Societat // Lloret
Fotografia: La tradicional tirada de l´art. / Ajuntament
08/10/2017 07:52

​20 establiments participen en les XV Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

Els menús s'ofereixen amb uns preus entre 25 i 80 euros, i inclouen raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus o tàrtar de llobarro i gamba vermella amb pa d’algues.

Redacció

Lloret de Mar ja torna a tenir en marxa les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Art. De l’1 al 31 d’octubre, ciutadans i visitants poden gaudir dels menús que ofereixen els 20 restaurants i hotels que es sumen a aquestes jornades on es dona un protagonisme especial al peix i marisc de la zona tot recordant el passat pescador de la vila i un ormeig de pesca antic, la tirada a l’art, que es duia a terme a les platges de Canyelles i Lloret. Per Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, “la gastronomia ofereix un potent discurs per donar a conèixer no només els  nostres excel·lents productes i cuina, sinó també la nostra història com a poble”.

Nino Gómez, president l’Associació de Bars i Restaurants, ha destacat que “els preus dels menús van dels 25 al 80 € i per tant s’adapten a totes les butxaques”. I també ha donat a conèixer un dels nous participants, “la rostisseria El Tinglado d’en Manel, que participa per primer cop en les nostres jornades gastronòmiques, fet que obre una nova possibilitat: poder endur-se a casa un excel·lent menú de la cuina del peix de l’art”.

Les diferents propostes inclouen plats com crema d’alvocat amb llamàntol i perles de gintònic, raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus, tàrtar de llobarro i gamba vermella amb pa d’algues, cabra de mar amb cargols, cim i tomba de gallineta de costa de Lloret, calamar de potera amb papada i carbassa i medallons de rap negre fornejat amb emulsió de Chardonnay, tàperes i poma golden. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, remarca que "les Jornades Gastronòmiques de Lloret –tant les de l’Arròs al maig, com aquestes de la Cuina del Peix de l’Art a l’octubre– pretenen donar a conèixer l’excel·lent gastronomia dels restaurants i hotels del nostre municipi, bé sigui mitjançant receptes que recullen la rica tradició culinària de Lloret com plats innovadors que experimenten nous camins en la nostra cuina mediterrània, i aquests menús en són un gran exemple”.

A les persones que consumeixen el menú, novament se’ls ofereix de forma gratuïta l’entrada als Jardins de Santa Clotilde, al Gran Casino Costa Brava i dues hores d’aparcament als pàrquings municipals. L’any passat es varen consumir més de 2.500 menús durant les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Lloret
Fotografia: La fira va tenir lloc a Barcelona del 28 al 30 de novembre. / Ajuntament
11/12/2017 07:36

Lloret, present a la IBTM, una de les principals fires internacionals de congressos i esdeveniments

Durant els tres dies de fira, el Lloret Convention Bureau es va entrevistar amb una trentena d’organitzadors internacionals dels mercats prioritaris del municipi, com són Regne Unit, França, centre d’Europa o els països nòrdics.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La festa va tenir lloc aquest passat dissabte a la tarda. / Ajuntament
11/12/2017 07:15

Creu Roja recull una trentena de joguines noves durant la Festa de l'Infant de Blanes

El mal temps va deslluir una mica la celebració, especialment durant el matí. La propera jornada de recollida de joguines es farà el matí del diumenge 17 al Passeig de Mar.
Comentaris (0)
Societat // Comarca // Santa Coloma
Fotografia: L´Escola d´Adults Municipal de Santa Coloma acollirà la formació. / Escola d´Adults
10/12/2017 07:30

Nou curs gratuït d'anglès del Consell Comarcal especialitzat en gestió comercial per a persones a l'atur

El president de l'ens, Salvador Balliu, ha manifestat la voluntat de continuar treballant en aquesta línia per tal que “la comarca de la Selva sigui un territori d’oportunitats”.
Comentaris (0)
Societat // Hostalric
Fotografia: Edifici de la Casa de la Vila d´Hostalric. / La Selva Comunica
09/12/2017 07:30

Hostalric inicia dilluns les votacions per decidir les propostes dels Pressupostos Participats 2017

La novetat d’enguany es troba en el fet que, a banda de votar pel sistema d’urna tradicional, també es podrà fer mitjançant l’App gratuïta ‘Hostalric és Smart’.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar