Política // Blanes
Fotografia: Dimarts va tenir lloc una reunió de la Junta de Portaveus Municipals. / Ajuntament
14/12/2017 07:50

​L'alcalde de Blanes torna a oferir a l'oposició encarregar-se d'alguna àrea de govern

Ho va plantejar dimarts al vespre als grups polítics en la Junta de Portaveus Municipals, on també es van tractar d'altres aspectes relacionats amb l'organització del consitori.

Redacció

El vespre d'aquest passat dimarts l'alcalde de Blanes, Mario Ros, va encapçalar la seva primera Junta de Portaveus Municipals com a nou màxim responsable de l'Ajuntament. De fet, va ser una de les primeres qüestions que va decidir en prendre possessió del càrrec en el ple extraordinari del passat 30 de novembre: convocar aquest òrgan per tractar diverses qüestions a tenir en compte en la nova etapa. Mario Ros va informar oficialment a la junta del primer decret que va signar com a batlle l'1 de desembre. És a dir, el nou cartipàs municipal, les àrees de govern que encapçala el mateix alcalde, així com els altres tres tinents d'alcalde: Pepa Celaya, Nico Laguna i Blai Vinaixa. D'altra banda, la setmana passada també es va fer la ratificació de la Ponència Tècnica Municipal d'Activitats, de la qual en segueix sent responsable el regidor del PP, Salvador Tordera. 

En aquest punt, l'alcalde va reiterar als portaveus municipals assistents a la reunió que des de l'equip de govern del PSC es continua amb la mà estesa perquè s'incorporin al front d'una regidoria, o bé portant una comissió específica. Mario Ros va explicar que és conscient que, fins que no hagin passat les eleccions al Parlament de Catalunya de la setmana vinent, cap grup polític està en condicions de valorar al 100% aquesta possibilitat: "Entenc perfectament que caldrà esperar a què passi el 21-D perquè qualsevol dels grups que ara estan a l'oposició es pugui plantejar col·laborar amb l'equip de govern. Però també els he remarcat que, quantes més persones siguem treballant, ens podrem dedicar encara més a fons a les diferents àrees". va explicar Ros.

Decret de sou de l'alcalde i periodicitat de les reunions de treball 
La següent qüestió que es va informar són els canvis interns que s'han fet en la plantilla del personal d'Alcaldia, així com l'adscripció de l'alcalde al règim de retribucions per dedicació a les tasques inherents al seu càrrec. Fins ara, Mario Ros percebia la quantitat proporcional al 40% de dedicació, i ara n'ha passat a tenir una del 95%, tot i que en realitat sigui del 100%. Al decret es fixa en el 95% i no en el 100% per una qüestió purament normativa, ja que el nou batlle cotitza com autònom per la seva condició de músic i compositor. Després de totes aquestes qüestions informatives, es van passar a deliberar diversos temes a la Junta de Portaveus. Un d'ells, considerar la conveniència o no que l'equip de govern segueixi convocant reunions amb els grups polítics municipals per tractar les qüestions que s'han d'aprovar en la Junta de Govern Local. En aquestes trobades setmanals, conegudes com Pre-Juntes, no tan sols es repassen els temes a l'ordre del dia de la Junta de Govern que s'ha de celebrar aquella setmana. És quan govern i oposició aprofiten per tractar altres qüestions que en aquell moment es consideren d'interès per les dues bandes. 

Segons Mario Ros, "aquestes trobades són molt productives", però darrerament no han comptat amb una excessiva concurrència: "Tenint en compte que les 'Pre-Juntes' es van posar en marxa a principis d'aquest mandat perquè l'oposició estigués informada de tot el què vulgui saber, és absurd que continuem convocant-les després que durant les darreres setmanes només han assistit dos regidors, i en canvi pràcticament la totalitat de l'equip de govern i el responsable de la ponència d'activitats". 

Per aquest motiu, l'alcalde de Blanes va demanar als portaveus municipals una major implicació a partir d'ara. En un aspecte més pràctic, a la reunió també es va fixar el calendari per diverses reunions de treball destacades que s'hauran de convocar els propers dies. Així, de cara al Ple Municipal d'aquest mes, que tindrà lloc el dijous 28 de desembre, la Comissió Informativa on es tractaran els temes que s'hi debatran s'ha fixat pel dia 20, mentre que la propera Junta de Portaveus tindrà lloc el mateix dia del ple, el 28 de desembre, a les 6 de la tarda. 

Canvi en la composició d'emplaçaments a l'arc plenari 
Els dos darrers temes que es van tractar es van referir precisament al ple municipal del 28 de desembre. A suggeriment del secretari de la corporació local, Joan Solà, en la propera sessió plenària del 28 de desembre es canviarà la situació que ocupen els regidors i regidores en l'arc plenari al haver canviat la composició de l'equip de govern. Per això, a costat i costat de l'alcalde –que és al centre de la taula- s'hi asseuran el primer i segon tinents d'alcalde, mentre que el tercer tinent d'alcalde estarà situat al cantó de la primera tinent d'alcalde. 

Els quatre regidors del PDeCAT passaran a seure a l'altre costat de l'arc plenari –a la banda esquerra-, on fins ara ho feien els quatre regidors d'ICV-EUiA. Continuant per aquesta banda esquerra de la taula del ple, després del PDeCAT hi haurà els dos regidors de C's i els dos de la CUP. Per la banda dreta, al cantó de Nico Laguna, hi haurà els quatre regidors d'ICV-EUiA, els dos regidors d'ERC, els dos regidors de Batega per Blanes i el regidor del PP. 

L'última qüestió tractada a la Junta de Portaveus de dimarts va ser d'un caire distès i amb un caràcter més social. A proposta de la primera tinent d'alcalde, Pepa Celaya, es va plantejar la possibilitat de recuperar una tradició que fa molts anys que s'havia deixat de fer coincidint amb la proximitat de les festes nadalenques. Es tracta que, en acabat el ple municipal del mes de desembre, se celebri un Sopar de Nadal amb tots els regidors i regidores. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Política

Política // Riudellots
Fotografia: La sessió plenària celebrada aquest passat dilluns. / Ajuntament
19/01/2018 06:27

L'Ajuntament de Riudellots aprova un pressupost de 3.600.000 € per al 2018

El pressupost preveu 120.000 euros d'inversió abans de la incorporació de romanents i 220.000 euros de suport a les entitats locals.
Comentaris (0)
Política // Riells i Viabrea
Fotografia: El ple del passat mes de desembre. / Ajuntament
12/01/2018 07:19

Riells i Viabrea aprova un pressupost de prop de 4,2 milions d'euros

Els comptes, que incorporen la gestió del desenvolupament del pla especial d’Ordenació, es van es van aprovar amb 5 vots a favor (ERC), 3 abstencions (ICV i PdECAT) i un vot en contra (PSC).
Comentaris (0)
Política // Blanes
Fotografia: La darrera sessió del Ple, el passat desembre. / Ajuntament
07/01/2018 06:49

La CUP de Blanes demana impulsar noves fórmules de govern i cercar acords amplis

Els cupaires volen impulsar el treball per comissions per tal de materialitzar acords transversals en temes com la lluita contra la pobresa i les desigualtats.
Comentaris (0)
Política // Comarca // Santa Coloma
Fotografia: La trobada reuneix periòdicament el conjunt d´alcaldes de la Selva. / Consell Comarcal
23/12/2017 07:01

Els batlles selvatans celebren el darrer Consell d'Alcaldes d'enguany

Durant la sessió, se’ls va informar de l’aprovació inicial de la modificació i de l’establiment d’ordenances i també del pressupost del Consell Comarcal, entre d'altres.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar