Tradicions // Lloret // Comarca
Fotografia: La presentació de la sessió, a càrrec de Moisès Jordi i Quim Vivas. / Lloret Turisme
29/10/2017 07:46

​Taller de cuina de la Selva i tast guiat de ratafies per a professionals de la restauració de Lloret

L’objectiu de la sessió, que va tenir lloc aquest passat dimarts, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima.

Redacció

Una vintena de professionals del sector de la restauració van participar el passat dimarts al taller de cuina de la Selva i un tast guiat de ratafies a Lloret de Mar. L’objectiu de la sessió, organitzada per Lloret Turisme i el Consell Comarcal, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima, i més concretament a Lloret, municipi que està fent una aposta per potenciar la gastronomia basada en el producte de proximitat. L’activitat s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

El taller de cuina va anar a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva i xef del restaurant Can Co, de la Cellera de Ter, i d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia. En el taller, celebrat a l’Hotel Evenia, hi van participar una vintena de professionals del sector de la restauració: des de petits restaurants fins a grans hotels amb servei de bufet. La presentació de l’acte va anar a càrrec del conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Joaquim Vivas, que va destacar la necessitat d’incorporar els productes locals de la comarca als establiments turístics. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat. En el transcurs del taller es van preparar diversos plats amb productes del projecte Localitza, impulsat pel Consell Comarcal, com Ratafia 1842, iogurts i formatges de Riudellots, cervesa artesana de Blanes, pa i coca d’Osor, vedella de la Cellera, salsafí de la Selva o ous de Riudarenes. Així mateix, es va elaborar una cassola de fideus amb botifarra, salsafí i costella; un melós de vedella amb ratafia; pollastre amb cervesa artesana i salsafí; croquetes de formatge El Provençal i ratafia i crema catalana amb ratafia.

El taller va acabar amb un tast guiat de ratafia a càrrec d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia, on es van tastar diferents varietats de ratafies comercials i casolanes.
Durant la sessió es va lliurar a tots els participants el catàleg de productes locals de la comarca, que incorpora 33 productors locals de proximitat que participen al projecte Localitza. Tots ells formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. L’objectiu del catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal de millorar la seva comercialització.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Breda
12/04/2018 06:59

Breda celebra els dies 21 i 22 d'abril la 3a Fira del Monestir i la 755a Festa de l'Ajust

Durant aquests dos dies l’activitat es concentrarà al nucli històric de la Vila, a l’entorn de l’antic Monestir de Sant Salvador, amb activitats per a totes les edats i gustos.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les recreacions que es duen a terme durant l´esdeveniment. / Ajuntament
06/04/2018 07:25

​Aquest diumenge, 5a edició de les Jornades de Recreació Històrica del Combat d’Arbúcies

Es comptarà, novament, amb els Miquelets, que faran la recreació dels fets del Combat, a la riera, i muntaran els seus campaments a la plaça de la Vila.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: La nau del santuari del Vilar, ahir durant l´ofici solemne. / Ajuntament
04/04/2018 06:26

​L’Aplec del Vilar posa el punt i final a la Setmana Santa blanenca

És una de les dues festes locals que se celebren a Blanes, una tradició de més de 400 anys d’història que aplega a molt vilatans a l'entorn del santuari de la Mare de Déu del Vilar.
Comentaris (0)
Tradicions // Hostalric
Fotografia: Diumenge va tenir lloc el sopar medieval al pavelló. / La Selva Comunica
03/04/2018 06:41

​Hostalric tanca la Festa Medieval més multitudinària

Aquest diumenge, 800 persones van participar al sopar – espectacle medieval que clausurava la 22a edició de l'esdeveniment, que ha comptat amb milers de visitants.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar