Societat // Lloret
Fotografia: La campanya es va iniciar amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental. / Ajuntament
07/02/2018 06:11

La campanya d’oli reciclat de Lloret aconsegueix incrementar en un 40% la quantitat recollida anualment

Es va passar dels 1.350 litres l’any 2016 -quan l’únic punt de captació era la deixalleria-, als 2.410 litres l’any 2017.

Redacció

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lloret de Mar va iniciar el passat 2017 una prova pilot per incidir en el reciclatge de l’oli vegetal usat, un dels residus domèstics més contaminants de les aigües residuals urbanes i, a la vegada, un dels que registra un menor percentatge de recollida selectiva.

Superat l’any d’implantació de la xarxa de contenidors específics per a la recollida d’oli domèstic, des del departament se’n fa un balanç molt positiu. Segons el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg “les quantitats recollides demostren l’èxit de la mesura d’apropar els punts d’aportació d’oli als ciutadans, col·locant els 7 nous contenidors, ja que s’ha increment en més d’un 40% la quantitat anual recollida, passant dels 1.350 litres l’any 2016 quan l’únic punt de captació era la deixalleria, als 2.410 litres l’any 2017”.

Vista la bona acceptació de la proposta i els resultats obtinguts, s’està valorant la possibilitat d’ampliar la dotació de contenidors, instal·lant-ne a d’altres barris del municipi. Alhora se seguiran proporcionant als ciutadans que ho demanin els embuts per  facilitar la recollida de l’oli generat als habitatges. L’embut disposa d’un adaptador per poder enroscar-lo a qualsevol tipus d’ampolla de plàstic d'1,5 – 2 litres, evitant així que se’n vessi cap gota i fent senzilla la deposició de l’oli. Les ampolles plenes són les que s’acaben dipositant en els contenidors taronges, específics per a la recollida d’oli.

També des de la regidoria es fa una valoració positiva de la implantació de les 6 minideixalleries per residus especials de petit format, que van ser instal·lades el mes de març de 2017. Els residus que s’han recollit en majors quantitats en els mòduls de carrer han estat les bombetes de tot tipus, 1.142 kg, i les piles i bateries de mòbil, que se n’han segregat 375 Kg.

La voluntat del departament de Medi Ambient, en paraules del regidor Jordi Orobitg, és “seguir treballant per millorar els índex de reciclatge de totes les fraccions en l’àmbit de la recollida domiciliària, que és on hi ha més recorregut per seguir incrementant les quantitats segregades, i apropar-les a les dades dels grans productors (establiments d’allotjament, restauració i oci) on s’obtenen uns bons resultats, tant en quantitat com qualitat”.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El lliurament va tenir lloc ahir dimecres al matí. / Ajuntament
22/03/2018 06:20

La Caixa lliura 10.200 € a tres entitats socials de Blanes

La quantitat, entregada per l'Obra Social la Caixa, prové del 2% de la facturació obtinguda dels TPV de Caixabank durant les rebaixes per l'Associació de Comerciants de Blanes Centre.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Operatiu que es va muntar al port de Blanes ahir al matí. / Joaquim Llorens-Ajuntament
21/03/2018 06:37

​Troben a 8 milles de la costa de Blanes el cos sense vida d'un home que podria ser el caiaquista desaparegut

L'embarcació blanenca "Es Niell" el va localitzar ahir al matí i una llanxa dels Mossos el va portar fins al port de Blanes per fer l'aixecament del cadàver.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Edifici del consistori arbucienc. / Ajuntament
21/03/2018 06:29

​L’Ajuntament d'Arbúcies ofereix un nou servei d’assessorament en comportaments de risc

El Servei d’Orientació i Suport (SOS) atén presencialment cada dijous de les 10 h a les 12 h. Els psicofàrmacs i els mòbils, els abusos més habituals.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Un dels trams restaurats de la muralla. / Generalitat
20/03/2018 06:10

​Finalitzen les obres de restauració de la muralla de la vila vella de Tossa

L’actuació, promoguda pel Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Tossa, en el marc del programa de l’1% cultural, ha comportat una inversió total de 120.000,00€.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar