Tradicions // Lloret // Comarca
Fotografia: La presentació de la sessió, a càrrec de Moisès Jordi i Quim Vivas. / Lloret Turisme
29/10/2017 07:46

​Taller de cuina de la Selva i tast guiat de ratafies per a professionals de la restauració de Lloret

L’objectiu de la sessió, que va tenir lloc aquest passat dimarts, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima.

Redacció

Una vintena de professionals del sector de la restauració van participar el passat dimarts al taller de cuina de la Selva i un tast guiat de ratafies a Lloret de Mar. L’objectiu de la sessió, organitzada per Lloret Turisme i el Consell Comarcal, era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima, i més concretament a Lloret, municipi que està fent una aposta per potenciar la gastronomia basada en el producte de proximitat. L’activitat s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

El taller de cuina va anar a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva i xef del restaurant Can Co, de la Cellera de Ter, i d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia. En el taller, celebrat a l’Hotel Evenia, hi van participar una vintena de professionals del sector de la restauració: des de petits restaurants fins a grans hotels amb servei de bufet. La presentació de l’acte va anar a càrrec del conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Joaquim Vivas, que va destacar la necessitat d’incorporar els productes locals de la comarca als establiments turístics. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat. En el transcurs del taller es van preparar diversos plats amb productes del projecte Localitza, impulsat pel Consell Comarcal, com Ratafia 1842, iogurts i formatges de Riudellots, cervesa artesana de Blanes, pa i coca d’Osor, vedella de la Cellera, salsafí de la Selva o ous de Riudarenes. Així mateix, es va elaborar una cassola de fideus amb botifarra, salsafí i costella; un melós de vedella amb ratafia; pollastre amb cervesa artesana i salsafí; croquetes de formatge El Provençal i ratafia i crema catalana amb ratafia.

El taller va acabar amb un tast guiat de ratafia a càrrec d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia, on es van tastar diferents varietats de ratafies comercials i casolanes.
Durant la sessió es va lliurar a tots els participants el catàleg de productes locals de la comarca, que incorpora 33 productors locals de proximitat que participen al projecte Localitza. Tots ells formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. L’objectiu del catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal de millorar la seva comercialització.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vidreres
Fotografia: La plaça Lluís Companys, centre neuràlgic de la festa. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
22/01/2018 06:23

L’olla del Ranxo de Vidreres ja comença a bullir

Avui s’obre el termini per presentar les sol·licituds per disposar de parades a la via pública durant la tradicional festivitat vidrerenca, que enguany tindrà lloc el dimarts 13 de febrer.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Santa Coloma // Tossa
Fotografia: El pare Pelegrí, durant el recompte dels fidels a Terra Negra. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
21/01/2018 07:26

El Pelegrí de Tossa renova el Vot de Poble a Sant Sebastià acompanyat de 1.675 fidels

Després d'un pelegrinatge de 40 km per asfalt i camins de sorra, el pare Pelegrí arribava ahir dissabte a la capella del sant a Santa Coloma pels volts de les vuit del vespre.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Santa Coloma // Tossa
Fotografia: El Pelegrí, l´any passat durant el recompte de fidels al pont del Molí. / Xavier Roca-TS
19/01/2018 06:59

El Pelegrí de Tossa tornarà a dur a terme, demà dissabte, el Vot de Poble

Us oferim un reportatge, elaborat pel servei de premsa de l'Ajuntament de Tossa de Mar, on s'explica la tradició del Pelegrí fil per randa. Gaudiu-la!
Comentaris (0)
Tradicions // Tossa
Fotografia: El Carnaval de Tossa és un dels més seguits de la Costa Brava. / Ajuntament
16/01/2018 05:41

La Gran Rua de Carnaval de Tossa comptarà amb més de 8.000 euros en premis

La data escollida per l'esdeveniment serà el dissabte 24 de febrer a partir de les 16:30h i un cop finalitzi, tindrà lloc, com cada any, el tradicional concurs de coreografies al pavelló poliesportiu.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar