Cultura // Caldes
Fotografia: Una de les activitats que van tenir lloc durant l´esdeveniment. / Ajuntament
21/11/2017 07:07

Caldes celebra l'edició més exitosa d'El Gust de la Paraula

El concurs de pilotes d’escudella i l'Olla barrejada van ser les activitats que van aplegar més públic durant la jornada, que va maridar gastronomia i literatura.

Redacció

Aquest passat dissabte es va celebrar a Caldes de Malavella El gust de la paraula, una proposta d’hibridació turístico-cultural que marida gastronomia i literatura amb la intenció d’enfortir la promoció dels restauradors i els productors locals, el patrimoni municipal, així com incentivar la lectura entre els infants i els adults. Aquesta activitat neix del 20è aniversari de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia i de la inauguració de la Oficina de Turisme. Val a dir que la iniciativa va merèixer l’any passat el IV Premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques catalanes.

A primera hora el matí es va començar amb un esmorzar, gentilesa de l’Associació de Comerç de Caldes de Malavella i es va seguir amb una demostració de cuina a càrrec de Germà Coenders, autor de “202 receptes històriques i tradicionals catalanes sense carn ni peix”. A les 11h, coincidint amb la “inspiració culinària” -nom que rebia la demostració de Coenders- arrencava a la biblioteca l’activitat Sopa de Pedra i altres contes verduleros, amb la pallassa La Bleda, per al públic més jove. El matí va finalitzar als Jardins de la Biblioteca amb l'Olla barrejada, un taller de jocs infantils tradicionals a càrrec de l’entitat Jocs al segon. Una cinquantena de nens i nenes van assistir a aquest taller on podien experimentar amb bitlles catalanes, rutlles i altres jocs.

Paral·lelament, els castellers de les Gavarres van fer un pilar de quatre a la Plaça de l’Ajuntament Vell amb motiu del seu segon aniversari. A l’hora de dinar diferents restaurants de la zona (Balneari Prats, Balneari Vichy Catalan, Hostal Esteba, Restaurant Ca la Manela, Bar Tèrmic i Restaurant Cal Nap) van preparar menús literaris en els quals, inspirats en algun autor o autora i les seves obres, es construïa una proposta culinària expressament per a la ocasió. D'altra banda, la presentació de llibres de la tarda va ser un èxit que va omplir la sala de Cal Ferrer de la Plaça. Judit Pujadó va presentar “Catalunya bull” i Pruden Panadès “Cosins de Tarzan”.

Una de les activitats estrella va ser el concurs de pilotes d’escudella. Set persones van inscriure’s al concurs que van valorar crítics gastronòmics, cuineres i autors de llibres de cuina. Els premis eren una estada amb esmorzar per a dues persones a l’hotel Camiral i un sopar per a dues persones al restaurant del Balneari Vichy Catalan. Els menuts de casa també van participar: en joc hi havia classes de golf infantil al PGA. Aquesta activitat va fer que més d’una cinquantena de persones s’acostessin al pati de Cal Ferrer Vell per veure com avançava el concurs.

A les 20h començava puntual el teatre per a adults a Cal Ferrer, que era una adaptació del llibre Cosins de Tarzan de Panadès, protagonitzat per Cristina Cervià i Domènec Boïgas. El bar Tèrmic va oferir una degustació popular i gratuïta d’escudella en acabar l’obra i per últim a la biblioteca es va poder gaudir d’un concert de Blues a càrrec de Tòfol Martínez Trio.

L'edició més exitosa fins al moment
Les bones temperatures i la diversitat d’activitats fan que aquesta tercera edició hagi estat de les més exitoses que s’han fet fins el moment. El nombre de visites que havia rebut l’entrada de El gust de la paraula a la web de la Oficina de Turisme (més de 6.000) també feia pensar que la jornada acabaria amb un bon balanç. De fet, fins ara s’havia fet El gust de la paraula cada diversos anys, però la previsió és que d’ara endavant sigui una proposta turístico-gastronòmica fixa en el calendari caldenc. Un dels encerts de la proposta és que els llocs on es desenvolupen les activitats són molt propers entre sí, fet que “afavoreix el flux de gent entre Cal Ferrer i la Biblioteca” explicava Mercè Rossell, regidora de cultura.

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, parlava de la importància de fer activitats tan originals com aquesta “perquè actualment hi ha una proposta cultural molt extensa al territori català, i jornades com aquestes que són tan originals es desmarquen de la resta". "Prova d’això -continuava Balliu- és el premi que es va rebre en la passada edició. Aprofitant aquesta embranzida que ens ha donat el premi volem acabar de consolidar El gust de la paraula”.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Cultura

Cultura // Caldes
Fotografia: Miquel Abras, aquest dissabte en concert a Caldes. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
23/07/2018 01:03

Miquel Abras: "A l’hora d’inspirar-me hi té molt a veure el meu estat d’ànim. Faig cançons del que visc"

Entrevista al cantant empordanès amb motiu del concert que va oferir dissabte a Caldes de Malavella a benefici de la construcció del Sant Joan de Déu Pediatric Center, especialitzat en càncer infantil.
Comentaris (0)
Cultura // Comarca // Sant Hilari
20/07/2018 07:11

​Fins al 30 de juliol, exposició d'escultures de David Sánchez León a Sant Hilari

La mostra “Llista d’espera, ara és demà” té lloc en el marc del projecte Art en Ruta, un cicle d'exposicions itinerants de promoció de les arts visuals i artistes de la comarca de la Selva.
Comentaris (0)
Cultura // Breda
Fotografia: Cristina Ribot rebent el guardó, fa unes setmanes a Breda. / Consell Comarcal
18/07/2018 07:15

Cristina Ribot, guanyadora de la XII Beca de Recerca La Selva 2018

El guardó es va entregar ara fa unes setmanes en el marc de la Trobada d’Entitats Culturals de la comarca de la Selva, que enguany s'ha celebrat a Breda.
Comentaris (0)
Cultura // Hostalric
Fotografia: Els treballs d´excavació a la banqueta. / Associació pel Patrimoni Històric d´Hosta
17/07/2018 12:10

El Camp de Treball Internacional d’Hostalric deixa a la vista la banqueta del camí cobert del castell

Aquesta banqueta és un element defensiu que consta d’uns esgraons que s’utilitzaven per dotar al castell de major visibilitat a l’hora de disparar als atacants.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar