Societat // Comarca
Fotografia: La presentació de la campanya, ahir a Can Moragues de Riudarenes. / Consell Comarcal
01/06/2018 06:45

16 productors, allotjaments, restaurants i entitats de la Selva participaran a Benvinguts a Pagès

Durant el cap de setmana del 9 i 10 de juny explotacions agràries i ramaderes de tot Catalunya obren les portes per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors.

Redacció

Un total de 16 establiments de la comarca de la Selva s’han sumat a la tercera edició de Benvinguts a Pagès, que se celebrarà el 9 i 10 de juny a tot Catalunya. Aquesta activitat consisteix en un cap de setmana en què explotacions agràries i ramaderes obren les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors. A més, els restaurants ofereixen menús “Benvinguts a Pagès” amb productes de proximitat, els allotjaments disposen d’ofertes especials i diverses entitats realitzen activitats vinculades amb la terra, el producte i la natura.

La presentació d’aquesta iniciativa es va fer ahir dijous al migdia a l’espai El Rebost de Can Moragues i va comptar amb alguns dels establiments que participaran en l’edició d’enguany. En el transcurs de la seva intervenció, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va assegurar que "és una iniciativa que ens permet a tots redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa. Per això, des del Consell vam veure amb molt bons ulls sumar-nos a aquesta iniciativa a través del projecte Localitza”.

En els parlaments també hi va intervenir el conseller de Turisme, Quim Vivas, que va destacar "la bona tasca" que s’està duent a terme des de l’ens comarcal, concretament des del projecte Localitza que va néixer amb l’objectiu clar de connectar els productes agroalimentaris i el turisme de la comarca de la Selva. En aquest sentit, Vivas va assenyalar que des del projecte Localitza se seguirà treballant durant tot l’any en la línia de Benvinguts a Pagès, donant a conèixer els productes i els productors de la comarca i promovent el contacte entre el turisme i el sector agroalimentari.

A la Selva es podran visitar cinc explotacions agràries: Can Moragues (horta, salses i melmelades a Riudarenes), Espai Can Mir (viver de plantes aromàtiques, ornamentals i culinàries a Riudarenes), Granja el Provençal (formatges i làctics, Riudellots de la Selva), Granja Mas Bes (làctics i carn de vedella a Salitja) i J&M Pagesos (horta i vinya a Blanes). Les visites guiades a les explotacions agràries són gratuïtes, comencen a cada hora en punt i, després del recorregut, s’ofereix un petit tast amb els productes que cultiven o elaboren. A més hi hauran espais de venda directa per tal que els visitants puguin adquirir aquests productes.

Així mateix, tres restaurants han preparat menús “Benvinguts a Pagès”, que incorporen productes de proximitat com el salsafí de la Selva, la poma de Vilobí, la gamba de Blanes, la mel d’Anglès o l’avellana de Brunyola. Són l’Hostal Bonaterra (Maçanet de la Selva), el Restaurant l’Aliança 1919 (Anglès) i el Restaurant la Crosa (Vilobí d’Onyar).

D’altra banda un total de sis allotjaments de la comarca ofereixen descomptes o algun paquet especial (cistella de productes locals, visita a l’hort o la granja, esmorzar km 0...) per pernoctar durant els dies de Benvinguts a Pagès. Aquests són són l’Hotel Balneari Vichy Catalán (Caldes de Malavella), l’Hotel Pinxo (Santa Coloma de Farners), Mas Salom Turisme Rural (Caldes de Malavella), Masia el Buxaus (Arbúcies), Turisme rural Mas Romeu (Arbúcies) i el Vilar Rural de Sant Hilari (Sant Hilari Sacalm).

Finalment cal destacar dues activitats complementàries organitzades per altres tipus d’entitats. La Selvaseria (Vidreres) organitza (diumenge, d’11h a 18 h) una visita a l’obrador de cervesa artesana i al camp de cultius experimentals de salsafí que es conreen al costat de Can Gruart. Així mateix, el Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva realitza visites comentades per les instal•lacions del museu el dissabte 9 de juny (12 h) i diumenge 10 de juny (12 h).


Més informació
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Arbúcies
Fotografia: L´alcaldessa i els regidors del Ple dels Infants. / Ajuntament
20/06/2018 06:33

Finalitza la quarta legislatura del Ple dels Infants d'Arbúcies

El cinema a la fresca que es realitza durant la Festa Major i la Festa Holy a la jornada familiar Cassònia, properes propostes sorgides del Ple dels Infants.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
Fotografia: L´alcalde i el regidor de sostenibilitat van entregar el diploma aquest divendres. / Ajuntament
20/06/2018 06:26

L’escola Sant Iscle de Vidreres rep un diploma del projecte Euronet 50/50

El projecte Euronet 50/50 és una iniciativa europea que té per objectiu aconseguir que els centres educatius redueixin el consum energètic.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Un dels trams de la ruta. / Consell Comarcal
14/06/2018 21:52

Inaugurats els trams actius de la ruta de la Tordera

En aquests moments, la Tourdera -com es coneix popularment l'itinerari- compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar