Societat // Sils
Fotografia: Un dels tallers de participació que s´ha dut a terme. / Ajuntament
17/11/2017 07:11

Finalitza el procés participatiu del projecte de reforma del Passeig Sants Cosme i Damià de Sils

Els ciutadans han pogut participar a través d’una enquesta en línia i de dos tallers de debat, i han opinat sobre mobilitat, mobiliari urbà, il·luminació i usos de l’espai.

Redacció

L’Ajuntament de Sils va iniciar a mitjans d’aquest any un projecte de reforma i adequació del Passeig Sants Cosme i Damià, una iniciativa que pretén consolidar la zona com un espai de centralitat i trobada al municipi. El projecte es planteja amb la finalitat de convertir la zona en un punt de referència de Sils, on els usos socials i les persones esdevinguin protagonistes. Per adequar el projecte tant com es pugui a la voluntat i les necessitats dels veïns i veïnes  s’ha desenvolupat un procés participatiu (que ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona per import de 1590.-€). Durant els mesos de juny i juliol de 2016 s’havia fet una fase de diagnòstic del procés participatiu on, a través d’un qüestionari en línia i d’una jornada de Participació, els veïns van opinar sobre diferents aspectes del projecte, valorant el Passeig actual i plantejant reptes de partida per afrontar la reforma.

En una segona fase del procés deliberatiu els veïns i veïnes que van assistir al  segon taller de debat van tenir la oportunitat de comentar i validar una proposta tècnica inicial de reforma i adequació del Passeig, que es va dissenyar prenent en consideració les aportacions ciutadanes recollides durant la primera fase. Amb l’objectiu d’ordenar el procés, i de garantir la utilitat de la participació ciutadana, els canals participatius dinamitzats han servit per debatre sobre mobilitat, il·luminació, mobiliari urbà i els usos de l’espai. És la primera vegada que l’Ajuntament de Sils fa un procés d’urbanisme participatiu per a complementar l’adequació d’un espai públic on més de 220 ciutadans han participat a través d’algun dels canals (majoritàriament responent l’enquesta).

El projecte, plantejat perquè el Passeig Sants Cosme i Damià sigui un espai social, va partir d’unes premisses inicials; calia que l’espai fos una zona diàfana sense construccions ni instal·lacions, coherent amb el paisatge urbà i adaptat per a promoure-hi un ús social. D’entre les premisses també en destacava que calia respectar l’arbrat existent , així com assumir els condicionants que es deriven del fet que la gestió de la carretera C-63 no correspon, de moment, a l’Ajuntament. 

L’Ajuntament ha posat a disposició dels interessats la memòria de resultats del procés participatiu mitjançant un enllaç directe al web municipal (www.sils.cat) on es descriu els objectius del procés i presenta els resultats obtinguts de forma detallada.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Arbúcies
Fotografia: L´alcaldessa i els regidors del Ple dels Infants. / Ajuntament
20/06/2018 06:33

Finalitza la quarta legislatura del Ple dels Infants d'Arbúcies

El cinema a la fresca que es realitza durant la Festa Major i la Festa Holy a la jornada familiar Cassònia, properes propostes sorgides del Ple dels Infants.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
Fotografia: L´alcalde i el regidor de sostenibilitat van entregar el diploma aquest divendres. / Ajuntament
20/06/2018 06:26

L’escola Sant Iscle de Vidreres rep un diploma del projecte Euronet 50/50

El projecte Euronet 50/50 és una iniciativa europea que té per objectiu aconseguir que els centres educatius redueixin el consum energètic.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Un dels trams de la ruta. / Consell Comarcal
14/06/2018 21:52

Inaugurats els trams actius de la ruta de la Tordera

En aquests moments, la Tourdera -com es coneix popularment l'itinerari- compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar