Empresa // Blanes
Fotografia: La reunió, ahir a la sala de plens del consistori. / Ajuntament
16/09/2017 07:31

​Blanes demana participar en el Pacte Nacional per a la Indústria per garantir el futur de Nylstar

A la reunió van participar-hi representants d'Indústria, Treball i Afers Socials de la Generalitat, direcció i comitè d'empresa de Nylstar, així com l'alcalde i la regidora de Promoció de la Ciutat.

Redacció

Ahir divendres al matí va enir lloc una reunió de treball a l'Ajuntament de Blanes per tractar sobre el futur de la històrica factoria Nylstar, coneguda popularment en aquesta població com l'antiga SAFA. Des de Blanes s'ha demanat a la Generalitat participar en el Pacte Nacional per a la Indústria de Catalunya perquè Nylstar pugui desenvolupar projectes de futur que garanteixin la seva continuïtat. Després de la trobada, les diferents parts van valorar-la positivament, en major o menor mesura, depenent dels respectius punts de vista. En general, però, es va considerar molt fructífera, arribant a diversos compromisos. Al mateix temps, es van emplaçar per a una propera reunió que es farà com a màxim en dos mesos, i que aplegarà de nou representants de l'administració pública i de la factoria: l'Ajuntament de Blanes, i Generalitat de Catalunya, així com direcció i la part social de Nylstar, encapçalada pel Comitè d'Empresa, així com representants sindicals. 

Projectes de futur de l'empresa Nylstar 
Una de les qüestions que es va considerar més positiva és que finalment l'Expedient de Regulació de Treball Temporal (ERTE) no serà tant traumàtic com s'havia temut, i afectarà com a màxim una vintena de treballadors. Es tracta majoritàriament de personal de més de 61 anys a qui l'empresa donarà facilitats perquè accedeixin a una jubilació anticipada. D'altra banda, Nylstar va presentar un projecte industrial basat en tres principals millores: una texturadora per a poder reduir costos, un laboratori de color i una central de cogeneració per garantir el subministrament elèctric propi i no dependre'n d'extern. Quan s'hagin acabat d'ultimar tots els detalls, des de la direcció de la factoria es presentarà aquest projecte quantificat econòmicament, i es va avançar que es comptarà amb el recolzament de la Direcció General d'Indústria de la Generalitat perquè hi hagi el finançament necessari a través de l'ICF, l'Institut Català de Finances. 

Per últim, però no menys important, també es va tractar abastament sobre els 135.000 m2 de terrenys 100% industrial de què disposa Nylstar. L'objectiu seria poder ubicar-hi qualsevol tipus d'indústria –preferiblement tèxtil-, mitjançant la reforma de les naus existents. En el cas que calgués fer noves edificacions, el Pla de Millora Urbana per construir-hi noves naus s'aprovaria mitjançant acord del plenari de l'Ajuntament de Blanes. En aquest darrer sentit l'alcalde, Miquel Lupiáñez, va remarcar la necessitat de seguir treballant sumant esforços des de totes les parts implicades, reiterant el compromís de l'Ajuntament de Blanes d'apostar en aquest projecte que ha de garantir el futur econòmic i social de l'empresa. Per això, es confia en què l'ús dels espais industrials serviran per donar major estabilitat. 

Una altra qüestió tractava ahir és el compromís de la direcció de l'empresa que, en funció dels plans de futur que s'ha proposat endegar, es concreti quina mà d'obra específica necessitarà, comptant sempre amb l'actual plantilla. Per això, s'establiran Plans de Formació per reconvertir el personal que es necessiti i adaptar-lo a les noves necessitats. Es tractaria, en definitiva, de formar i reciclar el capital humà existent que faci falta per afrontar els nous projectes, mentre la resta continua en les seves actuals funcions. 

Representants de totes les parts implicades 
En la trobada van participar-hi l'alcalde de Blanes i la regidora de Promoció de la Ciutat, Miguel Lupiáñez i Dafne Galvany respectivament. En representació de la Generalitat van assistir-hi Marta Casacuberta, directora de Serveis Territorials de Treballs, Afers Socials i Famílies a Girona; Jordi Carbonell, sots-director general d'Indústria; i de Relacions Laborals i Qualitat de Treball Enric Vinaixa i Àngels Cuadrada, director general i subdirectora respectivament. 

Per part de la factoria blanenca hi van ser representants de la direcció i del comitè d'empresa. D'una banda, el gerent de Nylstar, Ivan Castillo, i la directora jurídica del grup PRAEDIUM -al qual pertany la factoria-, Marisa Terra. I de l'altra, el president i un representant del Comitè d'Empresa, Juanjo Rodríguez i Pedro Charles respectivament. També van assistir-hi diversos representants sindicals: Xavier Casas, secretari general de la UGT a comarques gironines; Jesús Ribera, secretari de Política Industrial de la Federació d'Indústria de CCOO; Jordi Garrido, advocat de la UGT, i Gabriel Tejada, assessor de la UGT, entre d'altres. 

Aquesta trobada ha estat promoguda per l'Ajuntament de Blanes amb l'objectiu de poder garantir la continuïtat de l'empresa, un pla de viabilitat que també pugui assegurar que el màxim nombre del personal hi segueix treballant. Abans de l'estiu van haver-hi reunions entre diferents representants de les administracions públiques, direcció i comitè d'empresa de Nylstar. Ja llavors, des de l'Ajuntament de Blanes es va avançar que totes les parts s'havien emplaçat per trobar-se de nou passat l'estiu, quan ja es podria conèixer millor quin és el futur més immediat de la Nylstar.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Empresa

Empresa // Lloret
Fotografia: Ahir es va presentar la trobada a la Cambra de Comerç gironina. / Ajuntament
05/10/2017 06:44

Lloret acollirà el Meeting Triveneto.com, amb prop de 1.000 participants del sector dels hidrotermosanitaris

El Grup Trivento.com és una empresa líder en el sector del hidrotermosanitari, amb 88 punts de venda a tot Itàlia i més de 320 milions de facturació previstos per a l’any 2017.
Comentaris (0)
Empresa // Blanes
Fotografia: La reunió, ahir a la sala de plens del consistori. / Ajuntament
16/09/2017 07:31

​Blanes demana participar en el Pacte Nacional per a la Indústria per garantir el futur de Nylstar

A la reunió van participar-hi representants d'Indústria, Treball i Afers Socials de la Generalitat, direcció i comitè d'empresa de Nylstar, així com l'alcalde i la regidora de Promoció de la Ciutat.
Comentaris (0)
Empresa // Santa Coloma // Comarca
Fotografia: Exterior d´El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
03/09/2017 07:52

​El Consell Comarcal organitza la segona mostra de caràcters creatius, artístics i culturals StartArt2017

La jornada tindrà lloc el proper divendres 29 de setembre a les instal·lacions d'El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma.
Comentaris (0)
Empresa // Santa Coloma // Comarca
Fotografia: Una tècnica del Servei de Creació d´Empreses atenent una usuària. / Consell Comarcal
12/08/2017 07:31

Més de 600 emprenedors han estat assessorats pel Consell Comarcal durant els darrers dos anys

Aquesta xifra ha permès la creació d’unes 150 noves empreses a la Selva, amb la generació directa de més de 200 nous llocs de treball.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar