Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.

Redacció

A partir d'ara, tothom qui passa pel seu davant, o acudeix a visitar alguna de les exposicions que habitualment s'hi allotja, ja pot tornar a admirar amb tot el seu esplendor l'emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes. Això és perquè ja s'han enllestit les obres de reparació que feia més d'un any s'hi estaven fent per resoldre petites patologies detectades en diversos punts exteriors. 

S'han reparat els balcons ceràmics i les baranes de ferro forjat, en uns treballs que han significat un cost de 54.797'10 €, comptant amb dos ajuts econòmics. D'una banda, 26.218'36 € s'han aportat a través del programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). De l'altra, hi ha hagut una subvenció per a la restauració i conservació d'immobles d'interès patrimonial de l'Àrea de Cultura, Tecnologia, Esports i Benestar (Monuments) de la Diputació de Girona. Amb un import de 13.700 €. 

Un edifici dissenyat per un deixeble d'Antoni Gaudí 
L'emblemàtic edifici està situat al nucli històric, a la cruïlla de tres carrers: Passeig de la Mestrança (davant del mar), Roig i Raventós i Esperança, on hi donen sengles façanes. És de planta rectangular i consta de tres pisos i golfes. Va ser projectada l'any 1925 per l'arquitecte Isidre Puig Boada, deixeble d'Antoni Gaudí, i entre els anys 2001 i 2003 va ser reformada integralment.

L'abril del 2003 es va inaugurar com a Sala d'Exposicions Municipal, ús principal que continua tenint. Durant l'anterior mandat, del 2011 al 2015, s'hi va traslladar la ubicació de l'Àrea de Cultura i Festes, que ara hi té la seva seu. A banda de sala d'exposicions, ocasionalment s'hi fan trobades i congressos extraordinaris, així com excepcionalment casaments civils. 

Casa Saladrigas està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local, atesos els seus elements d'interès històric, arquitectònic i artístic. Es tracta d'una construcció molt apreciada pels blanencs i blanenques, amb destacats elements tant al seu exterior com al seu interior. A banda dels treballats sostres o la barana de fusta que dóna accés a les diferents plantes, crida especialment l'atenció un impressionant vitrall situat al costat de les escales, que reprodueix les fonts i el Palau de Montjuïc. 

Rehabilitació d'elements externs d'embelliment en dos balcons 
La rehabilitació ha intervingut els dos balcons que fan cantonada a la primera planta, on hi ha elements de ceràmica molt treballada amb diverses figures, a banda de les baranes de ferro forjat. Les patologies que s'hi van detectar es centraven especialment en la ceràmica, que presentava zones amb esquerdes importants, i inclús algunes peces en moviment que amenaçaven de deteriorar-se encara més s'hi no s'hi actuava. 

Els treballs de reparació de la ceràmica han inclòs el desmuntatge de bona part de la primera filera de peces, la restauració a taller, la consolidació de fragments trencats i el posterior muntatge, prèvia col·locació d'una malla d'ancoratge a l'estructura del balcó un cop va estar sanejada i reparada. També s'ha realitzat la impermeabilització i pavimentació dels balcons, així com el sanejament i pintura d'acabat de les baranes. 

Tots els treballs els ha dut a terme l'empresa especialitzada Rehabilit S.A. La primera acció que es va fer a finals del 2016 va ser instal·lar una xarxa de protecció per evitar riscos de despreniments. Prèviament, la primera acció que s'hi va fer va ser la instal·lació d'una xarxa de protecció per evitar riscos innecessaris. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Arbúcies
Fotografia: L´alcaldessa i els regidors del Ple dels Infants. / Ajuntament
20/06/2018 06:33

Finalitza la quarta legislatura del Ple dels Infants d'Arbúcies

El cinema a la fresca que es realitza durant la Festa Major i la Festa Holy a la jornada familiar Cassònia, properes propostes sorgides del Ple dels Infants.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
Fotografia: L´alcalde i el regidor de sostenibilitat van entregar el diploma aquest divendres. / Ajuntament
20/06/2018 06:26

L’escola Sant Iscle de Vidreres rep un diploma del projecte Euronet 50/50

El projecte Euronet 50/50 és una iniciativa europea que té per objectiu aconseguir que els centres educatius redueixin el consum energètic.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Un dels trams de la ruta. / Consell Comarcal
14/06/2018 21:52

Inaugurats els trams actius de la ruta de la Tordera

En aquests moments, la Tourdera -com es coneix popularment l'itinerari- compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar