Tradicions // Lloret // Comarca
Fotografia: La presentació de la sessió, a càrrec de Moisès Jordi i Quim Vivas. / Lloret Turisme
29/10/2017 07:46

​Taller de cuina de la Selva i tast guiat de ratafies per a professionals de la restauració de Lloret

L’objectiu de la sessió, que va tenir lloc aquest passat dimarts, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima.

Redacció

Una vintena de professionals del sector de la restauració van participar el passat dimarts al taller de cuina de la Selva i un tast guiat de ratafies a Lloret de Mar. L’objectiu de la sessió, organitzada per Lloret Turisme i el Consell Comarcal, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima, i més concretament a Lloret, municipi que està fent una aposta per potenciar la gastronomia basada en el producte de proximitat. L’activitat s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

El taller de cuina va anar a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva i xef del restaurant Can Co, de la Cellera de Ter, i d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia. En el taller, celebrat a l’Hotel Evenia, hi van participar una vintena de professionals del sector de la restauració: des de petits restaurants fins a grans hotels amb servei de bufet. La presentació de l’acte va anar a càrrec del conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Joaquim Vivas, que va destacar la necessitat d’incorporar els productes locals de la comarca als establiments turístics. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat. En el transcurs del taller es van preparar diversos plats amb productes del projecte Localitza, impulsat pel Consell Comarcal, com Ratafia 1842, iogurts i formatges de Riudellots, cervesa artesana de Blanes, pa i coca d’Osor, vedella de la Cellera, salsafí de la Selva o ous de Riudarenes. Així mateix, es va elaborar una cassola de fideus amb botifarra, salsafí i costella; un melós de vedella amb ratafia; pollastre amb cervesa artesana i salsafí; croquetes de formatge El Provençal i ratafia i crema catalana amb ratafia.

El taller va acabar amb un tast guiat de ratafia a càrrec d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia, on es van tastar diferents varietats de ratafies comercials i casolanes.
Durant la sessió es va lliurar a tots els participants el catàleg de productes locals de la comarca, que incorpora 33 productors locals de proximitat que participen al projecte Localitza. Tots ells formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. L’objectiu del catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal de millorar la seva comercialització.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Caldes
Fotografia: Visitants de la Fira d´Oportunitats. / Ajuntament
15/11/2017 07:01

Més d'una quarantena de parades a la 18a Fira d'Oportunitats de Caldes

Com en les darreres edicions, durant la fira va haver-hi una parada de Càritas, que va recollir un total de 183 kg d'aliments de primera necessitat.
Comentaris (0)
Tradicions // Vidreres
Fotografia: Un manat de salsafins. / Consell Comarcal
13/11/2017 07:05

Del 15 al 19 de novembre, campanya de promoció del salsafí de la Selva a Vidreres

Durant la Festa Petita que se celebra durant el cap de setmana, 9 establiments del municipi participen a les jornades gastronòmiques oferint menús, plats o productes que inclouen el salsafí.
Comentaris (0)
Tradicions // Vidreres
12/11/2017 08:21

Vidreres es prepara per la seva Festa Petita, que tindrà lloc el proper cap de setmana

La festa té lloc amb motiu de la celebració dels patrons de la vila, Sant Iscle i Santa Victòria. Durant aquests dies també es durà a terme la campanya gastronòmica del salsafí.
Comentaris (0)
Tradicions // Santa Coloma
Fotografia: Bosch, durant l´acte de nomenament de Confrare d´Honor. / David Rueda-Ajuntament
11/11/2017 07:41

L'empresari Faustí Bosch és investit Confrare d'Honor de la Ratafia

L'acte va tenir lloc durant el sopar de la 36a Festa de la Ratafia de Santa Coloma, on es va fer públic també el veredicte del Concurs, que enguany ha guanyat Montse Vilamajó, de Centelles.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar