Societat // Blanes
Fotografia: Participants a una donació de sang passada. / Ajuntament
05/04/2018 06:15

​Doble jornada de donació de sang a la Biblioteca Comarcal de Blanes

Avui dijous 5 d'abril la jornada es farà de 16 a 20 h, i demà divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Blanes va comptar, el 2017, amb un total de 1.271 donacions.

Redacció

El Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport de l'Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, ha organitzat aquesta setmana una doble jornada de Donació de Sang. S'allotjarà a la Biblioteca Comarcal de Blanes, i tindrà lloc avui dijous i demà divendres. La jornada d'avui 5 d'abril es farà a la tarda, des de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre que demà divendres s'allargarà durant tot el dia amb horari partit: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i des de les  4 de la tarda fins les 8 del vespre. Des del Banc de Sang s'ha remarcat la importància que la ciutadania col·labori en aquestes jornades voluntàries. 

Actualment, hi ha sang a Catalunya per cobrir les necessitats dels propers 7 dies, un nivell que consideren baix. De cada donació de sang se'n separen els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. Les plaquetes caduquen als 5 dies, per això és molt important aconseguir un mínim de 700 donacions al dia per poder garantir que tots els malalts, especialment els que estan en tractaments de càncer, tindran plaquetes suficients. 

Blanes, el municipi on es van fer més donacions arreu de la Selva el 2017 
Segons dades del Banc de Sang, Blanes és el municipi d'arreu de la comarca de la Selva on es van fer més donacions de sang durant l'any passat. Van haver-hi un total de 1.271 donacions, mentre que a Lloret se'n van fer 619, i a Santa Coloma de Farners 484, per citar les tres poblacions amb un major nombre. 

Es van fer un total de 23 campanyes, de les quals la gran majoria es van emplaçar a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Durant l'estiu, com és habitual, es van fer jornades extraordinàries amb l'ajut de la unitat mòbil del Banc de Sang, el bus que durant els darrers anys s'ha estat instal·lant al Passeig de Mar. 

L'any passat, a més, la coincidència d'aquestes jornades extraordinàries amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils van fer disparar el nombre de persones que es van adreçar per donar sang. Es van doblar les donacions, i els oferiments van incrementar-se un 786% en relació al 2016. 

Prop de 250.000 donacions a Catalunya durant el 2017 
Al llarg de l'any passat, es van comptabilitzar prop de 250.000 donacions de sang arreu de Catalunya. Gràcies a l'acció solidària de 191.657 donants, l'any 2017 tots els hospitals i clíniques del país van tenir sang suficient per poder atendre les necessitats dels malalts i les persones accidentades. En total es van fer 248.027 donacions de sang, un 2% més que l'any anterior. 

Una dada molt ben valorada des del Banc de Sang i Teixits és la xifra de nous donants, amb 37.834 persones que van donar sang per primera vegada durant el 2017, un 15% del total de donacions de l'any. D'aquests, el 36% pertanyia a la franja d'edat d'entre 18 i 25 anys. Els nous donants prenen així el relleu de les 30.000 persones que cada any deixen de donar sang per edat o per alguna malaltia que els ho impedeix. 

Per sexes, l'any 2017 el nombre de donacions de dones, amb un total de 95.991, va estar per sobre de les fetes per homes, amb 95.666. Per edats, la franja amb més donants és la de persones d'entre 36 i 55 anys, amb gairebé 100.000 que van fer almenys una donació de sang. Per grups sanguinis, destaca el creixement en un 6'4% dels donants del grup 0 negatiu. Són els anomenats 'donants universals', ja que la seva sang pot ser transfosa a persones de qualsevol altre grup sanguini.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Lloret
Fotografia: La població selvatana acull el festival per segon any consecutiu. / Ajuntament
19/04/2018 06:28

​Lloret presenta la 8a edició del Birrasana, el festival de referència de cervesa artesana de la Costa Brava

Tindrà lloc del 27 al 29 d’abril a l’aparcament de sa Caleta de la població per segon any consecutiu. Hi participaran un total de 30 expositors cervesers.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: L´empresa NORA és l´encarregada de dur a terme la neteja del municipi. / Consell Comarcal
19/04/2018 06:12

​S'inicia la implantació del nou model de recollida selectiva a Blanes

Inclòs al cost global de 3’3 M€, s’estan instal•lant 908 nous contenidors amb més capacitat que substitueixen els actuals, amb un nou sistema de recollida selectiva de càrrega lateral.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Ahir va tenir lloc la presentació de la campanya. / Ajuntament
17/04/2018 06:56

Els veïns de Tossa decidiran el futur de l’edifici de l’Ajuntament

Es posa en marxa un procés de participació ciutadana per aportar idees i votar quin ús donar a l’edifici un cop totes les dependències es traslladin a La Nau.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: L´acte de presentació, el passat divendres 6 d´abril. / Consell Comarcal
17/04/2018 06:33

Es presenta el projecte Connectant talent creatiu i territori

Impulsat pel Consell Comarcal, el projecte té la finalitat d'incorporar el talent del sector cultural i creatiu als projectes de desenvolupament local de la Selva.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar