Tradicions // Comarca // Lloret
Fotografia: La presentació de la sessió, a càrrec de Moisès Jordi i Quim Vivas. / Lloret Turisme
29/10/2017 07:46

​Taller de cuina de la Selva i tast guiat de ratafies per a professionals de la restauració de Lloret

L’objectiu de la sessió, que va tenir lloc aquest passat dimarts, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima.

Redacció

Una vintena de professionals del sector de la restauració van participar el passat dimarts al taller de cuina de la Selva i un tast guiat de ratafies a Lloret de Mar. L’objectiu de la sessió, organitzada per Lloret Turisme i el Consell Comarcal, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima, i més concretament a Lloret, municipi que està fent una aposta per potenciar la gastronomia basada en el producte de proximitat. L’activitat s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

El taller de cuina va anar a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva i xef del restaurant Can Co, de la Cellera de Ter, i d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia. En el taller, celebrat a l’Hotel Evenia, hi van participar una vintena de professionals del sector de la restauració: des de petits restaurants fins a grans hotels amb servei de bufet. La presentació de l’acte va anar a càrrec del conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Joaquim Vivas, que va destacar la necessitat d’incorporar els productes locals de la comarca als establiments turístics. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat. En el transcurs del taller es van preparar diversos plats amb productes del projecte Localitza, impulsat pel Consell Comarcal, com Ratafia 1842, iogurts i formatges de Riudellots, cervesa artesana de Blanes, pa i coca d’Osor, vedella de la Cellera, salsafí de la Selva o ous de Riudarenes. Així mateix, es va elaborar una cassola de fideus amb botifarra, salsafí i costella; un melós de vedella amb ratafia; pollastre amb cervesa artesana i salsafí; croquetes de formatge El Provençal i ratafia i crema catalana amb ratafia.

El taller va acabar amb un tast guiat de ratafia a càrrec d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia, on es van tastar diferents varietats de ratafies comercials i casolanes.
Durant la sessió es va lliurar a tots els participants el catàleg de productes locals de la comarca, que incorpora 33 productors locals de proximitat que participen al projecte Localitza. Tots ells formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. L’objectiu del catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal de millorar la seva comercialització.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vidreres
Fotografia: Els aspirants d´aquest any a hereu i pubilla de Vidreres. / Ajuntament
21/08/2018 09:42

Vidreres obre una votació a internet per triar la pubilla i l’hereu 2018

Amb aquest mètode es vol incentivar que hi hagi més participació en les votacions alhora que facilitar que el procediment sigui més objectiu i transparent.
Comentaris (0)
Tradicions // Caldes
Fotografia: El correfoc, una de les activitats de la passada Festa Major caldenca. / Ajuntament
14/08/2018 07:12

Bon balanç de la Festa Major de Caldes d’enguany

Les novetats d'enguany, com el concert de la Salseta del Poble Sec, la Festa Holi o el Karaoke, han estat algunes de les activitats més multitudinàries.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: El cuiner Nathan, de Masterchef, el dissabte al Happy Food Trucks. / Ajuntament
10/08/2018 08:10

El Happy Food Trucks Tour de Blanes rep un 15% més de visitants respecte l'edició anterior

La població va acollir el passat cap de setmana la 2a edició de l'esdeveniment, amb música, cuina d'arreu del món i altres al·licients, com un Showcooking amb Nathan, de 'Masterchef'.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Part del recorregut de la fira d´atraccions blanenca. / Ajuntament
31/07/2018 08:00

La fira d'atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d'agost per compensar els dies de pluja

Tots els grups polítics municipals han recolzat unànimement la petició del Gremi de Firaires que, a banda de pagar per l'estada, farà un "Dia del Nen" el dijous 2 d'agost, amb els tiquets al 50%.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar