Societat // Santa Coloma
Fotografia: Un dels pous existents per a l’abastament d’aigua potable a Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
16/12/2017 07:07

La construcció de dos pous per a l’abastament d’aigua serà la principal inversió del 2018 a Santa Coloma

L’obra, llargament reivindicada, contribuirà a solucionar el problema de subministrament d’aigua a l’estiu que pateix el municipi des de fa molts anys.

Redacció

Un total de 600.000 euros es destinaran el 2018 a la construcció de dos nous pous que s’uneixen als 5 ja existents a Santa Coloma de Farners, per tal de resoldre les deficiències en subministrament d’aigua potable que pateix el municipi als estius des de fa molts anys. La major part del cost (355.000 euros) l’assumirà l’Ajuntament a través de recursos propis ja disponibles i d’un crèdit, i la resta l’aportaran la Diputació de Girona (100.000 euros) i l’Agència Catalana de l’Aigua (145.000 euros) a través de subvencions. “Aquesta és una actuació molt important i molt necessària per a Santa Coloma, fa molts anys que patim per l’aigua potable, un bé de primera necessitat, sobretot al centre de l’estiu”, assegura l’alcalde, Joan Martí.

Dels pressupostos de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners per al 2018, que es portaran a aprovació el proper dilluns 18 en un ple extraordinari, en destaca una previsió d’augment en els ingressos de prop del 5%, percentatge que s’aplicarà proporcionalment  en l’apartat de despeses al capítol 1 de personal en forma d’augments retributius, en transformació a temps complet d’alguns llocs de treball i en la creació de noves places “que són d’absoluta necessitat per poder donar millor servei al ciutadà” en àrees clau com la llar d’infants, els serveis tècnics, o els serveis a la joventut. Encara pel que fa a inversions, respecte del 2017 es manté la partida de 100.000 euros destinada als pressupostos participatius i també la inversió en energies renovables, i també es manté i augmenta la inversió en reformes als centres educatius, en què destaquen 35.000 euros per a la instal·lació d’una escala exterior a l’edifici de Ca Les Monges. D’altra banda, es realitzarà una inversió de 70.000 euros per a la col·locació de càmeres de vigilància als accessos a la població.

La previsió d’augment de prop del 5% en els ingressos és conseqüència dels impostos directes (IBI urbana i IBI rústica, Impost de Plusvàlua i Impost d’Activitats Econòmiques), de subvencions i d’ingressos patrimonials a través de la venda de material de reciclatge derivat de la implementació del sistema de recollida de residus municipal porta a porta. Per fer aquesta previsió, s’han tingut en compte les xifres liquidades durant el 2016, l’estat d’execució pressupostària del 2017, els efectes de la propera Llei de Pressupostos Generals de l’Estat i la congelació dels impostos, taxes i preus públics per a l’any vinent.

La valoració que l’equip de govern (ERC-MES) de Santa Coloma fa d’aquest pressupost és que, d’acord amb la política de contenció de càrrega fiscal als ciutadans, “reflecteix la continuïtat de la voluntat política que ja es va posar de manifest en l’actual exercici, com és el compliment bàsic que els recursos propis municipals (impostos, taxes i preus públics) han de ser suficients per fer front a les despeses necessàries per al bon funcionament dels serveis municipals, per promoure polítiques d’inversions i, en la mesura que la resta de recursos ho permetin, assolir estalvis pressupostaris per poder-los destinar a inversions suplementàries i a la reducció de l’endeutament”. Pel que fa a la despesa, els objectius són, expliquen des del govern, “millorar la qualitat dels serveis públics amb eficàcia i eficiència i el de fer obres i actuacions que dinamitzin l’activitat econòmica i la productivitat de l’estructura fixa municipal”. Així mateix, els quatre grans objectius d’aquest pressupost els resumeixen en "el benestar de les persones, el correcte manteniment de l’espai públic per a l’ús general, l’oferta d’una programació d’activitats per a totes les edats, i una major inversió que potenciï especialment les infraestructures.

Juntament amb el pressupost de l’Ajuntament, al ple extraordinari de dilluns també es portarà a aprovació el pressupost de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d’Horta per al 2018, que és molt similar al de 2017.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Arbúcies
Fotografia: El vehicle que s´ha cedit a l’Ajuntament és una furgoneta e-nv200 de 2 places. / Ajuntament
20/04/2018 06:34

L’Ajuntament d’Arbúcies provarà el funcionament d'un vehicle elèctric durant tres setmanes

Durant aquest període de prova, sense cap cost per al consistori, el vehicle estarà a disposició del personal de l'equip de manteniment.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: L´incendi va tenir lloc aquest passat dimecres al centre de Blanes. / Ajuntament
20/04/2018 06:16

Incendi en un establiment de restauració a Blanes, amb 4 persones afectades lleus per inhalació de fum

El foc es va originar a la cuina de l'establiment, que ha quedat parcialment afectada per les flames. El fum es va filtrar a l'escala de veïns de l'edifici on està situat el local.
Comentaris (0)
Societat // Riudellots // Comarca
Fotografia: Alguns dels participants a la visita al parc. / Consell Comarcal
20/04/2018 06:05

Visita del Casal de la Gent Gran de Riudellots al Parc Mediambiental de la Selva

Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya adreçada a la gent gran de la Selva que des del Consell Comarcal s'està duent a terme durant aquest any.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: La població selvatana acull el festival per segon any consecutiu. / Ajuntament
19/04/2018 06:28

​Lloret presenta la 8a edició del Birrasana, el festival de referència de cervesa artesana de la Costa Brava

Tindrà lloc del 27 al 29 d’abril a l’aparcament de sa Caleta de la població per segon any consecutiu. Hi participaran un total de 30 expositors cervesers.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar