Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.

Redacció

A partir d'ara, tothom qui passa pel seu davant, o acudeix a visitar alguna de les exposicions que habitualment s'hi allotja, ja pot tornar a admirar amb tot el seu esplendor l'emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes. Això és perquè ja s'han enllestit les obres de reparació que feia més d'un any s'hi estaven fent per resoldre petites patologies detectades en diversos punts exteriors. 

S'han reparat els balcons ceràmics i les baranes de ferro forjat, en uns treballs que han significat un cost de 54.797'10 €, comptant amb dos ajuts econòmics. D'una banda, 26.218'36 € s'han aportat a través del programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). De l'altra, hi ha hagut una subvenció per a la restauració i conservació d'immobles d'interès patrimonial de l'Àrea de Cultura, Tecnologia, Esports i Benestar (Monuments) de la Diputació de Girona. Amb un import de 13.700 €. 

Un edifici dissenyat per un deixeble d'Antoni Gaudí 
L'emblemàtic edifici està situat al nucli històric, a la cruïlla de tres carrers: Passeig de la Mestrança (davant del mar), Roig i Raventós i Esperança, on hi donen sengles façanes. És de planta rectangular i consta de tres pisos i golfes. Va ser projectada l'any 1925 per l'arquitecte Isidre Puig Boada, deixeble d'Antoni Gaudí, i entre els anys 2001 i 2003 va ser reformada integralment.

L'abril del 2003 es va inaugurar com a Sala d'Exposicions Municipal, ús principal que continua tenint. Durant l'anterior mandat, del 2011 al 2015, s'hi va traslladar la ubicació de l'Àrea de Cultura i Festes, que ara hi té la seva seu. A banda de sala d'exposicions, ocasionalment s'hi fan trobades i congressos extraordinaris, així com excepcionalment casaments civils. 

Casa Saladrigas està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local, atesos els seus elements d'interès històric, arquitectònic i artístic. Es tracta d'una construcció molt apreciada pels blanencs i blanenques, amb destacats elements tant al seu exterior com al seu interior. A banda dels treballats sostres o la barana de fusta que dóna accés a les diferents plantes, crida especialment l'atenció un impressionant vitrall situat al costat de les escales, que reprodueix les fonts i el Palau de Montjuïc. 

Rehabilitació d'elements externs d'embelliment en dos balcons 
La rehabilitació ha intervingut els dos balcons que fan cantonada a la primera planta, on hi ha elements de ceràmica molt treballada amb diverses figures, a banda de les baranes de ferro forjat. Les patologies que s'hi van detectar es centraven especialment en la ceràmica, que presentava zones amb esquerdes importants, i inclús algunes peces en moviment que amenaçaven de deteriorar-se encara més s'hi no s'hi actuava. 

Els treballs de reparació de la ceràmica han inclòs el desmuntatge de bona part de la primera filera de peces, la restauració a taller, la consolidació de fragments trencats i el posterior muntatge, prèvia col·locació d'una malla d'ancoratge a l'estructura del balcó un cop va estar sanejada i reparada. També s'ha realitzat la impermeabilització i pavimentació dels balcons, així com el sanejament i pintura d'acabat de les baranes. 

Tots els treballs els ha dut a terme l'empresa especialitzada Rehabilit S.A. La primera acció que es va fer a finals del 2016 va ser instal·lar una xarxa de protecció per evitar riscos de despreniments. Prèviament, la primera acció que s'hi va fer va ser la instal·lació d'una xarxa de protecció per evitar riscos innecessaris. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El servei de recollida de mobles i trastos voluminosos. / Ajuntament
17/08/2018 07:37

L'Ajuntament de Blanes reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili

Es recullen uns 380.000 Kg anuals d'aquests residus, i ara el servei es farà tots els dimecres, prèvia concertació al telèfon 972 33 17 18, baixant-los al carrer els dimarts a la nit.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: El col·lector actual. / Ajuntament
17/08/2018 07:11

​Substitució del col·lector que va del carrer de la Riera a la depuradora d'Arbúcies

Amb l’augment de la població de les darreres dècades, els tubs han quedat insuficients pel cabal d’aigües residuals que es generen en aquest tram final en hores de molta afluència.
Comentaris (0)
Societat // Hostalric
Fotografia: Un dels nous desfibril·ladors d´Hostalric. / La Selva Comunica
16/08/2018 07:20

Hostalric augmenta els equips de desfibril·ladors al municipi

Els dos nous desfibril·ladors s'han instal·lat a l'Escola Mare de Déu dels Socors i a l'INS Vescomptat de Cabrera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Participants a la trobada de bloggers, el maig passat. / Barcelona Travel Bloggers
13/08/2018 07:29

El 5è aniversari de Barcelona Travel Bloggers a Lloret genera més de 63.000.000 d’impressions a les xarxes

L’esdeveniment, que va tenir lloc del 25 al 27 de maig, va portar a la localitat més de 130 bloguers i acompanyants provinents d’arreu de Catalunya.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar