de tonyina. / Ajuntament
03/04/2018 06:23

16 restaurants blanencs participen en una nova edició del Mes del Peix Blau

Al llarg de l'any hi haurà dues jornades més que promouen la tradició de cuina marinera blanenca: el Mes de la Gamba al maig i el Mes del Suquet de Peix a l'octubre.

Redacció

Per segon any consecutiu, la ciutat de Blanes s'ha proposat reforçar un dels trets d'identitat més apreciats per blanencs i visitants: la cuina marinera, una prova de l'estreta relació de la vila amb el mar. Fruit d'aquest objectiu, el 2017 es van organitzar tres mesos dedicats a diferents jornades gastronòmiques i, en vista dels positius resultats, es repetirà l'experiència. El tret de sortida té lloc aquest mes d'abril amb les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau, seguides al maig pel Mes de la Gamba, i a l'octubre pel Mes del Suquet de Peix. L'any passat, el primer en què es van organitzar els tres cicles, es van fer un total de 1.300 menús: 600 menús al Mes del Peix Blau, 300 menús al Mes de la Gamba i 400 menús al Mes del Suquet de Peix. 

16 Restaurants de Blanes participen al Mes del Peix Blau de l'1 al 30 d'abril 
Aquest 2018 és el segon any consecutiu en què Blanes organitza unes jornades dedicades al peix blau, que va ser novetat al 2017, i que en aquesta ocasió compta amb la col·laboració d'un total de 16 restaurants, dos més que en la passada edició. Són aquests, amb els respectius xefs: Bar Casal La Cooperativa (Gemma Vega); Ca la Luci (Encarna Jimeno); Can Tarranc (Carles Guitart); Cava Nit (Mònica Alemany); Juanma (Juan Manuel Martínez); Kiku (Kiku); L'Hivernacle (Eudys Gregorio Luna); La Balma (Toni Marin); La Taverna de n'Esteve (Esteve Burcet i Moran); Lounge Restaurant Sentits (Òscar Vila i Alberto Sánchez); Magora (Bladimir Gori); Mar i Cel (Acacia Caballero Castillejo); Melangies (Manel de Clascà); Racó Sa Palomera (Maria Inés Pascual); T3 (Alberto Mora Márquez); i Va de Catas (Jacob Gutiérrez). 

Partint de la premisa que el peix blau en sigui el principal protagonista, cada restaurant inclou diferents tipus de menús i exquisideses culinàries, completat amb productes gastronòmics blanencs com ara vi, cava, mel o verdures. Les propostes  no tan sols són per dinar, també es pot fer un vermut a base de sardines, seitons o sonsos, per exemple. Així, hi ha des d'elaborades composicions per satisfer els paladars més exigents, fins a plats únics que els amants de la cuina marinera podran triar entre un munt d'ofertes a preus que van des dels 5'50 € la més assequible, fins els 36'50 € que costa la més completa. Tant el llistat dels restaurants participants, com les respectives propostes de plats i tastos que es proposen, estan recollits en un tríptic distribuït en Oficines de Turisme i establiments especialitzats: 
http://www.visitblanes.net/upload/file/Jornades%20Peix%20Blau%20Blanes.pdf 

Per a la organització del Mes del Peix Blau l'Ajuntament de Blanes compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i Enogastronomia del mateix organisme; així com de la Confraria de Pescadors de Blanes, el Jardí Botànic Marimurtra, els caves Laviret i Ses Vernes; Aula Gastronòmica Grenyal, Cervesa Popaire, El Banyonet, Grup de Peixos Ros, l'Hotel Horitzó, Apartaments Pierre et Vacances i l'Arxiu Municipal. 

Menjar Peix Blau té premi i altres valors afegits 
Les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau que tenen lloc a Blanes de l'1 al 30 d'abril també compten amb diversos al·licients, en la línia dels esdeveniments d'aquest àmbit que s'organitzen des de l'Àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme en general. Un d'ells són els premis amb lots de productes de diferents empreses de Blanes a través de diversos concursos en mitjans de comunicació.

Un altre al·licient és la proposta que fa l'Aula Gastronòmica Grenyal: un taller de cuina especial dedicada al peix blau que es farà en dues sessions: els dissabtes 14 i 21 d'abril, tots dos dies de 13 a 16 h. Cada taller comptarà amb una primera part on hi haurà l'explicació i elaboració d'un plat amb peix blau, seguit per la part més gratificant encara: degustar el plat elaborat marinat amb vi de Blanes. El taller està restringit a un màxim de 24 persones per sessió, i té un preu de 35 €/persona. 

Un bon punt de partida per aquells qui vulguin cuinar un plat de peix blau exemplar és la recepta que proposa el xef de cuina Toni Múrcia, especialitzat en cuina marinera, i que col·labora des de fa molts anys en esdeveniments gastronòmics que s'organitzen a Blanes. El xef proposa cuinar Verats amb Fideus, una recepta que també es recull al tríptic de les jornades.

Per últim, i seguint amb la sensibilització del projecte Blanes Gluten Free, es sortejaran 5 lots de productes valorats en 50 € entre cadascun dels clients dels restaurants de la campanya que vulguin participar. Amb aquest objectiu, hi haurà dipositades sengles urnes en cada restaurant, i quan hagi finalitzat el Mes del Peix Blau es donaran a conèixer els afortunats guanyadors /-es.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Breda
12/04/2018 06:59

Breda celebra els dies 21 i 22 d'abril la 3a Fira del Monestir i la 755a Festa de l'Ajust

Durant aquests dos dies l’activitat es concentrarà al nucli històric de la Vila, a l’entorn de l’antic Monestir de Sant Salvador, amb activitats per a totes les edats i gustos.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les recreacions que es duen a terme durant l´esdeveniment. / Ajuntament
06/04/2018 07:25

​Aquest diumenge, 5a edició de les Jornades de Recreació Històrica del Combat d’Arbúcies

Es comptarà, novament, amb els Miquelets, que faran la recreació dels fets del Combat, a la riera, i muntaran els seus campaments a la plaça de la Vila.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: La nau del santuari del Vilar, ahir durant l´ofici solemne. / Ajuntament
04/04/2018 06:26

​L’Aplec del Vilar posa el punt i final a la Setmana Santa blanenca

És una de les dues festes locals que se celebren a Blanes, una tradició de més de 400 anys d’història que aplega a molt vilatans a l'entorn del santuari de la Mare de Déu del Vilar.
Comentaris (0)
Tradicions // Hostalric
Fotografia: Diumenge va tenir lloc el sopar medieval al pavelló. / La Selva Comunica
03/04/2018 06:41

​Hostalric tanca la Festa Medieval més multitudinària

Aquest diumenge, 800 persones van participar al sopar – espectacle medieval que clausurava la 22a edició de l'esdeveniment, que ha comptat amb milers de visitants.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar