Cultura // Comarca // Santa Coloma
Fotografia: Els Amics de les Arts, i l´organitzador de l´acte, Fel Faixedas, dalt de l´escenari. / Xavier Roca-T
13/02/2018 07:50

Complicitat màxima dels Amics de les Arts al Festimams de Santa Coloma

Prop de 250 persones van gaudir de la segona vetllada d'aquest festival ideat per l'actor arbucienc Fel Faixedas. El proper sopar-espectacle tindrà lloc el divendres 24 de febrer amb l'actor Pep Plaza.

Xavier Roca

L'Eduard Costa, en Joan Enric Barceló, en Dani Alegret i en Ferran Piqué, els Amics de les Arts, van ser els convidats, aquest passat divendres, de la segona vetllada del Festimams El Xitxarel·lo d'enguany, un festival que combina el maridatge gastronòmic amb espectacles d’artistes de primer nivell, que inclouen la possibilitat d’interactuar amb ells i fer-los preguntes sobre la seva trajectòria dalt dels escenaris. Aquesta va ser la idea amb la qual l'actor Fel Faixedas -director artístic- i el cuiner Raül Cuadras -director gastronòmic- van concebre aquest nou esdeveniment, que arriba a la seva segona edició havent hagut de canviar de local a causa del gran èxit obtingut en la seva estrena l’any passat. I és que s’hi bé tot plegat va començar al restaurant Mams d’Arbúcies –del qual Faixedas i Cuadras en són socis- enguany s’ha hagut de traslladar al Lotus Blau del Balneari Termes Orion de Santa Coloma de Farners per poder donar cabuda a la gran demanda d’entrades, duplicant d’aquesta manera les localitats.

L’espectacle del passat divendres, amb els Amics de les Arts com a protagonistes, va ser un èxit rotund. Amb prop de 250 persones, la sala bullia de gran complicitat amb els convidats, i aquesta percepció es va viure i veure ja des del primer mninut. A través de divertides anècdotes i enginyoses intervencions, al llarg de la nit l'Eduard, en Joan Enric, en Dani i en Ferran van anar desgranant els orígens i l’evolució dels Amics, intercalant-ho amb alguna de les seves cançons més recordades, com Déjà-vu i Jean Luc. Mentrestant, entre els puja i baixa de l’escenari que anaven fent els quatre protagonistes de la nit, els comensals van poder gaudir d’un menú d’especial creació per al Festimams: Aperitiu Bandarra, lluç al perfum d’alls i romaní, caneló de rostit amb salsa de tòfona i pastís de xocolates amb vainilla. Tot plegat ben maridat amb vins El Xitxarel·lo. Entre algunes de les revelacions que van sortir durant la nit va haver-hi la de la "fórmula" de la seva existència com a grup, que van resumir en: Pis d'estudiants + amistat + idees + instruments + Internet + Ser al lloc que toca en el moment ideal. Ja ben entrada la nit va ser el torn per a les preguntes del públic, que van anar des de les més formals fins a les adornades amb més picaresca, i a les quals els Amics van respondre sempre amb el gran sentit de l’humor que els caracteritza.

“Una experiència fantàstica”. Així definia l’Eduard Costa, un dels components dels Amics de les Arts, el sopar-espectacle del Festimams. “Normalment la gent acostuma a sentir cantar als Amics i aquí hem pogut parlar compartint les nostres anècdotes i obrint-nos i hem pogut veure que la gent hi connecta i que surt contenta i rient; això és el millor regal d'avui" afegia. D’altra banda, un dels altres components, en Joan Enric Barceló, explicava que “era un format molt atípic i això és el que ens va cridar l'atenció del Festimams”. “Hi havia un risc perquè nosaltres fem concerts, però hem comprovat que això ha funcionat, a la gent li ha agradat, ha rigut... ha estat un plaer" assenylava Barceló, que afegia que “mai havíem fet res tan vivencial, barrejant-ho amb cançons, i he de dir que ha estat fantàstic”.

Des de l’organització, Fel Faixedas no ho podia expressar amb més contundència: “Estem flotant de contents i de feliços: felicitat màxima”. “Portem dos sopars amb ple absolut, la gent surt molt encantada i amb els Amics de les Arts estic molt emocionat, perquè tothom s’ho ha passat molt bé”, explicava Faixedas, qui afegia que “al final aquesta feina de pujar a un escenari o d'organitzar actes perquè altres pugin a l'escenari ho fas perquè la gent marxi contenta a dormir; aquesta és la gran satisfacció”. En relació al canvi d’emplaçament del festival, l’actor arbucienc assenyala que “ens feia por que aquest espai fos massa gran, però hi ha hagut un clima com al Mams a Arbúcies. El que hi fa molt és la gent, i la gent quan entra ve predisposada a menjar, a beure, a riure i a passar-s'ho bé. I estem molt satisfets com un espai amb 250 persones es creï aquest clima també”. Finalment, Faixedas remarca que “fer-ho a Santa Coloma era una gran aposta, i ara ha deixat de ser un festival del poble per ser molt més ampli, ja que ha vingut gent d’arreu del país".

Propers convidats: Pep Plaza, Toni Albà, els Òscars i en Peyu
El següent sopar espectacle, previst pel dissabte 24 de febrer, comptarà amb l’actor Pep Plaza, que va ser un dels grans artistes de la primera edició, exhaurint totes les entrades, i que torna per segona vegada al festival per ampliar la seva vessant musical. Toni Albà hi passarà el dissabte 3 de març, i el divendres 23 de març el festival acollirà Una nit amb els Òscars, una oportunitat perquè el públic els pugui conèixer fora del programa La Competència. En Peyu i el seu humor seran els encarregats de clausurar el festival amb el darrer sopar espectacle el dijous 29 de març. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Cultura

Cultura // Comarca // Sant Hilari
20/07/2018 07:11

​Fins al 30 de juliol, exposició d'escultures de David Sánchez León a Sant Hilari

La mostra “Llista d’espera, ara és demà” té lloc en el marc del projecte Art en Ruta, un cicle d'exposicions itinerants de promoció de les arts visuals i artistes de la comarca de la Selva.
Comentaris (0)
Cultura // Breda
Fotografia: Cristina Ribot rebent el guardó, fa unes setmanes a Breda. / Consell Comarcal
18/07/2018 07:15

Cristina Ribot, guanyadora de la XII Beca de Recerca La Selva 2018

El guardó es va entregar ara fa unes setmanes en el marc de la Trobada d’Entitats Culturals de la comarca de la Selva, que enguany s'ha celebrat a Breda.
Comentaris (0)
Cultura // Hostalric
Fotografia: Els treballs d´excavació a la banqueta. / Associació pel Patrimoni Històric d´Hosta
17/07/2018 12:10

El Camp de Treball Internacional d’Hostalric deixa a la vista la banqueta del camí cobert del castell

Aquesta banqueta és un element defensiu que consta d’uns esgraons que s’utilitzaven per dotar al castell de major visibilitat a l’hora de disparar als atacants.
Comentaris (0)
Cultura // Blanes
Fotografia: Mone Teruel i Albert Pladellorens al Vilar. / Aitor Roger-Ajuntament
16/07/2018 08:21

Un concert amb Mone Teruel i Albert Pladellorens enceta musicalment l'estiu de Blanes al Santuari del Vilar

L'Obreria del Vilar va organitzar divendres al vespre una vetllada lúdica-cultural en aquest entorn tan especial, que no sol acollir esdeveniments d'aquesta mena.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar