Tradicions // Comarca
Fotografia: La presentació oficial de l´estand i el catàleg de productors. / Consell Comarcal
25/11/2017 08:00

La comarca de la Selva promou els seus productes locals al Fòrum Gastronòmic

En el marc del Fòrum Gastronòmic es va fer la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris.

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva ha participat aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic de Girona amb un estand propi, un showcooking de productes locals i un catàleg de productors de la comarca. Aquesta actuació forma part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” que impulsa l’ens comarcal i que té com a objectiu promoure i dinamitzar els productes locals de la Selva. Un total de 12 productors i elaboradors locals van passar per l’estand per donar-se a conèixer: nous Els Noguers (Caldes de Malavella), salses i melmelades Can Moragues (Riudarenes), La Selvaseria (Vidreres), cerveses Popaire (Blanes), làctics Granja el Provençal (Riudellots de la Selva), Cervesa Marina (Blanes), Pastisseria Ca la Nydia (Tossa de Mar), el segell de qualitat “Hostalric producte ric” (que agrupa diversos productes d’aquesta localitat), Ratafia Volcànica (Vilobí d’Onyar), Grenyal (Blanes), Baldiri Vins (Santa Coloma de Farners) i Salsafí d’Or (Santa Coloma de Farners).

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, el dilluns dia 20 es va dur a terme també la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca de la Selva que participen al projecte Localitza. Es tracta de productors i elaboradors que formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori.

Durant la presentació, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, va destacar "la singularitat i alta qualitat dels seus productors, fet que justifica una àmplia difusió per potenciar la venda d'aquests productes i enfortir el sector dels productors agroalimentaris". Així mateix, el conseller de Turisme, Joaquim Vivas, va explicar que “l’objectiu del Catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal d’afavorir la seva comercialització”. El Catàleg serà un dels materials que s'entregava als visitants de l’estand del Consell Comarcal de la Selva (restauradors, distribuïdors, comerciants...).

Showcooking a càrrec del xef de Can Co de la Cellera de Ter
El mateix dilluns a la tarda, la sala Àgora del recinte firal va acollir un showcooking amb productes locals amb el suport de l’Associació d’Hostaleria de la Selva. El showcooking va anar a càrrec del seu president i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, Sergi Serramitja, que va elaborar diversos tastets a partir de productes que formen part del projecte Localitza. Concretament va cuinar unes croquetes de ratafia 1842 i formatge Provençal de Riudellots, un arròs amb salsafí de la Selva i gamba de Blanes i un brownie d’avellana de Brunyola amb iogurt cremós d’avellana de Brunyola, tots ells maridats amb vins, caves i ratafies de la Selva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vilobí
Fotografia: Exterior de l´ermita de Santa Margarida durant la Missa del matí. / Tribuna Selvatana
21/07/2018 08:56

V​ilobí d'Onyar celebra l'Aplec de Santa Margarida

A banda de la programació habitual, enguany es va incorporar com a novetat una vetlla d'observació d'estels a partir de les deu de la nit.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Els espectaculars focs de Blanes. / Joaquim Llorens-Ajuntament
19/07/2018 16:40

Blanes espera més d'un milió de visitants en la 48a edició del Concurs Internacional de Focs

El certamen, considerat com el millor de l'estat en qualitat, es farà del 21 al 26 de juliol -un dia més que al 2017-. Ahir al vespre es va fer la presentació del Jurat Popular.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Aquest matí s´ha presentat el Pla de Seguretat dels Focs. / Ajuntament
17/07/2018 13:38

250 policies, sanitaris, bombers i altres efectius vetllaran per la seguretat del 48è Concurs de Focs de Blanes

El Pla de Seguretat i Emergència garantirà la seguretat de més d'un milió d'espectadors que hi assistiran sumant les sis nits en què es durà a terme: del 21 al 26 de juliol.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: La cloenda de la campanya de l´any passat. / Ajuntament
31/05/2018 07:05

​Blanes viurà demà divendres la cloenda de la campanya Dansa a les Escoles amb l'Esbart Joaquim Ruyra

L'acte aplegarà al Passeig de Mar 1.500 alumnes dels 10 centres educatius del municipi, 50 dels quals del Centre d'Educació Especial Ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar