Tradicions // Riudellots
Fotografia: La FIPORC, en l´hora punt del dinar, ahir diumenge. / Estel Xifra-Ajuntament
19/02/2018 06:24

FIPORC tanca dos dies de fira a Riudellots amb molt bona afluència de públic

Tot i la pluja de dissabte a la tarda, el bon temps es va imposar ahir diumenge, omplint la fira de visitants, que van poder gaudir d'activitats, tallers, degustacions i demostracions.

Redacció

La cinquena edició de Fiporc celebrada aquest cap de setmana a Riudellots de la Selva, ha tornat a ser un èxit. Tot i el mal temps viscut dissabte, la bonança de diumenge s'ha imposat durant tot el dia omplint de visitants els carrers del municipi. Durant  tot el cap de setmana s'ha fet activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics amb el porc com a principal protagonista.

La zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires, s'ha omplert de gom a gom per degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc, com ara pernils, embotits, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i, fins i tot, raviolis de galta de porc amb ratafia, entre d'altres plats. 

Un any més l'àrea de tast ha compartit protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner i divulgador gastronòmic, Pep Nogué. 

FIPORC està impulsada per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis i la participació activa de més de 130 voluntaris del poble, sense els quals Fiporc no seria possible, tal i com ha destacat l'alcaldessa, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés.

Carles Puigdemont inaugura la Fiporc
Carles Puigdemont, des de Brussel·les per videoconferència, va ser l'encarregat d'inaugurar oficialment la cinquena edició de Fiporc de Riudellots de la Selva.

Puigdemont va intervenir després dels parlaments del President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, del vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, del regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés  i  de l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura. 

A través d'una pantalla de grans dimensions, Carles Puigdemont va destacar la solidesa del sector porcí a Catalunya capaç de competir arreu del món amb qualitat, seguretat alimentària i bones pràctiques. Puigdemont va dir també que Fiporc és un clar exemple de que Catalunya és un territori econòmicament pròsper i atractiu.

Com a novetat, la programació d'enguany ha inclòs la presència de les Cuineres de Sils i dels castellers de les Gavarres.

Sobre FIPORC
FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.

En aquest sentit un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local convertint Riudellots en el segon municipi d'Europa on hi passen més porcs al dia.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vidreres
Fotografia: Els aspirants d´aquest any a hereu i pubilla de Vidreres. / Ajuntament
21/08/2018 09:42

Vidreres obre una votació a internet per triar la pubilla i l’hereu 2018

Amb aquest mètode es vol incentivar que hi hagi més participació en les votacions alhora que facilitar que el procediment sigui més objectiu i transparent.
Comentaris (0)
Tradicions // Caldes
Fotografia: El correfoc, una de les activitats de la passada Festa Major caldenca. / Ajuntament
14/08/2018 07:12

Bon balanç de la Festa Major de Caldes d’enguany

Les novetats d'enguany, com el concert de la Salseta del Poble Sec, la Festa Holi o el Karaoke, han estat algunes de les activitats més multitudinàries.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: El cuiner Nathan, de Masterchef, el dissabte al Happy Food Trucks. / Ajuntament
10/08/2018 08:10

El Happy Food Trucks Tour de Blanes rep un 15% més de visitants respecte l'edició anterior

La població va acollir el passat cap de setmana la 2a edició de l'esdeveniment, amb música, cuina d'arreu del món i altres al·licients, com un Showcooking amb Nathan, de 'Masterchef'.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Part del recorregut de la fira d´atraccions blanenca. / Ajuntament
31/07/2018 08:00

La fira d'atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d'agost per compensar els dies de pluja

Tots els grups polítics municipals han recolzat unànimement la petició del Gremi de Firaires que, a banda de pagar per l'estada, farà un "Dia del Nen" el dijous 2 d'agost, amb els tiquets al 50%.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar