Tradicions // Comarca
Fotografia: La presentació oficial de l´estand i el catàleg de productors. / Consell Comarcal
25/11/2017 08:00

La comarca de la Selva promou els seus productes locals al Fòrum Gastronòmic

En el marc del Fòrum Gastronòmic es va fer la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris.

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva ha participat aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic de Girona amb un estand propi, un showcooking de productes locals i un catàleg de productors de la comarca. Aquesta actuació forma part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” que impulsa l’ens comarcal i que té com a objectiu promoure i dinamitzar els productes locals de la Selva. Un total de 12 productors i elaboradors locals van passar per l’estand per donar-se a conèixer: nous Els Noguers (Caldes de Malavella), salses i melmelades Can Moragues (Riudarenes), La Selvaseria (Vidreres), cerveses Popaire (Blanes), làctics Granja el Provençal (Riudellots de la Selva), Cervesa Marina (Blanes), Pastisseria Ca la Nydia (Tossa de Mar), el segell de qualitat “Hostalric producte ric” (que agrupa diversos productes d’aquesta localitat), Ratafia Volcànica (Vilobí d’Onyar), Grenyal (Blanes), Baldiri Vins (Santa Coloma de Farners) i Salsafí d’Or (Santa Coloma de Farners).

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, el dilluns dia 20 es va dur a terme també la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca de la Selva que participen al projecte Localitza. Es tracta de productors i elaboradors que formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori.

Durant la presentació, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, va destacar "la singularitat i alta qualitat dels seus productors, fet que justifica una àmplia difusió per potenciar la venda d'aquests productes i enfortir el sector dels productors agroalimentaris". Així mateix, el conseller de Turisme, Joaquim Vivas, va explicar que “l’objectiu del Catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal d’afavorir la seva comercialització”. El Catàleg serà un dels materials que s'entregava als visitants de l’estand del Consell Comarcal de la Selva (restauradors, distribuïdors, comerciants...).

Showcooking a càrrec del xef de Can Co de la Cellera de Ter
El mateix dilluns a la tarda, la sala Àgora del recinte firal va acollir un showcooking amb productes locals amb el suport de l’Associació d’Hostaleria de la Selva. El showcooking va anar a càrrec del seu president i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, Sergi Serramitja, que va elaborar diversos tastets a partir de productes que formen part del projecte Localitza. Concretament va cuinar unes croquetes de ratafia 1842 i formatge Provençal de Riudellots, un arròs amb salsafí de la Selva i gamba de Blanes i un brownie d’avellana de Brunyola amb iogurt cremós d’avellana de Brunyola, tots ells maridats amb vins, caves i ratafies de la Selva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vidreres
Fotografia: Els aspirants d´aquest any a hereu i pubilla de Vidreres. / Ajuntament
21/08/2018 09:42

Vidreres obre una votació a internet per triar la pubilla i l’hereu 2018

Amb aquest mètode es vol incentivar que hi hagi més participació en les votacions alhora que facilitar que el procediment sigui més objectiu i transparent.
Comentaris (0)
Tradicions // Caldes
Fotografia: El correfoc, una de les activitats de la passada Festa Major caldenca. / Ajuntament
14/08/2018 07:12

Bon balanç de la Festa Major de Caldes d’enguany

Les novetats d'enguany, com el concert de la Salseta del Poble Sec, la Festa Holi o el Karaoke, han estat algunes de les activitats més multitudinàries.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: El cuiner Nathan, de Masterchef, el dissabte al Happy Food Trucks. / Ajuntament
10/08/2018 08:10

El Happy Food Trucks Tour de Blanes rep un 15% més de visitants respecte l'edició anterior

La població va acollir el passat cap de setmana la 2a edició de l'esdeveniment, amb música, cuina d'arreu del món i altres al·licients, com un Showcooking amb Nathan, de 'Masterchef'.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Part del recorregut de la fira d´atraccions blanenca. / Ajuntament
31/07/2018 08:00

La fira d'atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d'agost per compensar els dies de pluja

Tots els grups polítics municipals han recolzat unànimement la petició del Gremi de Firaires que, a banda de pagar per l'estada, farà un "Dia del Nen" el dijous 2 d'agost, amb els tiquets al 50%.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar