Societat // Blanes
Fotografia: L´alcalde de Blanes va rebre les persones contractades ahir dimarts. / Ajuntament
07/03/2018 06:34

​L'Ajuntament de Blanes contracta 40 persones a través de Plans d'Ocupació, amb un cost de prop de 690.000 €

S'han incorporat a diferents àrees del consistori amb contractes de diversa durada amb els programes "Treball i Formació", "Enfeina't", i "Garantia Juvenil".

Redacció

L'Ajuntament de Blanes, a través de Promoció de la Ciutat, ha promogut la contractació d'un total de 40 persones amb diversos programes de polítiques actives d'ocupació 2017/2018 subvencionats. La major part corresponen al programa de Treball i Formació (TIF), amb 30 contractes; altres 5 s'han fet amb el programa Enfeina't; i finalment 5 joves d'entre 16 i 29 anys s'han beneficiat del programa de Garantia Juvenil. 

Sumant els costos dels tres projectes, s'han destinat prop de 690.000 €. El de major quantia és el de Treball i Formació, amb prop de 414.900 €, dels quals 399.550 € corresponen a la subvenció atorgada pel SOC. El programa Enfeina't suposa un cost de més de 216.500 €, comptant amb prop de 207.500 € de la subvenció del SOC. Finalment, el programa de contractacions de joves en pràctiques Garantia Juvenil té un cost de 55.000 €, íntegrament atorgat pel SOC. 

Totes les persones contractades estan incorporades als respectius llocs de feina ubicats en diferents departaments i serveis municipals. Per donar-los a tots ells i elles la benvinguda, ahir al migdia se'ls va convocar a una trobada que va encapçalar l'alcalde de Blanes, Mario Ros, qui els va desitjar que la nova experiència els sigui el màxim de profitosa. 

Treball i Formació (TIF) 
Es tracta d'un programa de polítiques actives d'ocupació que integra accions d'experiència laboral i de formació, que reben simultàniament en un entorn real de treball. Inclou tres línies de subvenció diferents, dividides en diverses accions. La primera està adreçada a persones en situació d'atur que no reben cap prestació per desocupació o subsidi, preferentment més grans de 45 anys, amb contractes de 6 i 12 mesos de duració a jornada completa. 

La segona és per a persones a l'atur beneficiàries de la renda mínima d'inserció (PRMI), igualment amb contractes de 6 i 12 mesos de jornada completa. I la tercera és per a dones en situació d'atur, que accedeixen a contractes de 12 mesos a jornada completa. De la primera línia s'han beneficiat 17 persones, en la segona n'hi ha hagut 10, i en la tercera 3. 

La major part de noves persones contractades treballen a la Ciutat Esportiva Blanes i als Serveis Municipals, les brigades. Així, a l'equipament esportiu s'han incorporat 4 paletes, 2 conserges, 2 fusters i 1 auxiliar administrativa; i a les brigades 4 paletes, 1 serraller i 1 pintor. A Promoció de la Ciutat hi ha 1 auxiliar administrativa i 1 dissenyador web; a Medi Ambient i a l'AMIC 1 auxiliar administrativa per a cadascun dels serveis; al Departament de Residus 1 auxiliar administrativa, 1 administrativa i 1 educadora de carrer; a l'Arxiu Municipal 2 auxiliars administratius; a Educació 1 administratiu, 1 conserge i 2 pintors; a Acció Social 1 administratiu; i a la Policia Local 1 administrativa. 

Programes Enfeina't i de Garantia Juvenil 
L'objectiu del programa Enfeina't és la inserció laboral de persones en situació d'atur de llarga durada, proporcionant-los un contracte laboral i un acompanyament de reforç al llarg de tot el període de contractació. Contempla contractes de 12, 9 i 6 mesos. Actualment s'han realitzat 5 contractes de 12 mesos, amb la incorporació d'1 auxiliar administrativa i 1 informadora de carrer al Departament de Residus; 2 conserges a la Ciutat Esportiva; i 1 conserge a la Biblioteca Comarcal. 

Per la seva banda, el programa Joves en pràctiques. Garantia Juvenil, està adreçat a joves de 16 a 29 anys amb títol universitari, de formació professional de grau mig o superior, títols oficialment reconeguts com a equivalents; o bé que acreditin un certificat de professionalitat que els habilitin per a l'exercici professional. 

Hi ha 5 contractes de 6 mesos a jornada completa, que s'han incorporat a quatre departaments de l'Ajuntament de Blanes. Un llicenciat en Belles Arts treballa a l'Arxiu Municipal; un pedagog i una tècnica d'Integració Social són al Departament d'Educació; un informàtic s'ha destinat a Recursos Tecnològics; i un graduat en Ciències Ambientals treballa al Departament de Residus. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El lliurament va tenir lloc ahir dimecres al matí. / Ajuntament
22/03/2018 06:20

La Caixa lliura 10.200 € a tres entitats socials de Blanes

La quantitat, entregada per l'Obra Social la Caixa, prové del 2% de la facturació obtinguda dels TPV de Caixabank durant les rebaixes per l'Associació de Comerciants de Blanes Centre.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Operatiu que es va muntar al port de Blanes ahir al matí. / Joaquim Llorens-Ajuntament
21/03/2018 06:37

​Troben a 8 milles de la costa de Blanes el cos sense vida d'un home que podria ser el caiaquista desaparegut

L'embarcació blanenca "Es Niell" el va localitzar ahir al matí i una llanxa dels Mossos el va portar fins al port de Blanes per fer l'aixecament del cadàver.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Edifici del consistori arbucienc. / Ajuntament
21/03/2018 06:29

​L’Ajuntament d'Arbúcies ofereix un nou servei d’assessorament en comportaments de risc

El Servei d’Orientació i Suport (SOS) atén presencialment cada dijous de les 10 h a les 12 h. Els psicofàrmacs i els mòbils, els abusos més habituals.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Un dels trams restaurats de la muralla. / Generalitat
20/03/2018 06:10

​Finalitzen les obres de restauració de la muralla de la vila vella de Tossa

L’actuació, promoguda pel Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Tossa, en el marc del programa de l’1% cultural, ha comportat una inversió total de 120.000,00€.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar