Societat // Riudellots
28/12/2017 07:10

Els veïns de Riudellots valoren positivament el nou servei de recollida porta a porta

Des del 27 de novembre els contenidors han desaparegut en aquest municipi i els veïns separen a casa les deixalles i les lliuren a l'empresa NORA.

Redacció

Un mes després de la posada en marxa del porta a porta a Riudellots de la Selva, els veïns d’aquesta població valoren positivament aquest nou servei de recollida d'escombraries. I és que des del passat 27 de novembre, els habitants d’aquest municipi separen a casa la matèria orgànica, envasos, cartó, vidre, resta i fracció orgànica i els lliuren a l'empresa NORA del Consell Comarcal de la Selva, que s'encarrega de fer la recollida i revisar que es fa correctament la separació.

Tal com expliquen des de l’ens comarcal, cada dia, l'empresa recull una fracció diferent i els veïns han de deixar la bossa davant de la seva porta a partir de les nou del vespre. Els dilluns es recull la resta (allò que no es pot reciclar); els dimarts i divendres, l'orgànica, envasos i bolquers; els dimecres, el vidre; els dijous, el paper i cartó; els dissabtes no hi ha recollida, i els diumenges, l'orgànica i bolquers. Així mateix, el dimarts, dijous i dissabte, els veïns també disposen de la deixalleria oberta.

Fins a mitjans gener, si l'empresa detecta que una família no fa correctament la separació, deixa un adhesiu a la bossa per notificar que no ho fa bé. La fase informativa s'allargarà fins al 18 de gener. A partir d'aquesta data, l'empresa podrà obrir un expedient als veïns que reincideixin i, en els casos més greus, podrà aplicar sancions. La implantació del sistema de recollida porta a porta ha fet desaparèixer els contenidors de la via pública. En els veïnats del municipi on el servei no és viable, s'ha lliurat una clau als veïns perquè dipositin la seva fracció en una de les tres àrees de reciclatge tancades.

El sistema de recollida porta a porta també està en marxa a la població de Breda i està previst que s’implanti a altres municipis de la comarca en els pròxims mesos. El servei de recollida d’escombraries porta a porta permet reciclar i economitzar esforços i despeses perquè les deixalles domèstiques, cada vegada, són més voluminoses
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Breda
Fotografia: Els darrers contenidors que queden encara pendents d´enretirar. / Ajuntament
19/01/2018 23:51

Retirada dels últims contenidors de resta dels carrers de Breda

A partir del 29 de gener s’haurà d’utilitzar la zona d’aportació d’emergència de la deixalleria en el cas que s'hagin de treure els residus fora del calendari del porta a porta.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Les obres de la travessia van avançant. / Ajuntament
19/01/2018 23:10

​Reforma integral de la travessia Vicenç Bosch d'Arbúcies

Es col·locarà llosa de pedra i, al centre de la via, formigó pintat. L’objectiu és que l’aspecte dels carrers del poble s’unifiqui i tinguin sentit en el seu conjunt.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Ahir, el president del Consell es va reunir amb 22 dels nous treballadors. / Consell Comarcal
19/01/2018 06:42

El Consell Comarcal incorpora aquest gener 56 persones en el marc del programa Treball i Formació

Realitzaran tasques diverses en l’àmbit forestal, assistència domiciliària i auxiliar administratiu, entre altres, toten diversos serveis de l’ens comarcal.
Comentaris (0)
Societat // Brunyola // Vilobí
Fotografia: Un dels usos dels àrids reciclats. / Generalitat
18/01/2018 06:57

​L'Agència de Residus atorga uns 80.000 euros a Brunyola i Vilobí d'Onyar per a la utilització d'àrids reciclats

Aquest material és el resultat del tractament del material inorgànic que prèviament s’ha usat en la construcció. La seva reutilització compleix els principis de l’economia circular.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar