Societat // Comarca
Fotografia: L´acte d´entrega dels diplomes, ahir dijous. / Consell Comarcal
04/08/2017 07:54

38 persones reben el títol acreditatiu del programa Treball i Formació del Consell Comarcal

Els participants al programa van finalitzar el contracte el passat divendres 28 de juliol. El president del Consell Comarcal els va fer entrega del títol ahir dijous.

Redacció

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va entregar, aquest passat dijous al migdia els títols als treballadors del Programa Treball i Formació en el marc d’un acte a la sala d’actes de l'ens comarcal. Balliu va agrair públicament la tasca que han realitzat i va incidir en el "bon treball que han fet durant aquest període de pràctiques en el qual han desenvolupat projectes a diversos ajuntaments de la comarca". En aquest sentit, també va recordar que l’ens ha apostat fermament per aquests tipus de programes –ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguit una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur.

En el seu parlament, Balliu també va fer referència en el fet que aquest programa fomenta l’ocupació i la formació de persones preferentment majors de 45 anys aturades i no perceptores de prestació o perceptores de RMI amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida personal i professional, aconseguint una possible reinserció en el mercat laboral. Cal recordar que el progrma Treball i Fromació està impulsat pel Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i és cofinanciat pel Fons Social Europeu.

Formació en diversos àmbits
Un total de 12 persones s’han format en serveis de paleta i pintura. Durant aquest període de formació han assolit un certificat en prevenció de riscos laborals que els permetrà treballar en el sector i han adquirit experiència com a pintors i paletes. Una vegada finalitzada la formació, aquestes persones han treballat en projectes que han presentat els ajuntaments, que són de caràcter públic i d’interès social. Al llarg d’aquests sis mesos, han realitzat tasques com la neteja de lleres i la prevenció de risc d’incendis forestals. També han realitzat millores d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques en l’àmbit de la paleteria o han realitzat treballs de pintura i manteniment de mobiliari urbà i d’edificis i espais públics.

D’altra banda, també es van incorporar un total de 10 dones com a auxiliars administratives. Aquestes persones han tingut l’oportunitat de realitzar tasques de suport a l’equip de serveis socials del Consell Comarcal tasques relacionades amb el SAD (servei d’atenció domiciliària), així com a l’Arxiu Comarcal amb tasques de digitalització de documentació. Prèviament, es van formar en competències digitals i lingüístiques i també van fer una formació pràctica específica. Després del període formatiu, es van incorporar a l'Arxiu Comarcal i a 9 municipis de la comarca, on han estat donant suport administratiu a les àrees de serves socials bàsics.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Santa Coloma
Fotografia: Un dels pous existents per a l’abastament d’aigua potable a Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
16/12/2017 07:07

La construcció de dos pous per a l’abastament d’aigua serà la principal inversió del 2018 a Santa Coloma

L’obra, llargament reivindicada, contribuirà a solucionar el problema de subministrament d’aigua a l’estiu que pateix el municipi des de fa molts anys.
Comentaris (0)
Societat // Caldes
Fotografia: La sessió plenària celebrada a Caldes al novembre. / Ajuntament
15/12/2017 06:45

Llum verda a les obres d’urbanització del Tourist Club de Caldes

Aquest projecte ha de permetre fer arribar aigua potable als veïns a banda de millores importants com una xarxa de serveis nova o millores en les voreres.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Interior de les instal·lacions de l´Aeroport de Girona. / Aena
14/12/2017 07:15

L’Aeroport obté la certificació sobre seguretat operacional de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria

El document avala la vigència de la nova normativa a totes les seves instal·lacions, sistemes, equips, serveis i procediments operacionals.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Les obres s´estan duent a la part de la muralla que dona a la Platja Gran. / Ajuntament
13/12/2017 07:34

Tossa rehabilita la muralla de la Vila Vella gràcies a l'1% cultural

Les obres són executades per INCASÒL i tenen un cost de 120.000 euros, que es repartiran entre l’INCASÒL i l’Ajuntament finançant 60.000 euros cada una de les parts.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar