Societat // Blanes
Fotografia: La presidenta de la Fundació Aspronis (al centre) durant la seva intervenció al ple. / Ajuntament
27/04/2018 06:25

​Es posposa l'aprovació dels pressupostos de Blanes per al ple del maig

Havia de ser el punt més destacat del ple d'ahir, que va aprovar demanar la Creu Sant Jordi per a la Fundació Aspronis i exercir l'acusació popular en el crim del 9 d'abril.

Redacció

Finalment, els pressupostos municipals de Blanes per aquest 2018 es portaran per a la seva aprovació al ple del proper mes de maig, després que finalment es van retirar de l'ordre del dia de la sessió plenària d'ahir dijous. La decisió de posposar el debat plenari es va donar a conèixer ahir a la tarda, després de la reunió celebrada una hora abans del ple, la Junta de Portaveus, on van participar-hi representants de les vuit forces polítiques. 

Durant la trobada, l'equip de govern –format per quatre regidors del PSC- va plantejar als grups polítics quin era el seu posicionament respecte els pressupostos que formaven part inicialment de l'ordre del dia, que també van ser presentats en l'Audiència Pública celebrada dimarts. En comprovar que no es comptava amb l'aritmètica del sentit de vot necessària per a la seva aprovació, l'alcalde va decidir retirar el punt del ple. 

Al llarg de les properes setmanes, doncs, continuaran les reunions de negociació que ja s'han estat fent darrerament, amb l'objectiu que –aquesta vegada si- es puguin aprovar els pressupostos del 2018 en el ple del mes de maig, que es convocarà pel dia 31. Enguany sumen 53'23 M€, la qual cosa significa un increment de 7 M€ més en relació als pressupostos del 2017. 

Mitja hora més tard, tot just començar el ple d'ahir, l'alcalde de Blanes, Mario Ros, també va donar a conèixer aquesta decisió al públic de la sala. El batlle va explicar que no s'havia pogut arribar el necessari recolzament per garantir que prosperessin, i per això es continuarà treballant perquè així sigui. També va avançar que, en cas que s'aconsegueixi aquest suport abans de finals de mes, quan tocaria celebrar el ple ordinari del mes de maig, se'n convocarà un d'extraordinari. 

La Creu Sant Jordi per Aspronis i Acusació Popular en el crim del 9 d'abril 
El ple d'aquest mes d'abril va aprovar demanar a la Generalitat que s'atorgui la Creu de Sant Jordi a la Fundació Aspronis per la seva contribució en la millora de la qualitat de vida i la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual. Durant el tractament d'aquest punt, es va fer una excepció en el ROM, en atenció a la presència entre el públic de la presidenta de la fundació, qui també va ser alcaldessa d'aquest municipi. 

Maria Dolors Oms va agrair el gest de l'Ajuntament de Blanes al demanar a la Generalitat la concessió d'aquesta distinció, recordant la tasca eminentment vocacional que tenen tots els treballadors dels serveis que ofereix la fundació que encapçala. En finalitzar les paraules de la presidenta de la Fundació Aspronis van quedar reblades per un sonor aplaudiment dels 21 regidors i regidores i, posteriorment, la qüestió es va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques, sense necessitat d'entrar a votació. 

D'idèntica manera també es va aprovar que l'Ajuntament de Blanes es presenti com acusació popular contra l'autor del crim de violència masclista comès contra una dona de Blanes el passat nou d'abril. Per poder exercir l'acusació popular, l'Ajuntament de Blanes nomenarà un advocat penalista que es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris, i que representi al consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que jutjarà els fets. 

Per contra, la modificació de l'Ordenança per a l'impuls de l'activitat econòmica i de foment d'activitats d'interès públic (socials, culturals i esportius), va prosperar amb els vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC, C's, CUP i PP, i l'abstenció tant d'ICV-EUiA com de Batega. L'autorització d'una borsa d'hores extraordinàries pel col·lectiu de la Policia Local de Blanes es va aprovar amb 19 vots a favor de pràcticament tots els grups polítics, llevat dels dos vots d'abstenció dels regidors de la CUP. 

Quatre mocions en la part de control 
A la part de control, es van incloure quatre mocions presentades pels grups a l'oposició. La primera, de C's, per a la prevenció, educació i conscienciació sobre l'obesitat i la diabetis, es va aprovar per unanimitat. La segona la van presentar conjuntament per ICV-EUiA, Batega per Blanes, ERC i la CUP amb motiu de la propera celebració de l'1 de maig, per la reconquesta dels drets dels treballadors i treballadores, i es va aprovar amb l'abstenció de C's i el vot en contra del PP. 

Per la seva banda, la tercera moció presentada per d'ICV-EUiA i Batega perquè l'Ajuntament reivindiqui la memòria de Marcelino Camacho en el centenari del seu naixement, la van recolzar PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC i Batega (16 vots), mentre que C's, CUP i PP (5 vots) es van abstenir. Per últim, la proposta d'acord d'ERC per denunciar la criminalització que està fent dels CDR l'aparell de l'estat espanyol es va aprovar amb els vots en contra de PP i C's, i l'abstenció del PSC. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca // Blanes
Fotografia: Les autoritats locals i comarcals van encapçalar la jornada festiva. / Consell Comarcal
22/05/2018 06:24

Blanes celebra la implantació del nou model de recollida selectiva i neteja viària amb una jornada festiva

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el tinent d’alcalde responsable del servei, Nicolás Laguna, van encapçalar l’acte festiu al Passeig de Mar.
Comentaris (0)
Societat // Comarca // Riudellots
22/05/2018 06:10

​Detingut un home que conduïa drogat i sense permís després de provocar un accident a Riudellots

Les dues persones que anaven en un dels vehicles havien patit ferides lleus mentre que l’altre conductor, que havia provocat l’accident, no facilitava cap mena de documentació.
Comentaris (0)
Societat // Riudellots
Fotografia: La plana web on es troba el nou servei. / Marc Sureda-Canal Ajuntament
18/05/2018 07:20

​Riudellots incorpora el planejament i la seva normativa en una plataforma consultable per internet

És el primer municipi gironí que elabora una capa en format GIS (Geographic Information System) al servei proporcionat pel SITMUN.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: La petita mostra que s´ha instal·lat a l´aeroport. / Aena
18/05/2018 06:52

​L’aeroport, un espai més de la mostra Girona Temps de Flors

S'ha instal·lat un espai floral a la zona d‟arribades de la terminal. D‟aquesta manera, els passatgers que aterrin poden començar a gaudir de la mostra.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar