Societat // Lloret
Fotografia: El consistori lloretenc no vol que es dugui a terme l´actuació al fons marí. / Ajuntament
09/05/2018 07:26

Lloret envia un requeriment a Costes de l’Estat per l’anunciat dragatge de sorra en el fons marí de la població

El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, ha fet saber a Costes que l’Ajuntament de Lloret emprarà les eines legals i judicials necessàries per evitar l’actuació.

Redacció

El regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, ha adreçat un requeriment al servei de costes de l’Estat a Girona, amb motiu de l’anunciada actuació als fons marins que es troben entre Lloret de Mar i Tossa de Mar per abastir amb 500.000 metres cúbics de sorra l’actuació en els espigons de la platja de Sant Antoni.

El requeriment recorda que l’Ajuntament de Lloret de Mar va manifestar, l’any 2011, el seu rebuig unànime a qualsevol intervenció d’estabilització de la platja de Lloret, com les que es proposaven des del servei de costes de l’Estat, que entre altres actuacions preveia el dragatge del front litoral del municipi.

Tanmateix, s’expressa la profunda preocupació per una actuació de la qual no es tenia cap coneixement ni informació prèvies i que es du a terme en un espai que entén integra o forma part de l’àmbit d’influència de figures de protecció tals com la Xarxa Natura 2000 o el PEIN Massís de Cadiretes.

D’altra banda, es recorden "les desastroses experiències prèvies de dragatge en zones properes del nostre litoral, com ara Blanes i el delta de la Tordera, per proveir de sorra les platges del Maresme, i que s’han traduït en problemàtiques recurrents com que any rere any malmeten la platja i el passeig de s’Abanell de Blanes, experiències doncs que no auguren res de bo i que impliquen un impacte sobre el fons marí i els hàbitats litorals propers".

Per totes les circumstàncies expressades, el consistori fa palesa la seva oposició al dragatge anunciat fent avinent que s’empraran els mecanismes legals i judicials adients per fer-hi front. En aquest sentit  s’ha requerit el servei de costes per tal que faciliti tots els estudis tècnics i ambientals que habiliten la solució proposada, demanant el trasllat de tot l’expedient.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Sant Hilari
Fotografia: Detall de l´hotel d´insectes de Sant Hilari. / Ajuntament
23/07/2018 01:01

L’hotel d’insectes de Sant Hilari, inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals

Des del consistori es vol eradicar la utilització de productes químics i insecticides per al control de plagues emprant els recursos de la pròpia biologia per a prevenir-les, reduir-les o eliminar-les.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Entre d´altres, van retirar llaços grocs de la via pública. / Ajuntament
23/07/2018 00:44

​L’Ajuntament d’Arbúcies denuncia els actes vandàlics protagonitzats per dotze encaputxats

Van ocasionar danys en espais públics com zones enjardinades, parterres i arbrat i van retirar material de la via pública com llaços grocs i simbologia independentista.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
21/07/2018 09:12

Quatre morts i tres ferits en un accident de trànsit a Vidreres

L'accident s'ha produït a les 5 de la matinada al punt quilomètric 9 de la carretera C-63 al terme municipal de Vidreres. Les causes encara es desconeixen.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
Fotografia: L´espai-taller del Centre Cívic. / Ajuntament
21/07/2018 07:58

​Remodelació de l'espai-taller del Centre Cívic de Vidreres

Les obres permetran incrementar el programa funcional de l'equipament, ampliant zones com el magatzem i creant nous espais més oberts i adaptats.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar