Societat // Riudellots
28/12/2017 07:10

Els veïns de Riudellots valoren positivament el nou servei de recollida porta a porta

Des del 27 de novembre els contenidors han desaparegut en aquest municipi i els veïns separen a casa les deixalles i les lliuren a l'empresa NORA.

Redacció

Un mes després de la posada en marxa del porta a porta a Riudellots de la Selva, els veïns d’aquesta població valoren positivament aquest nou servei de recollida d'escombraries. I és que des del passat 27 de novembre, els habitants d’aquest municipi separen a casa la matèria orgànica, envasos, cartó, vidre, resta i fracció orgànica i els lliuren a l'empresa NORA del Consell Comarcal de la Selva, que s'encarrega de fer la recollida i revisar que es fa correctament la separació.

Tal com expliquen des de l’ens comarcal, cada dia, l'empresa recull una fracció diferent i els veïns han de deixar la bossa davant de la seva porta a partir de les nou del vespre. Els dilluns es recull la resta (allò que no es pot reciclar); els dimarts i divendres, l'orgànica, envasos i bolquers; els dimecres, el vidre; els dijous, el paper i cartó; els dissabtes no hi ha recollida, i els diumenges, l'orgànica i bolquers. Així mateix, el dimarts, dijous i dissabte, els veïns també disposen de la deixalleria oberta.

Fins a mitjans gener, si l'empresa detecta que una família no fa correctament la separació, deixa un adhesiu a la bossa per notificar que no ho fa bé. La fase informativa s'allargarà fins al 18 de gener. A partir d'aquesta data, l'empresa podrà obrir un expedient als veïns que reincideixin i, en els casos més greus, podrà aplicar sancions. La implantació del sistema de recollida porta a porta ha fet desaparèixer els contenidors de la via pública. En els veïnats del municipi on el servei no és viable, s'ha lliurat una clau als veïns perquè dipositin la seva fracció en una de les tres àrees de reciclatge tancades.

El sistema de recollida porta a porta també està en marxa a la població de Breda i està previst que s’implanti a altres municipis de la comarca en els pròxims mesos. El servei de recollida d’escombraries porta a porta permet reciclar i economitzar esforços i despeses perquè les deixalles domèstiques, cada vegada, són més voluminoses
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar