Societat // Salitja // Sant Dalmai // Vilobí
Fotografia: Colón, durant el lliurament del guardó. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
20/10/2017 07:00

​Cristóbal Colón, de La Fageda, guardonat amb el 6è Reconeixement al mèrit a la Promoció del sector lleter

El lliurament va tenir lloc ahir dijous al matí en el marc de la Jornada Tècnica Agroramadera de la 6a Fira de la Llet de Vilobí d'Onyar, que es farà aquest cap de setmana.

Redacció

Prop d’un centenar de professionals del sector lleter van participar ahir al matí a la Jornada Tècnica Agroramadera que es realitza cada any com a preàmbul de la Fira de la Llet de Vilobí d'Onyar, que tindrà lloc aquest cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, enguany la 6a edició. Al llarg del matí es van dur a terme diverses ponències, que van versar sobre els costos de la producció farratgera, la mamitis postpart, el projecte de decret de venda de llet crua i sobre l’obra social que es realitza a la cooperativa La Fageda. En acabat, es va fer una taula rodona i un col·loqui amb els assistents. La cloenda de la jornada va anar acompanyada del lliurament del reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter, que enguany ha rebut precisament el gerent i ànima de La Fageda, Cristóbal Colón. L'entrega del guardó va anar a càrrec de la directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Teresa Masjuan; de la directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Elisenda Guillaumes; de l’alcaldessa del municipi, Cristina Mundet, i de l’impulsor de la jornada tècnica així com de la fira, Joan Viñolas.

“Estic molt content i agraït” va manifestar Colón en rebre el premi, qui va assenyalar que “el fet de poder desenvolupar la meva vocació d’ajudar a gent a qui la loteria de la vida no els ha portat molta sort, i fer-ho treballant en un lloc tan meravellós com la Garrotxa, m’omple de satisfacció”. Per la seva banda, Joan Viñolas va explicar que “si bé sempre s’havia donat el guardó a persones que havien treballat de forma general pel sector, en aquest cas hem volgut donar el reconeixement a Cristóbal Colón perquè ha sabut donar un valor afegit al sector lleter com a mesura d’integració i igualtat d’oportunitats, a través del treball en una granja de vaques i l’elaboració de productes làctics”. Finalment, l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet, va valorar molt positivament el contingut i l’assistència de la jornada d’enguany, i en relació al guardonat, va destacar que “es tracta d’un premi més que merescut, i ho demostra tota la seva trajectòria, no només social, sinó també la vinculada a la producció de derivats làctics”.

Cap de setmana amb activitats per a tots els públics
Aquest proper dissabte 21 d’octubre arrencaran les activitats per a tots els públics amb l’obertura de la fira de productes d’artesania i derivats làctics i una caminada popular tot visitant els masos del municipi. També de bon matí tindrà lloc el 3r concurs de paletes i una exhibició de petanca local. Seguiran una demostració de perruqueria bovina així com un dels plats forts de la programació, que com cada any serà el concurs de munyir a mà i l’exhibició de munyir amb cantina, que es farà a l’espai Bestiòrum, recinte on s’hi podran veure tot tipus d’animals de granja.

La inauguració oficial de la Fira està prevista per les 12 h amb la presència del president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, així com de representants municipals de poblacions de l’entorn, i es farà la presentació del nou capgròs de la colla gegantera de Vilobí d’Onyar. Les activitats continuaran a la tarda amb una exhibició de motos super-enduro, una simultània d’escacs, una xerrada sobre els beneficis del consum de làctics a càrrec de la nutricionista Fabiola Juárez, de la Fundació Alícia, i un maridatge de vi amb formatges a càrrec de Ramon Roset, membre del jurat dels principals concursos de formatges del país. A la nit la programació de la jornada finalitzarà amb la representació de l’obra “Embolic a Fornells pell”, a càrrec de Somcomsom, al Teatre Can Sagrera.

El diumenge les activitats començaran ben d’hora amb una concentració i una ruta de tractors d’època per diferents camins del municipi, que finalitzarà a les 12h amb una desfilada i la tradicional benedicció de maquinària agrícola. Altres activitats del matí seran la recuperada marxa popular en BTT, l’Ofici solemne en honor a sant Galderic, noves demostracions de perruqueria bovina i de munyir a mà i amb cantina, així com un concurs de flams. De cara a la tarda tindrà lloc un espectacle infantil que inclourà una xocolatada i la 3a edició del concurs de menjar flams. Enguany també es comptarà amb una xerrada sobre els grans mites de la llet, a càrrec de Sergi Calsamiglia, catedràtic de producció animal de la UAB i membre del Centre d’Experts Nacional de l’European Milk Board. Una nova exhibició de munyir i un gran concert amb la Jove Orquestra de la Selva clouran les activitats de la 6a Fira de la Llet.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana, a banda de la fira d’artesans, es vendrà llet pasteuritzada “Fira de la Llet Vilobí d’Onyar”, hi haurà servei de bar al Lletòrum, es podrà passejar amb ponis, pujar al trenet que apropa fins a una de les granges del municipi i es podran visitar exposicions de tota mena, entre les quals una de commemorativa dels 30 anys de la Festa de Sant Galderic. També hi haurà un concurs d’Instagram al qual s’hi podrà participar utilitzant l’etiqueta #FiradelaLlet.

La Fira serà també una ocasió especial per descobrir l’excel·lent cuina de Vilobí d’Onyar. En aquesta ocasió, sis restaurants del municipi oferiran durant el cap de setmana un menú especial amb motiu de la fira, amb la llet i els seus derivats com a productes estrella. L’àpat comptarà, a més, amb un al·licient solidari, ja que del preu total, 1 € serà destinat a Onyar Solidari, entitat que distribueix aliments a les famílies més necessitades.

Tota la informació de la Fira es troba disponible al web www.firadelallet.cat
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Les nevades van afectar 45 poblacions gironines. / Diputació
05/09/2018 17:00

La Diputació destinarà 350.000 euros als municipis afectats per les nevades del passat hivern

La subvenció es destinarà a finançar actuacions com la retirada de neu i gel, despeses extraordinàries de personal, estesa de sal o contractació de maquinària especialitzada.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Les noves dependències de Serveis Socials. / David Rueda-Ajuntament
02/09/2018 21:38

Nova ubicació dels Serveis Socials municipals de Santa Coloma

El canvi d'ubicació respon a la voluntat de la regidoria d'agrupar en un mateix espai tots els treballadors d'aquesta àrea, que fins ara estaven dividits en dues dependències.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar