Societat // Lloret
Fotografia: La campanya es va iniciar amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental. / Ajuntament
07/02/2018 06:11

La campanya d’oli reciclat de Lloret aconsegueix incrementar en un 40% la quantitat recollida anualment

Es va passar dels 1.350 litres l’any 2016 -quan l’únic punt de captació era la deixalleria-, als 2.410 litres l’any 2017.

Redacció

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lloret de Mar va iniciar el passat 2017 una prova pilot per incidir en el reciclatge de l’oli vegetal usat, un dels residus domèstics més contaminants de les aigües residuals urbanes i, a la vegada, un dels que registra un menor percentatge de recollida selectiva.

Superat l’any d’implantació de la xarxa de contenidors específics per a la recollida d’oli domèstic, des del departament se’n fa un balanç molt positiu. Segons el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg “les quantitats recollides demostren l’èxit de la mesura d’apropar els punts d’aportació d’oli als ciutadans, col·locant els 7 nous contenidors, ja que s’ha increment en més d’un 40% la quantitat anual recollida, passant dels 1.350 litres l’any 2016 quan l’únic punt de captació era la deixalleria, als 2.410 litres l’any 2017”.

Vista la bona acceptació de la proposta i els resultats obtinguts, s’està valorant la possibilitat d’ampliar la dotació de contenidors, instal·lant-ne a d’altres barris del municipi. Alhora se seguiran proporcionant als ciutadans que ho demanin els embuts per  facilitar la recollida de l’oli generat als habitatges. L’embut disposa d’un adaptador per poder enroscar-lo a qualsevol tipus d’ampolla de plàstic d'1,5 – 2 litres, evitant així que se’n vessi cap gota i fent senzilla la deposició de l’oli. Les ampolles plenes són les que s’acaben dipositant en els contenidors taronges, específics per a la recollida d’oli.

També des de la regidoria es fa una valoració positiva de la implantació de les 6 minideixalleries per residus especials de petit format, que van ser instal·lades el mes de març de 2017. Els residus que s’han recollit en majors quantitats en els mòduls de carrer han estat les bombetes de tot tipus, 1.142 kg, i les piles i bateries de mòbil, que se n’han segregat 375 Kg.

La voluntat del departament de Medi Ambient, en paraules del regidor Jordi Orobitg, és “seguir treballant per millorar els índex de reciclatge de totes les fraccions en l’àmbit de la recollida domiciliària, que és on hi ha més recorregut per seguir incrementant les quantitats segregades, i apropar-les a les dades dels grans productors (establiments d’allotjament, restauració i oci) on s’obtenen uns bons resultats, tant en quantitat com qualitat”.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Les nevades van afectar 45 poblacions gironines. / Diputació
05/09/2018 17:00

La Diputació destinarà 350.000 euros als municipis afectats per les nevades del passat hivern

La subvenció es destinarà a finançar actuacions com la retirada de neu i gel, despeses extraordinàries de personal, estesa de sal o contractació de maquinària especialitzada.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Les noves dependències de Serveis Socials. / David Rueda-Ajuntament
02/09/2018 21:38

Nova ubicació dels Serveis Socials municipals de Santa Coloma

El canvi d'ubicació respon a la voluntat de la regidoria d'agrupar en un mateix espai tots els treballadors d'aquesta àrea, que fins ara estaven dividits en dues dependències.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar