Societat // Blanes
Fotografia: La concentració d´ahir al vespre a Blanes. / Ajuntament
26/04/2018 06:34

L'Ajuntament de Blanes es presentarà com acusació popular en el cas de la dona assassinada el 9 d'abril

El ple extraordinari celebrat el mateix dia de l'homicidi ja es va pronunciar rebutjant el crim de violència masclista, i ara s'ha inclòs aquest punt a l'ordre del dia del ple d'avui 26 d'abril.

Redacció

La sessió plenària del mes d'abril, convocada per avui dijous dia 26, inclourà la proposta que l'Ajuntament de Blanes es presenti com acusació popular en el procediment penal que s'està portant a terme en relació a l'assassinat d'una dona veïna de Blanes comès el passat 9 d'abril. La CUP de Blanes i l'Assemblea Antipatriarcal van fer arribar aquest suggeriment tant a l'alcalde com a la resta de grups polítics amb representació municipal pocs dies després, acceptant-se des del primer moment de manera unànime. 

Dies més tard, en la Comissió Informativa General d'Urbanisme i d'Hisenda on representants de tots els grups polítics tracten els temes que s'inclouran a l'ordre del dia del ple, ja es va dictaminar favorablement, de nou amb la unanimitat dels vuit grups municipals. Per això, s'ha inclòs a l'ordre del dia del ple ordinari d'abril, amb la seguretat que el punt sigui aprovat amb el recolzament dels 21 vots dels regidors i regidores. 

Representació de l'acusació popular a través d'un advocat penalista 
Per poder exercir l'acusació popular, l'Ajuntament de Blanes nomenarà un advocat penalista que es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris, i que representi al consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que jutjarà els fets. També col·laborarà amb el ministeri fiscal per ajudar en el compliment de la bona marxa del procés, amb l'objectiu comú de vetllar perquè a l'autor dels fets li sigui aplicat tot el rigor de la llei que sigui possible. 

La Llei 5/2008 d'Enjudiciament Criminal del dret de les dones a eradicar la violència masclista preveu que tant particulars com institucions puguin comparèixer en determinats processos penals exercint l'acció popular, formant part del procediment i exercint l'acusació. Justament per aquest darrer motiu, l'Institut Català de les Dones (ICD) es va adreçar a mitjans d'aquest mes a l'alcalde de Blanes demanant-li que, en cas que el consistori no tingués previst personar-se al procés com acusació particular, ho faria aquesta institució. Un extrem que l'ICD ja ha descartat en conèixer la decisió de l'Ajuntament de Blanes. 

El tràmit que caldrà seguir administrativament després que s'aprovi aquest punt en el ple del 26 d'abril tindrà dues possibles vessants. D'una banda es podria incloure l'acord a la Junta de Govern Local per a la seva execució, o de l'altra es redactarà un Decret d'Alcaldia per nomenar l'advocat penalista. Fins ara, ja hi ha hagut d'altres municipis arreu de Catalunya que, anàlogament a com farà Blanes, ja han exercit l'acusació popular en casos d'assassinat de violència masclista, com ara Santa Perpètua de la Mogoda, Badalona, Calella, Terrassa, Sabadell i Barcelona, entre d'altres. 

Suport i recolzament de l'Ajuntament de Blanes a la família de la víctima 
Una altra qüestió en què s'està treballant des del consistori blanenc és fer encara més evident el què ja es va aprovar de manera unànime en el ple extraordinari i la concentració celebrades el mateix dia de l'assassinat, el dilluns 9 d'abril. No tan sols en senyal de dol en solidaritat amb els al·legats a la víctima, sinó també per rebutjar de manera explícita la violència masclista, i per donar suport a la família. 

Per això, des d'Acció Social de l'Ajuntament de Blanes s'ha estat col·laborant activament amb els corresponents serveis d'atenció i protecció que corresponen a la Generalitat, així com directament donant suport a la família blanenca. Paral·lelament, des d'Alcaldia també s'estan implementant tasques de suport i gestions directes per ajudar en qüestions puntuals per atendre els familiars. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca // Blanes
Fotografia: Les autoritats locals i comarcals van encapçalar la jornada festiva. / Consell Comarcal
22/05/2018 06:24

Blanes celebra la implantació del nou model de recollida selectiva i neteja viària amb una jornada festiva

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el tinent d’alcalde responsable del servei, Nicolás Laguna, van encapçalar l’acte festiu al Passeig de Mar.
Comentaris (0)
Societat // Comarca // Riudellots
22/05/2018 06:10

​Detingut un home que conduïa drogat i sense permís després de provocar un accident a Riudellots

Les dues persones que anaven en un dels vehicles havien patit ferides lleus mentre que l’altre conductor, que havia provocat l’accident, no facilitava cap mena de documentació.
Comentaris (0)
Societat // Riudellots
Fotografia: La plana web on es troba el nou servei. / Marc Sureda-Canal Ajuntament
18/05/2018 07:20

​Riudellots incorpora el planejament i la seva normativa en una plataforma consultable per internet

És el primer municipi gironí que elabora una capa en format GIS (Geographic Information System) al servei proporcionat pel SITMUN.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: La petita mostra que s´ha instal·lat a l´aeroport. / Aena
18/05/2018 06:52

​L’aeroport, un espai més de la mostra Girona Temps de Flors

S'ha instal·lat un espai floral a la zona d‟arribades de la terminal. D‟aquesta manera, els passatgers que aterrin poden començar a gaudir de la mostra.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar