Societat // Lloret
Fotografia: La tradicional tirada de l´art. / Ajuntament
08/10/2017 07:52

​20 establiments participen en les XV Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

Els menús s'ofereixen amb uns preus entre 25 i 80 euros, i inclouen raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus o tàrtar de llobarro i gamba vermella amb pa d’algues.

Redacció

Lloret de Mar ja torna a tenir en marxa les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Art. De l’1 al 31 d’octubre, ciutadans i visitants poden gaudir dels menús que ofereixen els 20 restaurants i hotels que es sumen a aquestes jornades on es dona un protagonisme especial al peix i marisc de la zona tot recordant el passat pescador de la vila i un ormeig de pesca antic, la tirada a l’art, que es duia a terme a les platges de Canyelles i Lloret. Per Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, “la gastronomia ofereix un potent discurs per donar a conèixer no només els  nostres excel·lents productes i cuina, sinó també la nostra història com a poble”.

Nino Gómez, president l’Associació de Bars i Restaurants, ha destacat que “els preus dels menús van dels 25 al 80 € i per tant s’adapten a totes les butxaques”. I també ha donat a conèixer un dels nous participants, “la rostisseria El Tinglado d’en Manel, que participa per primer cop en les nostres jornades gastronòmiques, fet que obre una nova possibilitat: poder endur-se a casa un excel·lent menú de la cuina del peix de l’art”.

Les diferents propostes inclouen plats com crema d’alvocat amb llamàntol i perles de gintònic, raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus, tàrtar de llobarro i gamba vermella amb pa d’algues, cabra de mar amb cargols, cim i tomba de gallineta de costa de Lloret, calamar de potera amb papada i carbassa i medallons de rap negre fornejat amb emulsió de Chardonnay, tàperes i poma golden. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, remarca que "les Jornades Gastronòmiques de Lloret –tant les de l’Arròs al maig, com aquestes de la Cuina del Peix de l’Art a l’octubre– pretenen donar a conèixer l’excel·lent gastronomia dels restaurants i hotels del nostre municipi, bé sigui mitjançant receptes que recullen la rica tradició culinària de Lloret com plats innovadors que experimenten nous camins en la nostra cuina mediterrània, i aquests menús en són un gran exemple”.

A les persones que consumeixen el menú, novament se’ls ofereix de forma gratuïta l’entrada als Jardins de Santa Clotilde, al Gran Casino Costa Brava i dues hores d’aparcament als pàrquings municipals. L’any passat es varen consumir més de 2.500 menús durant les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Santa Coloma
Fotografia: Una de les trobades amb joves que s´han dut a terme. / David Rueda-Ajuntament
23/02/2018 05:55

El ple de Santa Coloma aprova el Pla Local de Joventut per als propers anys

Després de la seva aprovació inicial, el setembre passat, s'han estimat la major part de les al·legacions presentades i finalment ja es pot posar en marxa.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Edifici del consistori arbucienc. / Ajuntament
22/02/2018 06:44

L’Ajuntament d’Arbúcies enquesta les persones majors de 75 anys que viuen soles

La informació resultant del projecte servirà per oferir nous serveis a la gent gran i disposar d’una base de dades per atendre millor la gent que viu sola en cas d’eventualitat o urgència.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Ruscalleda durant la xerrada que va dur a terme a Blanes. / Ajuntament
22/02/2018 06:26

Carme Ruscalleda tanca a Blanes el cicle del 50è aniversari de l'Escola Mossèn Joan Batlle

La reconeguda xef de cuina amb 7 estrelles Michelin va parlar a Blanes d'alimentació i hàbits saludables, acompanyada d'un representant de la Fundació Gasol d' una metgessa.
Comentaris (0)
Societat // Caldes
Fotografia: L´entrega del material, aquest passat dilluns. / Ajuntament
21/02/2018 06:56

Caldes destina la campanya Gastrosolidari a les entitats de la gent gran del municipi

La Casa Rosa ha comprat un bingo nou, mentre que l'Esplai de Gent Gran ha comprat una impressora, una ràdio, un telèfon i un fogonet. Cada entitat ha pogut gastar 250€ en comerços locals.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar