Societat // Sils
Fotografia: Un dels tallers de participació que s´ha dut a terme. / Ajuntament
17/11/2017 07:11

Finalitza el procés participatiu del projecte de reforma del Passeig Sants Cosme i Damià de Sils

Els ciutadans han pogut participar a través d’una enquesta en línia i de dos tallers de debat, i han opinat sobre mobilitat, mobiliari urbà, il·luminació i usos de l’espai.

Redacció

L’Ajuntament de Sils va iniciar a mitjans d’aquest any un projecte de reforma i adequació del Passeig Sants Cosme i Damià, una iniciativa que pretén consolidar la zona com un espai de centralitat i trobada al municipi. El projecte es planteja amb la finalitat de convertir la zona en un punt de referència de Sils, on els usos socials i les persones esdevinguin protagonistes. Per adequar el projecte tant com es pugui a la voluntat i les necessitats dels veïns i veïnes  s’ha desenvolupat un procés participatiu (que ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona per import de 1590.-€). Durant els mesos de juny i juliol de 2016 s’havia fet una fase de diagnòstic del procés participatiu on, a través d’un qüestionari en línia i d’una jornada de Participació, els veïns van opinar sobre diferents aspectes del projecte, valorant el Passeig actual i plantejant reptes de partida per afrontar la reforma.

En una segona fase del procés deliberatiu els veïns i veïnes que van assistir al  segon taller de debat van tenir la oportunitat de comentar i validar una proposta tècnica inicial de reforma i adequació del Passeig, que es va dissenyar prenent en consideració les aportacions ciutadanes recollides durant la primera fase. Amb l’objectiu d’ordenar el procés, i de garantir la utilitat de la participació ciutadana, els canals participatius dinamitzats han servit per debatre sobre mobilitat, il·luminació, mobiliari urbà i els usos de l’espai. És la primera vegada que l’Ajuntament de Sils fa un procés d’urbanisme participatiu per a complementar l’adequació d’un espai públic on més de 220 ciutadans han participat a través d’algun dels canals (majoritàriament responent l’enquesta).

El projecte, plantejat perquè el Passeig Sants Cosme i Damià sigui un espai social, va partir d’unes premisses inicials; calia que l’espai fos una zona diàfana sense construccions ni instal·lacions, coherent amb el paisatge urbà i adaptat per a promoure-hi un ús social. D’entre les premisses també en destacava que calia respectar l’arbrat existent , així com assumir els condicionants que es deriven del fet que la gestió de la carretera C-63 no correspon, de moment, a l’Ajuntament. 

L’Ajuntament ha posat a disposició dels interessats la memòria de resultats del procés participatiu mitjançant un enllaç directe al web municipal (www.sils.cat) on es descriu els objectius del procés i presenta els resultats obtinguts de forma detallada.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El servei de recollida de mobles i trastos voluminosos. / Ajuntament
17/08/2018 07:37

L'Ajuntament de Blanes reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili

Es recullen uns 380.000 Kg anuals d'aquests residus, i ara el servei es farà tots els dimecres, prèvia concertació al telèfon 972 33 17 18, baixant-los al carrer els dimarts a la nit.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: El col·lector actual. / Ajuntament
17/08/2018 07:11

​Substitució del col·lector que va del carrer de la Riera a la depuradora d'Arbúcies

Amb l’augment de la població de les darreres dècades, els tubs han quedat insuficients pel cabal d’aigües residuals que es generen en aquest tram final en hores de molta afluència.
Comentaris (0)
Societat // Hostalric
Fotografia: Un dels nous desfibril·ladors d´Hostalric. / La Selva Comunica
16/08/2018 07:20

Hostalric augmenta els equips de desfibril·ladors al municipi

Els dos nous desfibril·ladors s'han instal·lat a l'Escola Mare de Déu dels Socors i a l'INS Vescomptat de Cabrera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Participants a la trobada de bloggers, el maig passat. / Barcelona Travel Bloggers
13/08/2018 07:29

El 5è aniversari de Barcelona Travel Bloggers a Lloret genera més de 63.000.000 d’impressions a les xarxes

L’esdeveniment, que va tenir lloc del 25 al 27 de maig, va portar a la localitat més de 130 bloguers i acompanyants provinents d’arreu de Catalunya.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar