Empresa // Comarca
Fotografia: Els responsables dels nous productes, durant la presentació de divendres. / Comunica
12/11/2017 08:40

​Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors s’uneixen i llancen al mercat tres varietats de galetes

Es tracta d’una acció d’innovació oberta (open innovation) entre quatre empreses catalanes de sectors diferents que aposten pels productes sans i fets amb productes locals.

Redacció

Les empreses Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors han unit les seves experiències per crear conjuntament  un nou producte. El resultat són tres noves varietats de Neulets, les populars galetes de Trias, de tres sabors diferents: menta amb poma, marialluïsa amb poma i camamilla amb poma. Trias hi ha aportat la seva experiència en l’elaboració de galetes;  Tegust i el Parc de les Olors hi han afegit  les herbes que cultiven i processen i que hi donen l’aroma característic de cadascuna i Poma de Girona el seu producte insígnia per poder abaixar la quantitat de sucre i aportar acidesa. Les galetes s’han elaborat pensant en poder-les combinar amb les infusions de Tegust, contenen menys sucre i posen en valor el territori ja que s’elaboren amb productes locals. Es tracta d’una acció d’innovació oberta i col·laborativa a través de la qual les empreses que hi participen van més enllà dels seus límits i treballen conjuntament amb altres empreses o professionals externs de sectors diferents. La presentació va tenir lloc ahir divendres al matí a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

Unes galetes ideals per acompanyar infusions
Les galetes, que s’anomenen Neulets, es proposen de tres gustos diferents: menta, marialluïsa i camamilla. Tenen forma cilíndrica i estan farcides amb un praliné d’ametlla i poma. S’han elaborat amb productes locals i sumant les experiències de les empreses Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors. Cada una hi ha aportat una part i han obtingut un producte conjunt casant quatre sectors diferents. El procés d’elaboració, que s’ha allargat un any, ha consistit en diverses sessions de treball, proves i cates. "El resultat han estat aquestes galetes que, pel seu sabor i combinació d’ingredients, són ideals per acompanyar les infusions Tegust", van remarcar els impulsors dels nous productes.

Cada empresa s’ha centrat en el producte que produeix i l’ha adaptat de la manera més adequada al projecte conjunt. Segons el gerent de Trias, Joaquim Trias, “hem adaptat unes galetes que ja fèiem, els Neulets. La principal tasca d’investigació ha estat trobar les proporcions i els processos d’elaboració del praliné amb les herbes aromàtiques i la poma”. Des de l’empresa colomenca també expliquen que aquestes noves galetes, juntament amb les infusions, permeten poder-se obrir al canal de l’hostaleria. Per la seva banda, l’impulsora de la xarxa Parc de les Olors, Pilar Comes explica les propietats beneficioses d’aquestes galetes: “les herbes fan que productes com una galeta puguin ser més sans perquè porten antioxidants i acaba essent dietèticament més saludable i gustativament amb molta personalitat”.  A més, s’ha reduït el sucre que s’ha substituït per la dolçor que aporta la poma. Aquest ingredient és el comú en les tres noves varietats de Neulets. Segons el president de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola, “durant un any hem estat fent proves de com premsar la poma, com conservar-la... Hem buscat la poma més idònia per aquesta galeta. Volíem que portés acidesa i frescor i, per això, l’escollida ha estat la varietat Granny Smith. És la varietat més àcida i està molt adaptada a les condicions de Girona”.

Darrere d’aquesta iniciativa també hi ha una vessant de responsabilitat corporativa i d’aposta pel territori. El gerent de Tegust, Pep Mascarós assegura que amb aquest projecte “volem aportar valors que per nosaltres són molt importants com ara el fet de ser un producte local, amb valor social perquè treballant amb els nostres productes contribuïm directament a crear llocs de treball al nostre territori, per exemple”. Les noves galetes són un complement ideal per a acompanyar les infusions, remarca Mascarós.

Galetes elaborades amb “open innovation”
Trias, Tegust, Poma de Girona, i el Parc de les Olors han creat els Neulets amb una acció d’“open innovation. Es tracta d’un model de gestió de la innovació, batejat pel professor Henry Chesbrough, a través del qual empreses de diferents sectors s’uneixen per treballar conjuntament i anar més enllà dels seus límits creant productes o iniciatives que no tenen a veure amb el que es dediquen habitualment. En aquest sentit, Llorenç Frigola explica que “per les empreses suposa la capacitat d’innovar, d’estar presents en el mercat amb un producte, amb indústries alimentàries locals, amb col·laboració oberta i és la demostració de com quatre petites empreses poden innovar, crear i desenvolupar nous productes mai abans imaginats”.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Empresa

Empresa // Santa Coloma // Comarca
Fotografia: Exterior d´El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
06/06/2018 06:12

​Sessió de networking de caràcters artesans i creatius StartArt2018 a Santa Coloma

La jornada, que es farà el 14 de juny, serà dinamitzada per Neus Matamala, d’Incatis, empresa especialitzada en l’organització de fires i esdeveniments.
Comentaris (0)
Empresa // Blanes
Fotografia: Kevin i Pep Andreu Mc Carry, propietaris de l´empresa, amb els dos premis. / Ajuntament
23/03/2018 06:20

Cervesa Marina de Blanes, multi-guardonada al Barcelona Beer Challenge 2018

L'empresa blanenca ha rebut la medalla de plata per la cervesa 'Costa Brava', i la medalla de bronze per la cervesa 'Kremat', i és la tercera edició consecutiva del concurs en què se la guardona.
Comentaris (0)
Empresa // Tossa
Fotografia: El reconeixement es va fer aquest passat cap de setmana a Alemanya. / Ajuntament
27/02/2018 06:11

El Càmping Cala Llevadó de Tossa és reconegut com el millor de l'estat i un dels millors d'Europa

“Deutscher Camping Club”, amb més de 85.000 membres, ha reconegut la trajectòria i qualitat del càmping tossenc.
Comentaris (0)
Empresa // Santa Coloma
Fotografia: Exterior d´El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
19/01/2018 07:08

L'Ajuntament de Santa Coloma vol fomentar la inserció laboral, l’economia social i el treball cooperatiu

Una persona a mitja jornada desenvoluparà aquesta iniciativa fins a finals d’octubre, des d'El Centre Eix de Negoci de la capital selvatana.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar