Societat // Lloret
Fotografia: Façana del consistori lloretenc. / Ajuntament
03/02/2018 09:31

​El pressupost de l’Ajuntament de Lloret per al 2018 s’eleva a més de 68 milions d’euros

Aquest pressupost suposa un augment del 4,29% respecte al 2017 i les principals línies estratègiques se centren en accions destinades a l'embelliment de la població.

Redacció

L’Ajuntament va aprovar el passat dilluns 29 de gener un pressupost municipal que s’eleva a 68.433.177,32€, el que suposa un augment del 4,29% respecte al 2017. Aquest pressupost no inclou l’OA Serveis de Comunicació i Lloret Futur SA, els quals presenten un pressupost de 360.000€ i 1.709.900€ respectivament. Els comptes del 2018 mantenen l’objectiu de complir l’estabilitat pressupostària i, per tant, es continuen ajustant al Pla Econòmic i Financer (PEF), remarquen des del consitori.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha destacat que “les principals línies estratègiques d’aquest pressupost se centren en accions destinades a l'embelliment de la població amb l’execució de projectes de reforma de parcs i carrers, i la millora de la jardineria general, així com el desenvolupament d’accions emmarcades en el pla de reconversió de Lloret com a destinació turística, com són la reforma de la plaça Pere Torrent, la creació d’un equipament esportiu per a activitats de raquetes o la continuació del camí de ronda de Lloret i Fenals”.

També ha remarcat que  “es mantenen les partides assignades a dotacions per a  beques menjador i escolars, així com les aportacions al Departament d’Esports per al servei de revisions mèdiques que s’ofereixen gratuïtament als esportistes federats de base dels clubs esportius de Lloret, així com diferents reformes als equipaments escolars i esportius” i “la inversió en tecnologia i material informàtic per fer realitat la implementació de l’administració electrònica i facilitar l’accés als tràmits municipals”.

L’alcalde també ha volgut destacar que es manté la partida de Pressupostos Participats, però que s’introdueixen canvis en el projecte: “S’hi tornaran a invertir 500.000€, però aquest any es destinaran a un únic projecte d’interès general escollit entre les diferents zones assignades i votat pels mateixos lloretencs”.

A finals de l’any 2018, el deute s’haurà rebaixat 1.310.000€ i quedarà un deute final amb les entitats financeres de 25.053.000€. Per tant, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament de Lloret de Mar es situarà en el 41,74% a finals del 2018, una  xifra que mostra el compromís de situar el deute significativament per sota del sostre del 75% per complir el que determina la llei per a les administracions locals.

Pel que fa les inversions, aquest 2018 l’Ajuntament disposarà de 8.047.592,32€, dels quals 2.822.679€ ─corresponents a un compromís plurianual─ provenen de la Generalitat per a la planta de triatge i 670.000€ ─per a la millora de vies públiques─ provenen bàsicament dels 540.000€ de subvencions supramunicipals.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Les nevades van afectar 45 poblacions gironines. / Diputació
05/09/2018 17:00

La Diputació destinarà 350.000 euros als municipis afectats per les nevades del passat hivern

La subvenció es destinarà a finançar actuacions com la retirada de neu i gel, despeses extraordinàries de personal, estesa de sal o contractació de maquinària especialitzada.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Les noves dependències de Serveis Socials. / David Rueda-Ajuntament
02/09/2018 21:38

Nova ubicació dels Serveis Socials municipals de Santa Coloma

El canvi d'ubicació respon a la voluntat de la regidoria d'agrupar en un mateix espai tots els treballadors d'aquesta àrea, que fins ara estaven dividits en dues dependències.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar