Societat // Lloret
Fotografia: La tradicional tirada de l´art. / Ajuntament
08/10/2017 07:52

​20 establiments participen en les XV Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

Els menús s'ofereixen amb uns preus entre 25 i 80 euros, i inclouen raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus o tàrtar de llobarro i gamba vermella amb pa d’algues.

Redacció

Lloret de Mar ja torna a tenir en marxa les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Art. De l’1 al 31 d’octubre, ciutadans i visitants poden gaudir dels menús que ofereixen els 20 restaurants i hotels que es sumen a aquestes jornades on es dona un protagonisme especial al peix i marisc de la zona tot recordant el passat pescador de la vila i un ormeig de pesca antic, la tirada a l’art, que es duia a terme a les platges de Canyelles i Lloret. Per Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, “la gastronomia ofereix un potent discurs per donar a conèixer no només els  nostres excel·lents productes i cuina, sinó també la nostra història com a poble”.

Nino Gómez, president l’Associació de Bars i Restaurants, ha destacat que “els preus dels menús van dels 25 al 80 € i per tant s’adapten a totes les butxaques”. I també ha donat a conèixer un dels nous participants, “la rostisseria El Tinglado d’en Manel, que participa per primer cop en les nostres jornades gastronòmiques, fet que obre una nova possibilitat: poder endur-se a casa un excel·lent menú de la cuina del peix de l’art”.

Les diferents propostes inclouen plats com crema d’alvocat amb llamàntol i perles de gintònic, raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus, tàrtar de llobarro i gamba vermella amb pa d’algues, cabra de mar amb cargols, cim i tomba de gallineta de costa de Lloret, calamar de potera amb papada i carbassa i medallons de rap negre fornejat amb emulsió de Chardonnay, tàperes i poma golden. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, remarca que "les Jornades Gastronòmiques de Lloret –tant les de l’Arròs al maig, com aquestes de la Cuina del Peix de l’Art a l’octubre– pretenen donar a conèixer l’excel·lent gastronomia dels restaurants i hotels del nostre municipi, bé sigui mitjançant receptes que recullen la rica tradició culinària de Lloret com plats innovadors que experimenten nous camins en la nostra cuina mediterrània, i aquests menús en són un gran exemple”.

A les persones que consumeixen el menú, novament se’ls ofereix de forma gratuïta l’entrada als Jardins de Santa Clotilde, al Gran Casino Costa Brava i dues hores d’aparcament als pàrquings municipals. L’any passat es varen consumir més de 2.500 menús durant les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Un dels trams de la ruta. / Consell Comarcal
14/06/2018 21:52

Inaugurats els trams actius de la ruta de la Tordera

En aquests moments, la Tourdera -com es coneix popularment l'itinerari- compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies // Comarca
07/06/2018 19:10

L'Oficina Jove de la Selva obre el període d'inscripcions per participar a la trobada de joves Cul Inquiet

Aquesta trobada, que està adreçada a nois i noies a partir dels 16 anys, es realitzarà el dissabte 30 de juny a Can Cassó d'Arbúcies.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: El TastABlanes, en el marc de la campanya promocional de l´any passat. / Ajuntament
06/06/2018 06:28

Es presenta TastABlanes, la nova acció promocional que es farà aquest proper cap de setmana

L'eix central serà una mostra gastronòmica la nit del dissabte, promocions comercials, així com diverses activitats lúdiques i musicals per gaudir durant el cap de setmana.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar