Tradicions // Comarca
Fotografia: La presentació oficial de l´estand i el catàleg de productors. / Consell Comarcal
25/11/2017 08:00

La comarca de la Selva promou els seus productes locals al Fòrum Gastronòmic

En el marc del Fòrum Gastronòmic es va fer la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris.

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva ha participat aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic de Girona amb un estand propi, un showcooking de productes locals i un catàleg de productors de la comarca. Aquesta actuació forma part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” que impulsa l’ens comarcal i que té com a objectiu promoure i dinamitzar els productes locals de la Selva. Un total de 12 productors i elaboradors locals van passar per l’estand per donar-se a conèixer: nous Els Noguers (Caldes de Malavella), salses i melmelades Can Moragues (Riudarenes), La Selvaseria (Vidreres), cerveses Popaire (Blanes), làctics Granja el Provençal (Riudellots de la Selva), Cervesa Marina (Blanes), Pastisseria Ca la Nydia (Tossa de Mar), el segell de qualitat “Hostalric producte ric” (que agrupa diversos productes d’aquesta localitat), Ratafia Volcànica (Vilobí d’Onyar), Grenyal (Blanes), Baldiri Vins (Santa Coloma de Farners) i Salsafí d’Or (Santa Coloma de Farners).

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, el dilluns dia 20 es va dur a terme també la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca de la Selva que participen al projecte Localitza. Es tracta de productors i elaboradors que formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori.

Durant la presentació, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, va destacar "la singularitat i alta qualitat dels seus productors, fet que justifica una àmplia difusió per potenciar la venda d'aquests productes i enfortir el sector dels productors agroalimentaris". Així mateix, el conseller de Turisme, Joaquim Vivas, va explicar que “l’objectiu del Catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal d’afavorir la seva comercialització”. El Catàleg serà un dels materials que s'entregava als visitants de l’estand del Consell Comarcal de la Selva (restauradors, distribuïdors, comerciants...).

Showcooking a càrrec del xef de Can Co de la Cellera de Ter
El mateix dilluns a la tarda, la sala Àgora del recinte firal va acollir un showcooking amb productes locals amb el suport de l’Associació d’Hostaleria de la Selva. El showcooking va anar a càrrec del seu president i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, Sergi Serramitja, que va elaborar diversos tastets a partir de productes que formen part del projecte Localitza. Concretament va cuinar unes croquetes de ratafia 1842 i formatge Provençal de Riudellots, un arròs amb salsafí de la Selva i gamba de Blanes i un brownie d’avellana de Brunyola amb iogurt cremós d’avellana de Brunyola, tots ells maridats amb vins, caves i ratafies de la Selva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: Representació de l´obra, l´any passat, al teatre de Blanes. / Pablo Ríos-Ajuntament
15/12/2017 06:31

​La nova versió del clàssic blanenc Pastors i Misteris incorpora novetats

La tradicional obra, que ara potencia la secció musical i s'adapta més a la realitat del segle XXI, es representarà al Teatre de Blanes aquest proper cap de setmana.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Nens i nenes esperant rebre el seu tió de Nadal. / Ajuntament
12/12/2017 06:59

Els nens i nenes de Blanes, protagonistes de la la 15a Festa d'Arribada d'Es Tió

El fantàstic personatge blanenc, que habitualment viu als boscos d'El Vilar, estarà emplaçat al Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa, fins la Festa del Caga Tió del diumenge 24.
Comentaris (0)
Tradicions // Breda
Fotografia: Inauguració de l´exposició de l´any passat. / Cercle Bredenc
10/12/2017 07:00

Exposició de pessebres tradicionals i diorames a Breda

Tindrà lloc del 15 de desembre al 7 de gener. Diversos pessebres de particulars i associacions formaran part de la mostra i l'entrada serà gratuïta.
Comentaris (0)
Tradicions // Lloret
Fotografia: Un dels pessebres presentats l´any passat. / Ajuntament
07/12/2017 07:25

​S’obren les inscripcions per al concurs de pessebres a la llar de Lloret

La novetat del concurs d’enguany, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració dels pessebristes de Lloret, és que per primera vegada s’ha obert una categoría escolar.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar