Tradicions // Blanes
Fotografia: El xef del Restaurant Sentits, Alberto Sánchez, servint un timbal de tonyina. / Ajuntament
03/04/2018 06:23

16 restaurants blanencs participen en una nova edició del Mes del Peix Blau

Al llarg de l'any hi haurà dues jornades més que promouen la tradició de cuina marinera blanenca: el Mes de la Gamba al maig i el Mes del Suquet de Peix a l'octubre.

Redacció

Per segon any consecutiu, la ciutat de Blanes s'ha proposat reforçar un dels trets d'identitat més apreciats per blanencs i visitants: la cuina marinera, una prova de l'estreta relació de la vila amb el mar. Fruit d'aquest objectiu, el 2017 es van organitzar tres mesos dedicats a diferents jornades gastronòmiques i, en vista dels positius resultats, es repetirà l'experiència. El tret de sortida té lloc aquest mes d'abril amb les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau, seguides al maig pel Mes de la Gamba, i a l'octubre pel Mes del Suquet de Peix. L'any passat, el primer en què es van organitzar els tres cicles, es van fer un total de 1.300 menús: 600 menús al Mes del Peix Blau, 300 menús al Mes de la Gamba i 400 menús al Mes del Suquet de Peix. 

16 Restaurants de Blanes participen al Mes del Peix Blau de l'1 al 30 d'abril 
Aquest 2018 és el segon any consecutiu en què Blanes organitza unes jornades dedicades al peix blau, que va ser novetat al 2017, i que en aquesta ocasió compta amb la col·laboració d'un total de 16 restaurants, dos més que en la passada edició. Són aquests, amb els respectius xefs: Bar Casal La Cooperativa (Gemma Vega); Ca la Luci (Encarna Jimeno); Can Tarranc (Carles Guitart); Cava Nit (Mònica Alemany); Juanma (Juan Manuel Martínez); Kiku (Kiku); L'Hivernacle (Eudys Gregorio Luna); La Balma (Toni Marin); La Taverna de n'Esteve (Esteve Burcet i Moran); Lounge Restaurant Sentits (Òscar Vila i Alberto Sánchez); Magora (Bladimir Gori); Mar i Cel (Acacia Caballero Castillejo); Melangies (Manel de Clascà); Racó Sa Palomera (Maria Inés Pascual); T3 (Alberto Mora Márquez); i Va de Catas (Jacob Gutiérrez). 

Partint de la premisa que el peix blau en sigui el principal protagonista, cada restaurant inclou diferents tipus de menús i exquisideses culinàries, completat amb productes gastronòmics blanencs com ara vi, cava, mel o verdures. Les propostes  no tan sols són per dinar, també es pot fer un vermut a base de sardines, seitons o sonsos, per exemple. Així, hi ha des d'elaborades composicions per satisfer els paladars més exigents, fins a plats únics que els amants de la cuina marinera podran triar entre un munt d'ofertes a preus que van des dels 5'50 € la més assequible, fins els 36'50 € que costa la més completa. Tant el llistat dels restaurants participants, com les respectives propostes de plats i tastos que es proposen, estan recollits en un tríptic distribuït en Oficines de Turisme i establiments especialitzats: 
http://www.visitblanes.net/upload/file/Jornades%20Peix%20Blau%20Blanes.pdf 

Per a la organització del Mes del Peix Blau l'Ajuntament de Blanes compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i Enogastronomia del mateix organisme; així com de la Confraria de Pescadors de Blanes, el Jardí Botànic Marimurtra, els caves Laviret i Ses Vernes; Aula Gastronòmica Grenyal, Cervesa Popaire, El Banyonet, Grup de Peixos Ros, l'Hotel Horitzó, Apartaments Pierre et Vacances i l'Arxiu Municipal. 

Menjar Peix Blau té premi i altres valors afegits 
Les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau que tenen lloc a Blanes de l'1 al 30 d'abril també compten amb diversos al·licients, en la línia dels esdeveniments d'aquest àmbit que s'organitzen des de l'Àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme en general. Un d'ells són els premis amb lots de productes de diferents empreses de Blanes a través de diversos concursos en mitjans de comunicació.

Un altre al·licient és la proposta que fa l'Aula Gastronòmica Grenyal: un taller de cuina especial dedicada al peix blau que es farà en dues sessions: els dissabtes 14 i 21 d'abril, tots dos dies de 13 a 16 h. Cada taller comptarà amb una primera part on hi haurà l'explicació i elaboració d'un plat amb peix blau, seguit per la part més gratificant encara: degustar el plat elaborat marinat amb vi de Blanes. El taller està restringit a un màxim de 24 persones per sessió, i té un preu de 35 €/persona. 

Un bon punt de partida per aquells qui vulguin cuinar un plat de peix blau exemplar és la recepta que proposa el xef de cuina Toni Múrcia, especialitzat en cuina marinera, i que col·labora des de fa molts anys en esdeveniments gastronòmics que s'organitzen a Blanes. El xef proposa cuinar Verats amb Fideus, una recepta que també es recull al tríptic de les jornades.

Per últim, i seguint amb la sensibilització del projecte Blanes Gluten Free, es sortejaran 5 lots de productes valorats en 50 € entre cadascun dels clients dels restaurants de la campanya que vulguin participar. Amb aquest objectiu, hi haurà dipositades sengles urnes en cada restaurant, i quan hagi finalitzat el Mes del Peix Blau es donaran a conèixer els afortunats guanyadors /-es.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vilobí
Fotografia: Exterior de l´ermita de Santa Margarida durant la Missa del matí. / Tribuna Selvatana
21/07/2018 08:56

V​ilobí d'Onyar celebra l'Aplec de Santa Margarida

A banda de la programació habitual, enguany es va incorporar com a novetat una vetlla d'observació d'estels a partir de les deu de la nit.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Els espectaculars focs de Blanes. / Joaquim Llorens-Ajuntament
19/07/2018 16:40

Blanes espera més d'un milió de visitants en la 48a edició del Concurs Internacional de Focs

El certamen, considerat com el millor de l'estat en qualitat, es farà del 21 al 26 de juliol -un dia més que al 2017-. Ahir al vespre es va fer la presentació del Jurat Popular.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Aquest matí s´ha presentat el Pla de Seguretat dels Focs. / Ajuntament
17/07/2018 13:38

250 policies, sanitaris, bombers i altres efectius vetllaran per la seguretat del 48è Concurs de Focs de Blanes

El Pla de Seguretat i Emergència garantirà la seguretat de més d'un milió d'espectadors que hi assistiran sumant les sis nits en què es durà a terme: del 21 al 26 de juliol.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: La cloenda de la campanya de l´any passat. / Ajuntament
31/05/2018 07:05

​Blanes viurà demà divendres la cloenda de la campanya Dansa a les Escoles amb l'Esbart Joaquim Ruyra

L'acte aplegarà al Passeig de Mar 1.500 alumnes dels 10 centres educatius del municipi, 50 dels quals del Centre d'Educació Especial Ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar