Tradicions // Blanes
30/09/2017 07:30

​16 restaurants de Blanes participen aquest octubre al 'Mes del Suquet de Peix'

Aquesta campanya tanca el cicle de tres jornades gastronòmiques organitzat enguany per primer cop: a l'abril es va estrenar el 'Mes del Peix Blau' i al maig es va fer el 'Mes de la Gamba'.

Redacció

Durant tot el mes d'octubre Blanes acollirà el 'Mes del Suquet de Peix', unes jornades gastronòmiques hereves de les que durant nou anys consecutius s'han celebrat al municipi selvatà. Un total de 16 restaurants de la vila marinera participaran en l'experiència, que està impulsada per l'Àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme de l'Ajuntament de Blanes amb el suport de la Confraria de Pescadors de Blanes, així com diverses empreses i institucions tant del municipi com del territori gironí. En la darrera edició dedicada al Suquet de Peix celebrada al 2016 es van servir més de 700 menús, una xifra molt ben valorada des de l'organització. 

Blanes consolida la seva vocació de cuina marinera amb tres jornades 
Amb la celebració del 'Mes del Suquet de Peix', Blanes haurà refermat aquest 2017 la seva vocació per la tradició de cuina marinera. Presentada com un element més d'identitat del municipi, aquesta especialitat s'haurà promocionat al llarg d'aquest any amb tres jornades gastronòmiques, amb l'objectiu de donar-hi continuïtat. Les dues primeres es van fer a l'abril, amb l'estrena del nou cicle 'Mes del Peix Blau', seguida al maig pel 'Mes de la Gamba', que va ampliar la quinzena que s'havia fet l'any anterior fins els 30 dies. Ara, amb l'organització de la jornada més veterana de totes tres, es tanca el cicle anual d'aquest atractiu turístic culinari. 

Així ho ha remarcat la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Dafne Galvany: "Vam pensar que una de les millors maneres de promocionar Blanes és a través d'aquells atractius que defineixen la nostra identitat. Les arrels marineres són indiscutibles a través de la literatura, la música i la història, per això creiem que la cultura gastronòmica també és un molt bon mitjà, en la línia de promocionar els productes 'kilòmetre zero'". La regidora destaca que, de les tres jornades que s'hauran fet enguany, la més coneguda és la que es farà a l'octubre: "Durant nou edicions consecutives l'Ajuntament ha organitzat les 'Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera', que ja ocupa un lloc destacat en l'agenda de tots els qui saben apreciar la bona cuina a base de peix fresc: del mar a la taula". 

Durant el 'Mes del Suquet de Peix', de la mateixa manera que ja s'ha fet als dos altres cicles protagonitzats pel peix blau i la gamba, es dóna una especial rellevància als productes blanencs. Els xefs dels respectius restaurants que hi participen tenen al seu abast una ampla varietat de productes de la terra i artesanals de qualitat que poden introduir als seus menús. Poden triar des de mel del Jardí Botànic Marimurtra fins a pa i dolços de les fleques i pastisseries Marina, Gallostra i Can Mies, passant per les reconegudes Carboneres de Ca l'Orench, les cerveses Marina i Popaire; els caves Laviret i Ses Vernes; els vins de Mas Tirons i Blanc de Vela de Cal Correu, fruita i verdura de l'horta de Blanes i mongeta de ganxet de la Conca de la Tordera. 

16 Restaurants participen al 'Mes del Suquet de Peix' de l'1 al 31 d'octubre 
El 'Mes del Suquet de Peix' compta amb la participació de 16 restaurants de Blanes, amb menús que van des dels 28 € el més barat fins els 52 € el més car. Les propostes complauen un ample ventall d'opcions: acompanyant el plat central del Suquet de Peix es pot trobar des d'escamarlans saltejats fins a extracte de sopa de bullabessa passant per morralla de gambes i escamarlans, bunyols de bacallà, o bé un crep de peix i marisc amb beixamel de gambes i un fons marí amb gamba de Blanes, cloïsses, musclos, algues i infusió d'alfàbrega morada. 

Els establiments i els respectius xefs són: Ca la Luci (Alícia Alonso); Can Borell (Manel Vegas); Can Flores (Pere Povill); Can Tarranc (Carles Guitart); Cava Nit (Mònica Alemany); Celler Sant Antoni (Giovanni); El Port Pesquer (Carmen Fernández); Juanma (equip del restaurant); Kiku (Kiku); La Balma (Toni Marín); Las Salinas (Isabel Alves); La Taverna del Port (Dante Italiani); Racó Sa Palomera (Inés Pascual); Sa Malica – Can Ton (José Porcel); Sentits (Òscar Vilà); i Sibaris (Bruno Bonnier). 

Taller per aprendre a fer 'Suquet de Peix' i altres incentius. 
Un altre dels atractius afegits amb què comptarà l'experiència serà la possibilitat que tothom que vulgui podrà aprendre a cuinar el plat central d'aquestes jornades gastronòmiques: el suquet de peix, que es pot fer amb diferents varietats. El taller tindrà lloc tres dissabtes del mes d'octubre, els dies 7, 21 i 28, i s'allotjaran a l'Aula Gastronòmica Grenyal al llarg de tot un matí. L'activitat, que està pensada per un mínim de 10 persones cada sessió, començarà a les 12 del migdia amb l'explicació i elaboració del Suquet de Peix, a càrrec de xefs especialitzats. Tot seguit, des de 2/4 de 2 fins a les 3 del migdia, es menjaran els plats elaborats acompanyats de pa i vi de Blanes. La participació en els tallers costa 30 € per persona i sessió. 

Per últim, un altre incentiu que tindran els comensals que participin a les jornades del Suquet de Peix és que es farà el sorteig de 10 lots de productes per a celíacs valorats en 50 € cadascun. La mecànica és senzilla: tothom qui vulgui participar haurà d'escriure les seves dades de contacte al tiquet de caixa i introduir-lo a les urnes que es distribuiran als restaurants pel seu posterior sorteig. D'altra banda, s'ha organitzat un sorteig de lots de productes gastronòmics blanencs, així com menús del suquet de peix per a dues persones gràcies a la col·laboració dels restaurants participants. Per accedir a aquests premis, s'han organitzat sengles concursos a través de diversos mitjans de comunicació escrits, televisius i radiofònics. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vilobí // Sant Dalmai // Salitja
Fotografia: Paasejada inaugural per la fira amb un vedell durant l´edició passada. / Tribuna Selvatana
18/10/2017 07:12

La 6a Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar vol potenciar l’espai de degustació de productes làctics

Tindrà lloc els dies 21 i 22 d’octubre, i comptarà amb concursos de munyir a mà i de menjar flams, una exhibició de super-enduro o un maridatge de vi iformatges com a plats forts.
Comentaris (0)
Tradicions // Vidreres
Fotografia: El tast literari de cervesa, una de les activitats de la fira. / Ajuntament
15/10/2017 07:31

Vidreres gaudeix de la 5a Fira de la Cervesa Artesana

D'entre els aspectes més aplaudits per part dels productors cervesers cal esmentar la carpa aixecada a la Plaça Lluís Companys per acollir l’espai gastronòmic.
Comentaris (0)
Tradicions // Sant Hilari
Fotografia: Una de les activitats de l´any passat va ser la demostració de feines del bosc. / Xavier Roca-TS
11/10/2017 07:13

Sant Hilari acull aquest cap de setmana la 2a Fira Mercat de les Guilleries

A la fira hi participen els municipis d’Osor, Vilanova de Sau, Espinelves, Susqueda, Viladrau, Sant Sadurní d’Osortmort, Sant Julià de Vilatorta, la Cellera de Ter i Sant Hilari.
Comentaris (0)
Tradicions // Brunyola // Comarca
Fotografia: Martí Boada va fer el pregó inaugural de la fira. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
10/10/2017 06:56

Més de 4.000 persones visiten la 23a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva de Brunyola

Enguany, la Fira s'ha celebrat del 6 al 8 d'octubre i s'hi ha incorporat algunes novetats com la I Marxa Solidària i el 1r Concurs de Degustació de Ratafia, entre altres.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar