Societat // Sant Hilari
Fotografia: La sala on va dur a terme la jornada, plena de gom a gom. / Irene Mir-Ajuntament
02/03/2018 06:52

Sant Hilari celebra la 2a Jornada de les Guilleries Aigua i Territori, sobre el control biològic

Durant la trobada es va proporcionar informació i recursos a gestors i tècnics municipals perquè puguin avançar en l'ús del control biològic de plagues en espais verds.

Redacció

El Centre Aqua de Sant Hilari Sacalm va acollir ahir dijous 1 de març la 2a Jornada de les Guilleries: Aigua i Territori, sobre control biològic. L'objectiu d’aquesta trobada va ser proporcionar informació i recursos a gestors i tècnics municipals perquè puguin avançar en l'ús del control biològic de plagues en espais verds. Tot i les inclemències climatològiques, la sala es va omplir tant de tècnics, com també de professors i estudiants, demostrant, un cop més, l'interès del món municipal i acadèmic en un tema en què les administracions es veuen limitades per les directives europees. Aquestes jornades són el resultat de la reorientació de la Càtedra de l'Aigua que impulsa l'Ajuntament de Sant Hilari conjuntament amb la Universitat de Vic i la Universitat de Girona, cap a temes de medi ambient, natura i benestar. L'activitat vol consolidar la Càtedra com un referent de bones pràctiques ambientals en l'entorn municipal.

En la seva intervenció de benvinguda, l’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana, va agrair especialment la col·laboració, per segon any, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través del seu Pla Anual 2018 de Transferència Tecnològica. També va voler remarcar que “la Càtedra de l'Aigua s'està convertint en referent del medi ambient, com també ho està fent Sant Hilari Sacalm, ja que que la millora del medi ambient forma part d'un dels pilars dels nostres objectius com a equip de govern", va assenyalar Veciana. L'alcalde també va explicar que, des de 2015, al municipi no s'hi utilitzen productes químics i que es fan podes selectives, alhora que s'ha instal·lat una xarxa de calor alimentada amb biomassa. També s'aplica el control biològic de plagues -els hotels d'insectes han estat una de les accions més celebrades- i la recollida porta a porta, entre d'altres accions encaminades a preservar i millorar el medi ambient.
"El medi ambient és fonamental pel que fa a les actuacions de l'Ajuntament i la ciutadania", va insistir Joan Ramon Veciana, i va afegir que "quanta més gent estiguem conscienciats, millors resultats obtindrem. No es tracta només de les futures generacions, és beneficiós també per les d'ara”. I ho va concretar: “Això ho hem pogut comprovar, per exemple, en els resultats de l'aplicació de podes respectuoses i control biològic als arbres del municipi”. En les jornades hi van intervenir experts com Xavier Pons, de la Universitat de Lleida, i Judith Meseguer, tècnica en Gestió Integrada de Plagues, que van dissertar sobre el control biològic en espais verds; Thibault Crance, Koppert, de Biological Systems, que va parlar sobre les experiències europees en aquest terreny, i Mònica Bedós, tècnica assessora en Gestió Integrada de Plagues i Carles Garcia, de l'Ajuntament de Malgrat de Mar que van explicar l'experiència de Gestió Integrada de Plagues a les àrees verdes de Malgrat de Mar. La jornada va cloure amb una participada taula rodona entre els diferents ponents i amb el públic assistent.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Lloret
Fotografia: La població selvatana acull el festival per segon any consecutiu. / Ajuntament
19/04/2018 06:28

​Lloret presenta la 8a edició del Birrasana, el festival de referència de cervesa artesana de la Costa Brava

Tindrà lloc del 27 al 29 d’abril a l’aparcament de sa Caleta de la població per segon any consecutiu. Hi participaran un total de 30 expositors cervesers.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: L´empresa NORA és l´encarregada de dur a terme la neteja del municipi. / Consell Comarcal
19/04/2018 06:12

​S'inicia la implantació del nou model de recollida selectiva a Blanes

Inclòs al cost global de 3’3 M€, s’estan instal•lant 908 nous contenidors amb més capacitat que substitueixen els actuals, amb un nou sistema de recollida selectiva de càrrega lateral.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Ahir va tenir lloc la presentació de la campanya. / Ajuntament
17/04/2018 06:56

Els veïns de Tossa decidiran el futur de l’edifici de l’Ajuntament

Es posa en marxa un procés de participació ciutadana per aportar idees i votar quin ús donar a l’edifici un cop totes les dependències es traslladin a La Nau.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: L´acte de presentació, el passat divendres 6 d´abril. / Consell Comarcal
17/04/2018 06:33

Es presenta el projecte Connectant talent creatiu i territori

Impulsat pel Consell Comarcal, el projecte té la finalitat d'incorporar el talent del sector cultural i creatiu als projectes de desenvolupament local de la Selva.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar