Societat // Comarca
Fotografia: L´acte d´entrega dels diplomes, ahir dijous. / Consell Comarcal
04/08/2017 07:54

38 persones reben el títol acreditatiu del programa Treball i Formació del Consell Comarcal

Els participants al programa van finalitzar el contracte el passat divendres 28 de juliol. El president del Consell Comarcal els va fer entrega del títol ahir dijous.

Redacció

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va entregar, aquest passat dijous al migdia els títols als treballadors del Programa Treball i Formació en el marc d’un acte a la sala d’actes de l'ens comarcal. Balliu va agrair públicament la tasca que han realitzat i va incidir en el "bon treball que han fet durant aquest període de pràctiques en el qual han desenvolupat projectes a diversos ajuntaments de la comarca". En aquest sentit, també va recordar que l’ens ha apostat fermament per aquests tipus de programes –ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguit una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur.

En el seu parlament, Balliu també va fer referència en el fet que aquest programa fomenta l’ocupació i la formació de persones preferentment majors de 45 anys aturades i no perceptores de prestació o perceptores de RMI amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida personal i professional, aconseguint una possible reinserció en el mercat laboral. Cal recordar que el progrma Treball i Fromació està impulsat pel Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i és cofinanciat pel Fons Social Europeu.

Formació en diversos àmbits
Un total de 12 persones s’han format en serveis de paleta i pintura. Durant aquest període de formació han assolit un certificat en prevenció de riscos laborals que els permetrà treballar en el sector i han adquirit experiència com a pintors i paletes. Una vegada finalitzada la formació, aquestes persones han treballat en projectes que han presentat els ajuntaments, que són de caràcter públic i d’interès social. Al llarg d’aquests sis mesos, han realitzat tasques com la neteja de lleres i la prevenció de risc d’incendis forestals. També han realitzat millores d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques en l’àmbit de la paleteria o han realitzat treballs de pintura i manteniment de mobiliari urbà i d’edificis i espais públics.

D’altra banda, també es van incorporar un total de 10 dones com a auxiliars administratives. Aquestes persones han tingut l’oportunitat de realitzar tasques de suport a l’equip de serveis socials del Consell Comarcal tasques relacionades amb el SAD (servei d’atenció domiciliària), així com a l’Arxiu Comarcal amb tasques de digitalització de documentació. Prèviament, es van formar en competències digitals i lingüístiques i també van fer una formació pràctica específica. Després del període formatiu, es van incorporar a l'Arxiu Comarcal i a 9 municipis de la comarca, on han estat donant suport administratiu a les àrees de serves socials bàsics.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El lliurament va tenir lloc ahir dimecres al matí. / Ajuntament
22/03/2018 06:20

La Caixa lliura 10.200 € a tres entitats socials de Blanes

La quantitat, entregada per l'Obra Social la Caixa, prové del 2% de la facturació obtinguda dels TPV de Caixabank durant les rebaixes per l'Associació de Comerciants de Blanes Centre.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Operatiu que es va muntar al port de Blanes ahir al matí. / Joaquim Llorens-Ajuntament
21/03/2018 06:37

​Troben a 8 milles de la costa de Blanes el cos sense vida d'un home que podria ser el caiaquista desaparegut

L'embarcació blanenca "Es Niell" el va localitzar ahir al matí i una llanxa dels Mossos el va portar fins al port de Blanes per fer l'aixecament del cadàver.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Edifici del consistori arbucienc. / Ajuntament
21/03/2018 06:29

​L’Ajuntament d'Arbúcies ofereix un nou servei d’assessorament en comportaments de risc

El Servei d’Orientació i Suport (SOS) atén presencialment cada dijous de les 10 h a les 12 h. Els psicofàrmacs i els mòbils, els abusos més habituals.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Un dels trams restaurats de la muralla. / Generalitat
20/03/2018 06:10

​Finalitzen les obres de restauració de la muralla de la vila vella de Tossa

L’actuació, promoguda pel Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Tossa, en el marc del programa de l’1% cultural, ha comportat una inversió total de 120.000,00€.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar