Tradicions // Brunyola
Fotografia: Ambient a Brunyola durant els concursos de la tarda de diumenge. / Consell Comarcal
04/10/2016 07:41

Unes 8.000 persones visiten la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola

La II edició de la Cursa Muntanya Límit va aplegar un total de 230 participants i va ser una de les activitats destacades, juntament amb els tradicionals concursos d'esclovellar avellanes, de sacs a l'esquena i de collir avellanes.

Redacció

Unes 8.000 persones han visitat la Fira de l'Avellana de la Selva, que s'ha celebrat a Brunyola durant tot el cap de setmana, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament i del Consell Comarcal de la Selva, organitzadors de l'esdeveniment, els quals fan una valoració molt positiva, tant per la bona afluència de visitants com per la venda d'avellanes, que enguany ha estat superior a la d'anys anteriors.

Els actes de la primera jornada de fira es van iniciar amb la Cursa Soldiària Avellana Límit, que va comptar amb la participació d'un total de 230 corredors. Paral·lelament es va donar el tret de sortida oficial a la fira d'artesania, venda d'avellanes, una zona de cavalls, ponis i atraccions per a la mainada i una exposició de maquinària agrícola. Al migdia va tenir lloc la inauguració oficial, amb l'assistència de diverses autoritats comarcals, així com el pregó de la fira, que enguany va anar a càrrec d'en Ricard Dilmé, que va parlar sobre "Serrallonga pels camins i els masos de Brunyola". L'acte va cloure amb un vermut amb avellanes i productes fet amb avellana per a tots els assistents.
 
A la tarda es van programar diversos tallers, animació infantil i la presentació del llibre Cinquanta-cinc llegües de passos oblidats, de l'historiador Ricard Teixidor. Al vespre es va dur a terme la I Vetllada Popular, amb una botifarrada per a tothom i un ball amb el duet Parfills va posar el punt final als actes de la primera jornada.

L'endemà diumenge va tenir lloc una sortida guiada entre Brunyola i Sant Martí, comentada per l'historiador local Ricard Teixidor i que es va allargar fins a la una del migdia. Durant el matí es varen realitzar diverses xerrades tècniques sobre l'avellana: "La Cuina de l'Avellana", amb Josep Sucarrats, director del Descobrir Cuina; i la  "Xerrada sobre el procés de creació de la marca col·lectiva de l'avellana". Seguidament es va celebrar l'ofici solemne amb l'acompanyament de la cobla La Principal de l'Escala i tres sardanes a la plaça a càrrec de la mateixa cobla.

A la tarda la coble va oferir una nova audició i a continuació es van fer els tradicionals concursos: Concurs Internacional d'Esclovellanar Avellanes, que enguany arribava a la seva vint-i-sisena edició, la IX Cursa de Sacs a l'Esquena, V Memorial Pere Parera, amb dues categories: sènior -40 kg d'avellanes- i júnior/fèmines -20 kg-, i el segon Concurs de Collir Avellanes a Mà. 

El guanyador del Concurs d'Esclovellar Avellanes va ser novament Isidre Valls (Brunyola), que també es va proclamar guanyador en l'edició de l'any passat. Pel que fa al guanyador de sacs a l'esquena en la categoria sènior de 40 kg d'avellanes el guanyador va ser Salvador Trias (Girona); i al de collir avellanes, la guanyadora de ser la Dolors Cirera (Brunyola). Una cantada d'havaneres amb el grup Terra Endins i un rom cremat va posar el punt final a  l'edició de la fira d'enguany.
 
La marca pròpia serà una realitat en els pròxims mesos
Des de ja fa uns mesos s'està treballant en  la marca col·lectiva Avellana de Brunyola, que és previst que ben aviat sigui una realitat. Aquesta marca permetrà que tots els productors de la Selva vagin junts i tinguin més pes en el mercat, sobretot tenint en compte la importància de l'avellana com a producte propi de la comarca.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vidreres
Fotografia: Els aspirants d´aquest any a hereu i pubilla de Vidreres. / Ajuntament
21/08/2018 09:42

Vidreres obre una votació a internet per triar la pubilla i l’hereu 2018

Amb aquest mètode es vol incentivar que hi hagi més participació en les votacions alhora que facilitar que el procediment sigui més objectiu i transparent.
Comentaris (0)
Tradicions // Caldes
Fotografia: El correfoc, una de les activitats de la passada Festa Major caldenca. / Ajuntament
14/08/2018 07:12

Bon balanç de la Festa Major de Caldes d’enguany

Les novetats d'enguany, com el concert de la Salseta del Poble Sec, la Festa Holi o el Karaoke, han estat algunes de les activitats més multitudinàries.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: El cuiner Nathan, de Masterchef, el dissabte al Happy Food Trucks. / Ajuntament
10/08/2018 08:10

El Happy Food Trucks Tour de Blanes rep un 15% més de visitants respecte l'edició anterior

La població va acollir el passat cap de setmana la 2a edició de l'esdeveniment, amb música, cuina d'arreu del món i altres al·licients, com un Showcooking amb Nathan, de 'Masterchef'.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Part del recorregut de la fira d´atraccions blanenca. / Ajuntament
31/07/2018 08:00

La fira d'atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d'agost per compensar els dies de pluja

Tots els grups polítics municipals han recolzat unànimement la petició del Gremi de Firaires que, a banda de pagar per l'estada, farà un "Dia del Nen" el dijous 2 d'agost, amb els tiquets al 50%.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar