Tradicions // La Cellera
Fotografia: Una de les demostracions va ser l´esquilada de 15 ovelles. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
14/06/2016 07:39

Prop de 700 persones gaudeixen de la 1a Fira del Xai d’El Pasteral

Durant tot el matí de diumenge es va poder gaudir d'un tast popular de xai a la brasa, del qual se’n van servir 300 racions; dit d’altra manera, un total de 9 xais i uns 100 kg de carn.

Xavier Roca

La granja Cal Cabraric d’El Pasteral, al municipi de la Cellera de Ter, va ser aquest passat diumenge l’escenari de la 1a Fira del Xai, que va aplegar prop de 700 persones amb l'objectiu de promocionar la carn d’oví de proximitat. Així ho assegura Francesc Ciurana, gerent i promotor de Ciurana-Bassó, impulsors de la iniciativa: “El sector està passant per moments complicats, alhora que costa molt donar a conèixer el nostre producte, així que hem hagut de buscar una trobada com aquesta, on hem comptat amb moltes complicitats". La idea va convèncer a la comissió de festes, l’Ajuntament, Pere Masó, als restaurants Can Quer i Can Co, Buti-Farreros i el Grup de Veïns del Pasteral, que es van sumar desseguida com a col·laboradors de la fira.





Així doncs, des de les 9h del matí i fins ben entrat el migdia es va poder gaudir de diverses activitats, entre les quals un tast popular de xai a la brasa, del qual se’n van servir 300 racions, dit d’altra manera, un total de 9 xais i uns 100 kg de carn. La ració incloïa pa amb tomàquet, porrons de vi, all, oli begudes i fruita, tot plegat al preu de 5 euros. La programació va incloure també la conferència "La qualitat de la carn ben criada", així com la presentació d’algunes de les publicacions del reconegut historiador de la gastronomia catalana Jaume Fàbrega, també present a l’esdeveniment. Així mateix, hi va haver jornada de portes obertes a les instal·lacions d'oví i boví de Cal Cabraric, l'observació de diferents classes de xais, un taller de feltre i demostració de tints naturals, l’esquilada de 15 xais, la conducció d'un ramat, passejades amb poni i una exposició de fotografies de xais i dels entorns de la Cellera.





Francesc Ciurana lamenta que “el sector primari no som reconeguts, perquè només som un problema i fem pudors" però adverteix que "fem una carn de qualitat". "Això és el que volem transmetre a la gent, juntament amb el fet que la gent tingui la inquietud de preguntar d’on vénen els nostres productes” assegura, mentre reivindica que "parlem molt de KM 0 però ens mengem KM 0 de l’Argentina, hem de menjar KM 0 d’aquí!”. Ciurana afegeix que “la gent quan va a una carnisseria hauria de preguntar d’on és aquella carn, de quina granja ve, de quin productor, i això faria canviar molts hàbits; això és el que hem volgut promoure des d’aquesta fira”.





“Estem molt contents per l’acceptació i la gent que ha vingut, i volem fer un agraïment a tothom que s’hi ha sumat” afirma el gerent de CiuranaBassó, alhora que ressalta que “a casa nostra es pot gaudir d’un producte excel·lent, i estem treballant perquè continuï així”. Així mateix, des del consistori, l’Alcalde de la Cellera, David Sarsanedas, es mostrava també satisfet que surtin “aquest tipus d’iniciatives que tenen la capacitat d’integrar tots els veïns; ens en sentim molt partícips”. “Pel lloc on estem i com està el mercat avui en dia no podrem competir mai a preus rebentats, però sí que podem competir, i a primera divisió, en oferir qualitat” manifestava Sarsanedas, i afegia que “fires com aquesta són exactament el que ofereixen, producte de proximitat en què saps d’on ve, així com la persona que l’ha treballat”.

Durant els propers dies, dos restaurants del municipi inclouran durant el xai als seus menús: Can Co ho farà aquest proper cap de setmana i del 23 al 26 de juny, i Can Quer ho va fer durant el cap de setmana passat i també el vinent.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vidreres
Fotografia: La plaça Lluís Companys, centre neuràlgic de la festa. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
22/01/2018 06:23

L’olla del Ranxo de Vidreres ja comença a bullir

Avui s’obre el termini per presentar les sol·licituds per disposar de parades a la via pública durant la tradicional festivitat vidrerenca, que enguany tindrà lloc el dimarts 13 de febrer.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Santa Coloma // Tossa
Fotografia: El pare Pelegrí, durant el recompte dels fidels a Terra Negra. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
21/01/2018 07:26

El Pelegrí de Tossa renova el Vot de Poble a Sant Sebastià acompanyat de 1.675 fidels

Després d'un pelegrinatge de 40 km per asfalt i camins de sorra, el pare Pelegrí arribava ahir dissabte a la capella del sant a Santa Coloma pels volts de les vuit del vespre.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Santa Coloma // Tossa
Fotografia: El Pelegrí, l´any passat durant el recompte de fidels al pont del Molí. / Xavier Roca-TS
19/01/2018 06:59

El Pelegrí de Tossa tornarà a dur a terme, demà dissabte, el Vot de Poble

Us oferim un reportatge, elaborat pel servei de premsa de l'Ajuntament de Tossa de Mar, on s'explica la tradició del Pelegrí fil per randa. Gaudiu-la!
Comentaris (0)
Tradicions // Tossa
Fotografia: El Carnaval de Tossa és un dels més seguits de la Costa Brava. / Ajuntament
16/01/2018 05:41

La Gran Rua de Carnaval de Tossa comptarà amb més de 8.000 euros en premis

La data escollida per l'esdeveniment serà el dissabte 24 de febrer a partir de les 16:30h i un cop finalitzi, tindrà lloc, com cada any, el tradicional concurs de coreografies al pavelló poliesportiu.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar