Societat // Blanes
Fotografia: La concentració d´ahir al vespre a Blanes. / Ajuntament
26/04/2018 06:34

L'Ajuntament de Blanes es presentarà com acusació popular en el cas de la dona assassinada el 9 d'abril

El ple extraordinari celebrat el mateix dia de l'homicidi ja es va pronunciar rebutjant el crim de violència masclista, i ara s'ha inclòs aquest punt a l'ordre del dia del ple d'avui 26 d'abril.

Redacció

La sessió plenària del mes d'abril, convocada per avui dijous dia 26, inclourà la proposta que l'Ajuntament de Blanes es presenti com acusació popular en el procediment penal que s'està portant a terme en relació a l'assassinat d'una dona veïna de Blanes comès el passat 9 d'abril. La CUP de Blanes i l'Assemblea Antipatriarcal van fer arribar aquest suggeriment tant a l'alcalde com a la resta de grups polítics amb representació municipal pocs dies després, acceptant-se des del primer moment de manera unànime. 

Dies més tard, en la Comissió Informativa General d'Urbanisme i d'Hisenda on representants de tots els grups polítics tracten els temes que s'inclouran a l'ordre del dia del ple, ja es va dictaminar favorablement, de nou amb la unanimitat dels vuit grups municipals. Per això, s'ha inclòs a l'ordre del dia del ple ordinari d'abril, amb la seguretat que el punt sigui aprovat amb el recolzament dels 21 vots dels regidors i regidores. 

Representació de l'acusació popular a través d'un advocat penalista 
Per poder exercir l'acusació popular, l'Ajuntament de Blanes nomenarà un advocat penalista que es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris, i que representi al consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que jutjarà els fets. També col·laborarà amb el ministeri fiscal per ajudar en el compliment de la bona marxa del procés, amb l'objectiu comú de vetllar perquè a l'autor dels fets li sigui aplicat tot el rigor de la llei que sigui possible. 

La Llei 5/2008 d'Enjudiciament Criminal del dret de les dones a eradicar la violència masclista preveu que tant particulars com institucions puguin comparèixer en determinats processos penals exercint l'acció popular, formant part del procediment i exercint l'acusació. Justament per aquest darrer motiu, l'Institut Català de les Dones (ICD) es va adreçar a mitjans d'aquest mes a l'alcalde de Blanes demanant-li que, en cas que el consistori no tingués previst personar-se al procés com acusació particular, ho faria aquesta institució. Un extrem que l'ICD ja ha descartat en conèixer la decisió de l'Ajuntament de Blanes. 

El tràmit que caldrà seguir administrativament després que s'aprovi aquest punt en el ple del 26 d'abril tindrà dues possibles vessants. D'una banda es podria incloure l'acord a la Junta de Govern Local per a la seva execució, o de l'altra es redactarà un Decret d'Alcaldia per nomenar l'advocat penalista. Fins ara, ja hi ha hagut d'altres municipis arreu de Catalunya que, anàlogament a com farà Blanes, ja han exercit l'acusació popular en casos d'assassinat de violència masclista, com ara Santa Perpètua de la Mogoda, Badalona, Calella, Terrassa, Sabadell i Barcelona, entre d'altres. 

Suport i recolzament de l'Ajuntament de Blanes a la família de la víctima 
Una altra qüestió en què s'està treballant des del consistori blanenc és fer encara més evident el què ja es va aprovar de manera unànime en el ple extraordinari i la concentració celebrades el mateix dia de l'assassinat, el dilluns 9 d'abril. No tan sols en senyal de dol en solidaritat amb els al·legats a la víctima, sinó també per rebutjar de manera explícita la violència masclista, i per donar suport a la família. 

Per això, des d'Acció Social de l'Ajuntament de Blanes s'ha estat col·laborant activament amb els corresponents serveis d'atenció i protecció que corresponen a la Generalitat, així com directament donant suport a la família blanenca. Paral·lelament, des d'Alcaldia també s'estan implementant tasques de suport i gestions directes per ajudar en qüestions puntuals per atendre els familiars. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El servei de recollida de mobles i trastos voluminosos. / Ajuntament
17/08/2018 07:37

L'Ajuntament de Blanes reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili

Es recullen uns 380.000 Kg anuals d'aquests residus, i ara el servei es farà tots els dimecres, prèvia concertació al telèfon 972 33 17 18, baixant-los al carrer els dimarts a la nit.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: El col·lector actual. / Ajuntament
17/08/2018 07:11

​Substitució del col·lector que va del carrer de la Riera a la depuradora d'Arbúcies

Amb l’augment de la població de les darreres dècades, els tubs han quedat insuficients pel cabal d’aigües residuals que es generen en aquest tram final en hores de molta afluència.
Comentaris (0)
Societat // Hostalric
Fotografia: Un dels nous desfibril·ladors d´Hostalric. / La Selva Comunica
16/08/2018 07:20

Hostalric augmenta els equips de desfibril·ladors al municipi

Els dos nous desfibril·ladors s'han instal·lat a l'Escola Mare de Déu dels Socors i a l'INS Vescomptat de Cabrera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Participants a la trobada de bloggers, el maig passat. / Barcelona Travel Bloggers
13/08/2018 07:29

El 5è aniversari de Barcelona Travel Bloggers a Lloret genera més de 63.000.000 d’impressions a les xarxes

L’esdeveniment, que va tenir lloc del 25 al 27 de maig, va portar a la localitat més de 130 bloguers i acompanyants provinents d’arreu de Catalunya.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar