Tradicions // Blanes
Fotografia: El xef de cuina Víctor Ollé durant el Taller del Suquet de Peix. / Ajuntament
04/11/2017 07:38

1r Taller de Suquet de Peix de les Jornades Gastronòmiques de Blanes

Un total de 16 persones han après els secrets d’aquesta modalitat de cuina típicament marinera, que admet tantes varietats i inspiracions com tipus de peix hi ha al mar.

Redacció

Una de les principals novetats que han inclòs enguany les Jornades Gastronòmiques del Mes del Suquet de Peix de Blanes –que s'ha dut a terme en aquesta localitat durant tot l’octubre- ha estat un taller de cuina que va tenir lloc el passat cap de setmana. Allotjat a l’Aula Gastronòmica Grenyal, l’experiència va comptar amb la participació de 16 persones.

Durant tres hores, neòfits i entesos en la matèria van aprendre a fer suquet de peix de la mà del xef especialitzat en cuina marinera Víctor Ollé, que els va ensenyar els secrets que han de tenir en compte per elaborar aquest plat. Abans, però, els va donar la benvinguda la directora d’Aula Grenyal, Roser Vall·Llosada, qui va encoratjar tots els aprenents a endinsar-se en un dels passatges gastronòmics més agraïts de la cuina marinera.

El xef de cuina Víctor Ollé va destacar que el secret per fer el millor suquet de peix són en realitat tres ingredients bàsics: el peix que es triï per a la ocasió, patata, i un bon sofregit. I és que en realitat el suquet de peix té tantes varietats com tipus de peix hi ha a la mar. Una de les que es va ensenyar als participants en el taller va ser el Suquet de Gall de Sant Pere, la mateixa recepta que s’ha recollit enguany als díptics promocionals de les Jornades Gastronòmiques del Mes del Suquet de Peix.

Origen de suquet de peix
El suquet de peix té el seu origen als pobles mariners catalans on, quan els pescadors acabaven la jornada de feinejar, encara a la barca, preparaven el seu menjar amb el peix que s’havia trencat una mica, que els costaria de vendre o bé del qual n’havien pescat molta quantitat. Aquell aliment quotidià, convertit avui dia en un plat de festa, té la peculiaritat que cadascú dels qui el prepara li poc donar el seu toc personal. 

D’aquesta manera, amb una mateixa recepta, es poden fer suquets amb gustos diferents. Com no podia ser d’una altra manera, un cop els aprenents van haver seguit tots els passos per fer un bon suquet de peix, va arribar el moment de degustar-lo còmodament asseguts al menjador del taller d’Aula Grenyal. Això si, acompanyats d’un bon vi de Blanes.

Vocació per la cuina marinera i els productes de proximitat
Amb la celebració del ‘Mes del Suquet de Peix’, l’Ajuntament de Blanes ha tancat la tercera de les Jornades Gastronòmiques dedicades als fruits de la mar. Així, a l’abril es va fer per primera vegada el ‘Mes del Peix Blau’, seguida al maig pel ‘Mes de la Gamba’. De totes tres jornades mensuals, la més veterana és precisament la dedicada al ‘Suquet de Peix’, que enguany ha arribat a la seva desena edició.

En aquesta ocasió un total de 15 restaurants han participat en el ‘Mes del Suquet de peix’, amb menús que anaven des dels 28€ el més barat fins els 52 € el més car. Properament està previst fer balanç tant d’aquestes jornades com de les dues anteriors celebrades abans de l’estiu. Aquest 2017 ha estat la primera vegada que s’ha potenciat la cuina marinera amb tres jornades temàtiques: peix blau, gamba i suquet de peix.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vidreres
Fotografia: La plaça Lluís Companys, centre neuràlgic de la festa. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
22/01/2018 06:23

L’olla del Ranxo de Vidreres ja comença a bullir

Avui s’obre el termini per presentar les sol·licituds per disposar de parades a la via pública durant la tradicional festivitat vidrerenca, que enguany tindrà lloc el dimarts 13 de febrer.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Santa Coloma // Tossa
Fotografia: El pare Pelegrí, durant el recompte dels fidels a Terra Negra. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
21/01/2018 07:26

El Pelegrí de Tossa renova el Vot de Poble a Sant Sebastià acompanyat de 1.675 fidels

Després d'un pelegrinatge de 40 km per asfalt i camins de sorra, el pare Pelegrí arribava ahir dissabte a la capella del sant a Santa Coloma pels volts de les vuit del vespre.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Santa Coloma // Tossa
Fotografia: El Pelegrí, l´any passat durant el recompte de fidels al pont del Molí. / Xavier Roca-TS
19/01/2018 06:59

El Pelegrí de Tossa tornarà a dur a terme, demà dissabte, el Vot de Poble

Us oferim un reportatge, elaborat pel servei de premsa de l'Ajuntament de Tossa de Mar, on s'explica la tradició del Pelegrí fil per randa. Gaudiu-la!
Comentaris (0)
Tradicions // Tossa
Fotografia: El Carnaval de Tossa és un dels més seguits de la Costa Brava. / Ajuntament
16/01/2018 05:41

La Gran Rua de Carnaval de Tossa comptarà amb més de 8.000 euros en premis

La data escollida per l'esdeveniment serà el dissabte 24 de febrer a partir de les 16:30h i un cop finalitzi, tindrà lloc, com cada any, el tradicional concurs de coreografies al pavelló poliesportiu.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar