Societat // Sils
Fotografia: Un dels tallers de participació que s´ha dut a terme. / Ajuntament
17/11/2017 07:11

Finalitza el procés participatiu del projecte de reforma del Passeig Sants Cosme i Damià de Sils

Els ciutadans han pogut participar a través d’una enquesta en línia i de dos tallers de debat, i han opinat sobre mobilitat, mobiliari urbà, il·luminació i usos de l’espai.

Redacció

L’Ajuntament de Sils va iniciar a mitjans d’aquest any un projecte de reforma i adequació del Passeig Sants Cosme i Damià, una iniciativa que pretén consolidar la zona com un espai de centralitat i trobada al municipi. El projecte es planteja amb la finalitat de convertir la zona en un punt de referència de Sils, on els usos socials i les persones esdevinguin protagonistes. Per adequar el projecte tant com es pugui a la voluntat i les necessitats dels veïns i veïnes  s’ha desenvolupat un procés participatiu (que ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona per import de 1590.-€). Durant els mesos de juny i juliol de 2016 s’havia fet una fase de diagnòstic del procés participatiu on, a través d’un qüestionari en línia i d’una jornada de Participació, els veïns van opinar sobre diferents aspectes del projecte, valorant el Passeig actual i plantejant reptes de partida per afrontar la reforma.

En una segona fase del procés deliberatiu els veïns i veïnes que van assistir al  segon taller de debat van tenir la oportunitat de comentar i validar una proposta tècnica inicial de reforma i adequació del Passeig, que es va dissenyar prenent en consideració les aportacions ciutadanes recollides durant la primera fase. Amb l’objectiu d’ordenar el procés, i de garantir la utilitat de la participació ciutadana, els canals participatius dinamitzats han servit per debatre sobre mobilitat, il·luminació, mobiliari urbà i els usos de l’espai. És la primera vegada que l’Ajuntament de Sils fa un procés d’urbanisme participatiu per a complementar l’adequació d’un espai públic on més de 220 ciutadans han participat a través d’algun dels canals (majoritàriament responent l’enquesta).

El projecte, plantejat perquè el Passeig Sants Cosme i Damià sigui un espai social, va partir d’unes premisses inicials; calia que l’espai fos una zona diàfana sense construccions ni instal·lacions, coherent amb el paisatge urbà i adaptat per a promoure-hi un ús social. D’entre les premisses també en destacava que calia respectar l’arbrat existent , així com assumir els condicionants que es deriven del fet que la gestió de la carretera C-63 no correspon, de moment, a l’Ajuntament. 

L’Ajuntament ha posat a disposició dels interessats la memòria de resultats del procés participatiu mitjançant un enllaç directe al web municipal (www.sils.cat) on es descriu els objectius del procés i presenta els resultats obtinguts de forma detallada.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Breda
Fotografia: Els darrers contenidors que queden encara pendents d´enretirar. / Ajuntament
19/01/2018 23:51

Retirada dels últims contenidors de resta dels carrers de Breda

A partir del 29 de gener s’haurà d’utilitzar la zona d’aportació d’emergència de la deixalleria en el cas que s'hagin de treure els residus fora del calendari del porta a porta.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Les obres de la travessia van avançant. / Ajuntament
19/01/2018 23:10

​Reforma integral de la travessia Vicenç Bosch d'Arbúcies

Es col·locarà llosa de pedra i, al centre de la via, formigó pintat. L’objectiu és que l’aspecte dels carrers del poble s’unifiqui i tinguin sentit en el seu conjunt.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Ahir, el president del Consell es va reunir amb 22 dels nous treballadors. / Consell Comarcal
19/01/2018 06:42

El Consell Comarcal incorpora aquest gener 56 persones en el marc del programa Treball i Formació

Realitzaran tasques diverses en l’àmbit forestal, assistència domiciliària i auxiliar administratiu, entre altres, toten diversos serveis de l’ens comarcal.
Comentaris (0)
Societat // Brunyola // Vilobí
Fotografia: Un dels usos dels àrids reciclats. / Generalitat
18/01/2018 06:57

​L'Agència de Residus atorga uns 80.000 euros a Brunyola i Vilobí d'Onyar per a la utilització d'àrids reciclats

Aquest material és el resultat del tractament del material inorgànic que prèviament s’ha usat en la construcció. La seva reutilització compleix els principis de l’economia circular.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar