Societat // Blanes
Fotografia: L´alcalde de Blanes va rebre les persones contractades ahir dimarts. / Ajuntament
07/03/2018 06:34

​L'Ajuntament de Blanes contracta 40 persones a través de Plans d'Ocupació, amb un cost de prop de 690.000 €

S'han incorporat a diferents àrees del consistori amb contractes de diversa durada amb els programes "Treball i Formació", "Enfeina't", i "Garantia Juvenil".

Redacció

L'Ajuntament de Blanes, a través de Promoció de la Ciutat, ha promogut la contractació d'un total de 40 persones amb diversos programes de polítiques actives d'ocupació 2017/2018 subvencionats. La major part corresponen al programa de Treball i Formació (TIF), amb 30 contractes; altres 5 s'han fet amb el programa Enfeina't; i finalment 5 joves d'entre 16 i 29 anys s'han beneficiat del programa de Garantia Juvenil. 

Sumant els costos dels tres projectes, s'han destinat prop de 690.000 €. El de major quantia és el de Treball i Formació, amb prop de 414.900 €, dels quals 399.550 € corresponen a la subvenció atorgada pel SOC. El programa Enfeina't suposa un cost de més de 216.500 €, comptant amb prop de 207.500 € de la subvenció del SOC. Finalment, el programa de contractacions de joves en pràctiques Garantia Juvenil té un cost de 55.000 €, íntegrament atorgat pel SOC. 

Totes les persones contractades estan incorporades als respectius llocs de feina ubicats en diferents departaments i serveis municipals. Per donar-los a tots ells i elles la benvinguda, ahir al migdia se'ls va convocar a una trobada que va encapçalar l'alcalde de Blanes, Mario Ros, qui els va desitjar que la nova experiència els sigui el màxim de profitosa. 

Treball i Formació (TIF) 
Es tracta d'un programa de polítiques actives d'ocupació que integra accions d'experiència laboral i de formació, que reben simultàniament en un entorn real de treball. Inclou tres línies de subvenció diferents, dividides en diverses accions. La primera està adreçada a persones en situació d'atur que no reben cap prestació per desocupació o subsidi, preferentment més grans de 45 anys, amb contractes de 6 i 12 mesos de duració a jornada completa. 

La segona és per a persones a l'atur beneficiàries de la renda mínima d'inserció (PRMI), igualment amb contractes de 6 i 12 mesos de jornada completa. I la tercera és per a dones en situació d'atur, que accedeixen a contractes de 12 mesos a jornada completa. De la primera línia s'han beneficiat 17 persones, en la segona n'hi ha hagut 10, i en la tercera 3. 

La major part de noves persones contractades treballen a la Ciutat Esportiva Blanes i als Serveis Municipals, les brigades. Així, a l'equipament esportiu s'han incorporat 4 paletes, 2 conserges, 2 fusters i 1 auxiliar administrativa; i a les brigades 4 paletes, 1 serraller i 1 pintor. A Promoció de la Ciutat hi ha 1 auxiliar administrativa i 1 dissenyador web; a Medi Ambient i a l'AMIC 1 auxiliar administrativa per a cadascun dels serveis; al Departament de Residus 1 auxiliar administrativa, 1 administrativa i 1 educadora de carrer; a l'Arxiu Municipal 2 auxiliars administratius; a Educació 1 administratiu, 1 conserge i 2 pintors; a Acció Social 1 administratiu; i a la Policia Local 1 administrativa. 

Programes Enfeina't i de Garantia Juvenil 
L'objectiu del programa Enfeina't és la inserció laboral de persones en situació d'atur de llarga durada, proporcionant-los un contracte laboral i un acompanyament de reforç al llarg de tot el període de contractació. Contempla contractes de 12, 9 i 6 mesos. Actualment s'han realitzat 5 contractes de 12 mesos, amb la incorporació d'1 auxiliar administrativa i 1 informadora de carrer al Departament de Residus; 2 conserges a la Ciutat Esportiva; i 1 conserge a la Biblioteca Comarcal. 

Per la seva banda, el programa Joves en pràctiques. Garantia Juvenil, està adreçat a joves de 16 a 29 anys amb títol universitari, de formació professional de grau mig o superior, títols oficialment reconeguts com a equivalents; o bé que acreditin un certificat de professionalitat que els habilitin per a l'exercici professional. 

Hi ha 5 contractes de 6 mesos a jornada completa, que s'han incorporat a quatre departaments de l'Ajuntament de Blanes. Un llicenciat en Belles Arts treballa a l'Arxiu Municipal; un pedagog i una tècnica d'Integració Social són al Departament d'Educació; un informàtic s'ha destinat a Recursos Tecnològics; i un graduat en Ciències Ambientals treballa al Departament de Residus. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Un dels trams de la ruta. / Consell Comarcal
14/06/2018 21:52

Inaugurats els trams actius de la ruta de la Tordera

En aquests moments, la Tourdera -com es coneix popularment l'itinerari- compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies // Comarca
07/06/2018 19:10

L'Oficina Jove de la Selva obre el període d'inscripcions per participar a la trobada de joves Cul Inquiet

Aquesta trobada, que està adreçada a nois i noies a partir dels 16 anys, es realitzarà el dissabte 30 de juny a Can Cassó d'Arbúcies.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: El TastABlanes, en el marc de la campanya promocional de l´any passat. / Ajuntament
06/06/2018 06:28

Es presenta TastABlanes, la nova acció promocional que es farà aquest proper cap de setmana

L'eix central serà una mostra gastronòmica la nit del dissabte, promocions comercials, així com diverses activitats lúdiques i musicals per gaudir durant el cap de setmana.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar