Societat // Blanes // Lloret // Tossa
Fotografia: La presentació, el passat divendres, de la campanya. / Aj. Lloret
04/06/2018 06:50

Blanes, Lloret i Tossa s’uneixen al pla integral d’Ecovidrio per incrementar el reciclatge a l’estiu

Més de 500 establiments hotelers de la Costa Brava Sud participen en la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’, que inclou entregar 500 cubells per facilitar el transport de residus de vidre.

Redacció

 
Aquest passat divendres al migdia es va presentar en una roda de premsa conjunta la campanya que impulsa ‘Ecovidrio’, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge dels envasos de vidre. Es tracta d’un pla integral per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hotelers de la Costa Mediterrània. En aquesta edició els municipis de Blanes, Lloret i Tossa han unit esforços amb l’objectiu comú d’augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre a la Costa Brava Sud en relació a l’any passat, a través del contenidor.
 
L’acte de presentació –que s’ha acollit al paratge lloretenc de Santa Cristina- va comptar amb la participació del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost; l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; el tinent d’alcalde d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes, i responsable del Servei de Neteja i Recollida de Residus, Nicolás Laguna; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el regidor de Medi Ambient de Tossa de Mar, Francesc Nadal; i el director d’Operacions d’’Ecovidrio’, José Fuster.
 
L’estiu es considera una època fonamental per incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L’impacte del turisme i l’augment poblacional, així com l’increment del consum en el sector hostaler, suposen que al llarg d’aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d’envasos de vidre que es fa al llarg de tot l’any. La col·laboració del sector turístic és clau, ja que aquest tipus d’establiments generen gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.
 
‘Pren nota, recicla vidre’, una iniciativa per a la hostaleria sostenible
La campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ abastarà 506 establiments hotelers de la línia de la Costa Brava Sud, des de Blanes fins a Tossa passant per Lloret. Amb l’objectiu de mobilitzar als professionals d’aquest sector, ‘Ecovidrio’ realitzarà més de 2.000 visites d’informació i sensibilització durant el període estival. D’altra banda, l’entitat instal·larà 29 nous contenidors, i entregarà uns 500 cubells per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.
 
Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició en el rànking a través del web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge dels envasos de vidre i que abastin la major puntuació rebran com a premi una classe magistral amb un xef reconegut amb tres Estrelles Michelin. 
 
Amb l’objectiu d’implicar i mobilitzar a la ciutadania, ‘Ecovidrio’ decorarà 29 contenidors: 25 a Lloret de Mar i 4 a Tossa de Mar, decorats amb motius estiuencs, que convidin a abocar-hi envasos. A més a més, un altre incentiu és que l’entitat atorgarà un reconeixement als municipis que superin el repte d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. 
 
Economia circular i lluita contra el canvi climàtic
En un moment clau davant la transposició de la Directiva Europea d’Envasos i Residus d’Envasos, i l’objectiu de reciclar el 55% dels residus municipals l’any 2025, el reciclatge d’envasos de vidre ha aconseguir abastar una tassa del 73%, segons la darrera estimació d’’Ecovidrio’. El reciclatge d’aquest tipus d’envasos es consolida com un element essencial en la lluita contra la sobreexplotació dels recursos i el canvi climàtic.
 
En aquest darrer sentit, la col·laboració dels ajuntaments, entitats locals i administracions públiques en general serà clau per garantir la transició cap a l’anomenada ‘economia circular’. Els municipis de Blanes, Lloret i Tossa assumeixen el repte d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre i, en el cas de complir amb les previsions aconseguiran :

- Evitar les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació 190 cotxes durant un any
- Evitar l’extracció de 1.300 tones de matèries primes de la natura
- Estalviar 2.540 MWh d’energia en la fabricació de nous envasos
 
20 anys reciclant envasos de vidre
Els orígens del reciclatge d’envasos de vidre es remunta a la dècada dels anys 80 amb l’arribada dels primers contenidors a Barcelona i Madrid l’any 1982. Arran de l’aprovació de la Directiva d’Envasos i Residus d’Envasos del 1997 i l’arrencada de les operacions l’any 1998, ‘Ecovidrio’ va esdevenir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, professional, i al qual tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible d’acord amb els principis d’economia circular.

Catalunya va signar l’autorització per a l’inici de les operacions d’’Ecovidrio’ el juliol de l’any 1998. Durant aquestes darreres tres dècades de col·laboració pública i privada el kilogram per habitant de residus d’envasos recollits a Catalunya s’ha duplicat, passant d’uns 9’8 kilograms per persona l’any 1998 fins als 20 kg/persona que es reciclen actualment. ‘Ecovidrio’ és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclatge de residus d’envasos de vidre. Hi ha 8.000 companyies envasadores, de les quals més de 500 són catalanes, que fan possible amb la seva aportació a través dels punts verds, del sistema de reciclatge.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El servei de recollida de mobles i trastos voluminosos. / Ajuntament
17/08/2018 07:37

L'Ajuntament de Blanes reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili

Es recullen uns 380.000 Kg anuals d'aquests residus, i ara el servei es farà tots els dimecres, prèvia concertació al telèfon 972 33 17 18, baixant-los al carrer els dimarts a la nit.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: El col·lector actual. / Ajuntament
17/08/2018 07:11

​Substitució del col·lector que va del carrer de la Riera a la depuradora d'Arbúcies

Amb l’augment de la població de les darreres dècades, els tubs han quedat insuficients pel cabal d’aigües residuals que es generen en aquest tram final en hores de molta afluència.
Comentaris (0)
Societat // Hostalric
Fotografia: Un dels nous desfibril·ladors d´Hostalric. / La Selva Comunica
16/08/2018 07:20

Hostalric augmenta els equips de desfibril·ladors al municipi

Els dos nous desfibril·ladors s'han instal·lat a l'Escola Mare de Déu dels Socors i a l'INS Vescomptat de Cabrera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Participants a la trobada de bloggers, el maig passat. / Barcelona Travel Bloggers
13/08/2018 07:29

El 5è aniversari de Barcelona Travel Bloggers a Lloret genera més de 63.000.000 d’impressions a les xarxes

L’esdeveniment, que va tenir lloc del 25 al 27 de maig, va portar a la localitat més de 130 bloguers i acompanyants provinents d’arreu de Catalunya.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar