Societat // Lloret
Fotografia: Façana del consistori lloretenc. / Ajuntament
03/02/2018 09:31

​El pressupost de l’Ajuntament de Lloret per al 2018 s’eleva a més de 68 milions d’euros

Aquest pressupost suposa un augment del 4,29% respecte al 2017 i les principals línies estratègiques se centren en accions destinades a l'embelliment de la població.

Redacció

L’Ajuntament va aprovar el passat dilluns 29 de gener un pressupost municipal que s’eleva a 68.433.177,32€, el que suposa un augment del 4,29% respecte al 2017. Aquest pressupost no inclou l’OA Serveis de Comunicació i Lloret Futur SA, els quals presenten un pressupost de 360.000€ i 1.709.900€ respectivament. Els comptes del 2018 mantenen l’objectiu de complir l’estabilitat pressupostària i, per tant, es continuen ajustant al Pla Econòmic i Financer (PEF), remarquen des del consitori.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha destacat que “les principals línies estratègiques d’aquest pressupost se centren en accions destinades a l'embelliment de la població amb l’execució de projectes de reforma de parcs i carrers, i la millora de la jardineria general, així com el desenvolupament d’accions emmarcades en el pla de reconversió de Lloret com a destinació turística, com són la reforma de la plaça Pere Torrent, la creació d’un equipament esportiu per a activitats de raquetes o la continuació del camí de ronda de Lloret i Fenals”.

També ha remarcat que  “es mantenen les partides assignades a dotacions per a  beques menjador i escolars, així com les aportacions al Departament d’Esports per al servei de revisions mèdiques que s’ofereixen gratuïtament als esportistes federats de base dels clubs esportius de Lloret, així com diferents reformes als equipaments escolars i esportius” i “la inversió en tecnologia i material informàtic per fer realitat la implementació de l’administració electrònica i facilitar l’accés als tràmits municipals”.

L’alcalde també ha volgut destacar que es manté la partida de Pressupostos Participats, però que s’introdueixen canvis en el projecte: “S’hi tornaran a invertir 500.000€, però aquest any es destinaran a un únic projecte d’interès general escollit entre les diferents zones assignades i votat pels mateixos lloretencs”.

A finals de l’any 2018, el deute s’haurà rebaixat 1.310.000€ i quedarà un deute final amb les entitats financeres de 25.053.000€. Per tant, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament de Lloret de Mar es situarà en el 41,74% a finals del 2018, una  xifra que mostra el compromís de situar el deute significativament per sota del sostre del 75% per complir el que determina la llei per a les administracions locals.

Pel que fa les inversions, aquest 2018 l’Ajuntament disposarà de 8.047.592,32€, dels quals 2.822.679€ ─corresponents a un compromís plurianual─ provenen de la Generalitat per a la planta de triatge i 670.000€ ─per a la millora de vies públiques─ provenen bàsicament dels 540.000€ de subvencions supramunicipals.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El lliurament va tenir lloc ahir dimecres al matí. / Ajuntament
22/03/2018 06:20

La Caixa lliura 10.200 € a tres entitats socials de Blanes

La quantitat, entregada per l'Obra Social la Caixa, prové del 2% de la facturació obtinguda dels TPV de Caixabank durant les rebaixes per l'Associació de Comerciants de Blanes Centre.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Operatiu que es va muntar al port de Blanes ahir al matí. / Joaquim Llorens-Ajuntament
21/03/2018 06:37

​Troben a 8 milles de la costa de Blanes el cos sense vida d'un home que podria ser el caiaquista desaparegut

L'embarcació blanenca "Es Niell" el va localitzar ahir al matí i una llanxa dels Mossos el va portar fins al port de Blanes per fer l'aixecament del cadàver.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Edifici del consistori arbucienc. / Ajuntament
21/03/2018 06:29

​L’Ajuntament d'Arbúcies ofereix un nou servei d’assessorament en comportaments de risc

El Servei d’Orientació i Suport (SOS) atén presencialment cada dijous de les 10 h a les 12 h. Els psicofàrmacs i els mòbils, els abusos més habituals.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Un dels trams restaurats de la muralla. / Generalitat
20/03/2018 06:10

​Finalitzen les obres de restauració de la muralla de la vila vella de Tossa

L’actuació, promoguda pel Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Tossa, en el marc del programa de l’1% cultural, ha comportat una inversió total de 120.000,00€.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar