Societat // Blanes
Fotografia: Ahir dimecres va tenir lloc l´inici de les obres. / Ajuntament
01/02/2018 06:35

Blanes inicia les obres del Pla de Barris a Sa Massaneda i S'Auguer, amb un pressupost de 2'5 M€

La primera fase inclourà les inversions més destacades, amb les infraestructures d'aigua i clavegueram, així com la renovació de paviments i adequació d'espais públics.

Redacció

L'Ajuntament de Blanes va començar ahir dimecres les obres d'un dels projectes urbanístics més ambiciosos d'aquests darrers anys que es farà en aquest municipi: el  Pla de Barris que es farà als veïnats de Sa Massaneda i S'Auguer. Es tracta d'una intervenció integral que abastarà diversos àmbits, i que inclourà no tan sols actuacions de construcció i obra civil, sinó que també s'impulsaran activitats de contingut cultural i social. 

Compta amb un pressupost de prop de 2'5 M€ -més concretament, 2.490.635'78 euros-, pel projecte d'intervenció integral, i els treballs que s'han començat a executar corresponen al Projecte d'Infraestructures d'Aigua i Clavagueram. Després, es completarà amb el Projecte de Renovació de Paviments i Adequació d'Espais Públics. 

Geogràficament s'ha començat a treballar en el barri de Sa Massaneda, i després es continuarà a S'Auguer al llarg de diverses fases. La previsió és que el projecte pugui estar enllestit en un termini màxim d'un any i mig. Un dels principals objectius que es vol aconseguir és millorar els serveis, la recollida d'aigües pluvials, el clavegueram i la pavimentació dels carrers amb una calçada única i sense voreres, en la línia del què fa uns anys ja es va fer en altres zones del nucli antic de la població. 

En aquest darrer sentit, la primera tinenta d'alcalde d'Urbanisme i Obra Pública, Pepa Celaya, ha destacat: "Estem parlant de dos dels barris del centre de la vila més emblemàtics, que formen part del nostre nucli històric. Estan formats per carrers petits i estrets, i el què volem és embellir-los, fer-los més transitables pels seus veïns". Celaya també ha remarcat: "Portem molts mesos treballant-hi, i ens fa molta il·lusió que finalment avui hagi començat a ser realitat". 

Les obres que es duran a terme s'han adaptat a la capacitat financera de què actualment disposa el consistori. El projecte original presentat a la Generalitat l'any 2010 era de 9.050.924 euros, dels quals el consistori cobria la meitat del cost i la resta era subvencionat. En la nova proposta acceptada pel govern català el finançament es farà de manera idèntica: 50% Ajuntament i 50% Generalitat dins el Fons de Foment del Programa de Barri. 

Treballs més destacats del Projecte d'Intervenció Integral 
Un dels principals objectius que es volen aconseguir amb la posada en marxa del Pla de Barris de Sa Massaneda i S'Auguer és revitalitzar els veïnats amb actuacions de millora de la qualitat de l'espai públic, vials i places. Es vol revaloritzar i dinamitzar la seva imatge urbana amb el tractament global de tot l'espai, tenint en compte el disseny de paviments, així com prioritzar el trànsit preferent dels vianants. 

Les obres que s'han començat a executar a Sa Massaneda inclouen la xarxa de recollida d'aigües pluvials, la renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable, la renovació completa de paviments, principalment amb peces de formigó prefabricat. Hi haurà una plataforma única als carrers, així com la modificació de la xarxa de baixa tensió i el condicionament de La Placeta i la Plaça Josep Mestres. 

Programes de promoció i dinamització cultural i social 
Hi ha tota una sèrie d'actuacions que es duran a terme en l'àmbit de la millora urbanística, cultural i social de tota l'àrea. Per això, es recolzaran programes de promoció cultural que fomentin la integració i participació dels veïns a tota l'àrea. S'allotjaran principalment en dues localitzacions: el Centre Cultural Els Padrets i al local social ubicat a l'edifici del Carrer de la Vela, on hi ha les associacions de veïns de Sa Massaneda i S'Auguer. 

En aquests locals s'hi faran activitats culturals i socials, d'oci o bé que convidin a la reflexió, l'anàlisi i la participació amb eines transformadores de la ciutat. El què es vol aconseguir és fomentar la integració de la diversitat del barri, així com enfortir la dinamització social i econòmica. 

S'han previst Tallers de rap i ritmes anti-racistes i anti-masclistes, un cicle de cinema vinculat a la dinàmica social als barris, promoure la recopilació d'històries de vida i tallers monogràfics vinculats a l'orientació laboral i la recerca de feina. En aquest darrer sentit, està previst contractar un dinamitzador de barri i un expert en alfabetització digital per promoure accions i coordinar-les. 

Ajuts de Rehabilitació de Façanes i Cobertes, i Millores en l'Accessibilitat 
Formant part del Pla de Barris, l'Ajuntament de Blanes també ha impulsat una sèrie de subvencions per rehabilitar les façanes, cobertes, millores en l'accessibilitat i instal·lacions comunitàries en edificis residencials als dos veïnats de Sa Massaneda i S'Auguer. Els ajuts els poden demanar tant propietaris com llogaters, dins l'àmbit d'actuació del Pla de Barris, i des de l'Ajuntament s'hi ha destinat una partida global de 150.000 €. 

Els qui l'obtinguin, rebran una bonificació equivalent al 100% de la suma de les quotes de l'impost de construccions, instal·lacions i obres, la taxa de llicència d'obres i les taxes per ocupació de la via pública amb materials de construcció. És a dir: bastides, contenidors i altres elements. D'altra banda, hi haurà una subvenció del 50% sobre el pressupost protegible o subvencionable per edifici, amb els imports màxims que s'indiquen a continuació:


La subvenció va a càrrec en un 50% pels fons de la Generalitat de Catalunya destinada al pla de barris, i un 50% dels fons propis de l'Ajuntament  de Blanes. Els qui s'acullin a aquests ajuts hauran d'haver executat i justificat les obres dins aquest any, és a dir: abans del 31 de desembre de 2018.
 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar