Societat // Santa Coloma
Fotografia: Una de les trobades amb joves que s´han dut a terme. / David Rueda-Ajuntament
23/02/2018 05:55

El ple de Santa Coloma aprova el Pla Local de Joventut per als propers anys

Després de la seva aprovació inicial, el setembre passat, s'han estimat la major part de les al·legacions presentades i finalment ja es pot posar en marxa.

Redacció

El ple ordinari de febrer de Santa Coloma de Farners, celebrat aquest passat dimarts dia 20, va aprovar definitivament i per unanimitat el Pla Local de Joventut, que es va començar a desenvolupar l'any passat i que tindrà continuïtat fins al 2019. Després de la seva aprovació inicial, el setembre passat, s'han estimat la major part de les al·legacions presentades i finalment ja es pot posar en marxa.

Per aquest 2018 s'ha previst comptar amb la figura d'un dinamitzador juvenil que crei vincles amb els joves; iniciar un procés participatiu sobre el futur del Centre Cívic i veure les possibilitats de desenvolupar-hi activitats, mentre que es dinamitzarà el Cercle Jove per tal de convertir-lo en un espai de referència i s'hi desenvoluparà un programa d'activitats regulars adreçades als joves d'entre 16 i 20 anys sota el nom de "Quota Jove".

Així mateix, per primer cop s'organitzarà, a l'estiu, un Casal Jove, adreçat a nois i noies d'entre 12 i 16 anys; es crearà una Taula de Joventut com espai de debat per dissenyar estratègies i polítiques a nivell municipal en l’àmbit de la formació, el lleure, el gènere, la salut, l’habitatge, etc. També es farà un treball conjunt amb les entitats d’assessorament laboral per ajudar els joves a orientar‐se en el mercat de treball i cercar sortides professionals a les seves habilitats i coneixements; s'iniciarà de forma immediata el projecte “Uaaau”, juntament amb la Biblioteca Joan Vinyoli, amb tallers setmanals d’activitats adreçats a joves a partir de 1r d’ESO; i s'iniciarà el projecte “Rondes”, juntament amb les àrees d’Acció Social, Educació iGovernació, per ajudar els joves que busquen refugi en les ludopaties o drogues a abandonar aquests comportaments, i oferir‐los alternatives vàlides.

D'altra banda se seguirà apostant pel "Nucli Jove" a través de xerrades i tallers sobre conscienciació i temes d'interès per als joves a l'Institut i a La Salle; alhora que es mantindrà el Pla Local el PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització al Centre d’Educació) al voltant dels valors en relació amb la celebració de Dies Mundials; així com es repetirà el projecte "I tu també".

Segons expliquen des del consistori, la participació dels joves i de les entitats juvenils en l'elaboració d'aquest pla ha estat clau. S'han tingut en compte les propostes, opinions i suggeriments, les necessitats i l'interès dels joves, que s'han expressat en les trobades, debats, entrevistes, sessions obertes i grups de discussió que s'han celebrat.

L'objectiu del Pla Local de Joventut és sentar les bases per a unes polítiques municipals més efectives cap al jovent i posar els fonaments per tal que el jovent de Santa Coloma de Farners trobi respostes i oportunitats a les seves demandes.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Arbúcies
Fotografia: L´alcaldessa i els regidors del Ple dels Infants. / Ajuntament
20/06/2018 06:33

Finalitza la quarta legislatura del Ple dels Infants d'Arbúcies

El cinema a la fresca que es realitza durant la Festa Major i la Festa Holy a la jornada familiar Cassònia, properes propostes sorgides del Ple dels Infants.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
Fotografia: L´alcalde i el regidor de sostenibilitat van entregar el diploma aquest divendres. / Ajuntament
20/06/2018 06:26

L’escola Sant Iscle de Vidreres rep un diploma del projecte Euronet 50/50

El projecte Euronet 50/50 és una iniciativa europea que té per objectiu aconseguir que els centres educatius redueixin el consum energètic.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Un dels trams de la ruta. / Consell Comarcal
14/06/2018 21:52

Inaugurats els trams actius de la ruta de la Tordera

En aquests moments, la Tourdera -com es coneix popularment l'itinerari- compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar