Societat // Comarca
Fotografia: La Granja Mas Bes de Salitja va ser una de les explotacions participants. / Mas Bes
07/06/2017 07:58

Més d’un miler de persones visiten les explotacions agràries de la Selva en el marc de Benvinguts a Pagès

Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes i Can Moragues van ser les explotacions agràries que aquest passat cap de setmana van participar en la iniciativa.

Redacció

Més d’un miler de persones han visitat aquest passat cap de setmana les explotacions agràries de la comarca de la Selva que participaven a la campanya Benvinguts a Pagès, que s’ha celebrat del 3 al 5 de juny arreu de Catalunya. A aquesta xifra de visitants se li ha de sumar la bona ocupació que han tingut els restaurants i allotjaments que també s’han sumat a la iniciativa. Les quatre explotacions agràries de la Selva que han participat enguany han estat Espai Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes i Can Moragues. Si bé és cert que el temps no va acompanyar, sobretot durant la jornada de diumenge, l’afluència de públic va ser constant durant els tres dies i va permetre als visitants conèixer les explotacions i obradors i degustar i comprar els productes que elaboren. 

Les persones que van escollir la comarca de la Selva van poder visitar espais com Can Mir a Riudarenes, que és un viver de planta aromàtica, ornamental o culinària a ple rendiment, amb horts on van poder veure com es cultivaven les plantes i com es poden aplicar en el seu entorn, fins la Granja Provençal de Riudellots, una explotació ramadera que va decidir diversificar la producció per tal de donar una millor sortida a la llet de les vaques, i on s'hi elaboren iogurts, flams, formatges, entre altres.

També van poder visitar la Granja Mas Bes de Salitja, al municipi de Vilobí d'Onyar, que és una empresa familiar que disposa de 1.150 caps de bestiar i també compta amb una agrobotiga amb productes com mató, llet, iogurt, gelats, etc. Un altre dels espais del que es va poder descobrir va ser Can Moragues, a Riudarenes, on es compta amb un obrador de melmelades ecològiques i de proximitat i un hort ecològic demostratiu amb varietats tradicionals d’horta i fruiters i diversos projectes desenvolupats per la Fundació Emys.

Pel que fa les dades referents als restaurants i allotjaments participants també van ser molt bones i van assolir bones xifres d'ocupació. Els restaurants i allotjaments que van participar van ser l’Hostal Bonaterra, de Maçanet de la Selva, i el Restaurant l’Aliança, d’Anglès, que oferien el menú de Benvinguts a Pagès. Quant als establiments on els visitants es podien allotjar hi havia el Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm, la Masia el Baxaus i Turisme Rural Mas Romeu, d’Arbúcies, i el Càmping Tucan, el Càmping Canyelles, i l’Espai Natural de Lloret de Mar.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que aquesta és "una iniciativa que ens permet, a tots, redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa". "Per això, des del Consell vam veure amb molt bons ulls sumar-nos a aquesta iniciativa a través del projecte Localitza" explica Balliu, qui desitja que "l’any vinent a aquests 12 establiments se n’hi puguin sumar uns quants més i que permetin  assolint un nou èxit, al igual com ha estat la d’enguany".

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Quim Vivas, ha destacat "la bona tasca que s’està duent a terme des de l’ens comarcal, concretament des del projecte Localitza, que va néixer amb l’objectiu clar de connectar els productes agroalimentaris i el turisme de la comarca de la Selva". En aquest sentit Vivas ha assenyalat que "des del projecte Localitza se seguirà treballant durant tot l’any en la línia de Benvinguts a Pagès, donant a conèixer els productes i els productors de la comarca i promovent el contacte entre el turisme i el sector agroalimentari”.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Vilobí
Fotografia: La cuina de l´Escola Josep Madrenys de Vilobí, en obres. / Ajuntament
23/08/2017 07:52

28.500 euros per la remodelació de la cuina de l'Escola Josep Madrenys de Vilobí

Es col·locarà un rentavaixelles industrial, un forn de vapor, una marmita, una fregidora i una cuina de quatre focs, entre d'altres actuacions.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Un dels New Jersey que s´han col·locat al centre de Lloret. / Ajuntament
23/08/2017 07:34

L’Ajuntament de Lloret manté les mesures de prevenció a les zones de vianants

S'han col·locat New Jerseys de formigó per bloquejar l'accés de vehicles en diversos punts cèntrics i s'ha modificat l'horari d'obertura de pilons automàtics.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: D´esquerra a dreta: Joan Garcia, Josep Lluís Pouy, Albert Anguera i Miquel Lupiáñez. / Ajuntament
22/08/2017 07:11

​Blanes distingeix la col·laboració del sots-cap de la Unitat de Serveis Especials del SEM de Catalunya

L'alcalde, Miquel Lupiáñez, i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, han lliurat un reconeixement a Albert Anguera amb motiu del Pla d'Emergències pels Focs, que ha sumat 41 assistències.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La convocatòria va aplegar una gran quantitat de persones. / Joaquim Garangou-Ajuntament
21/08/2017 07:36

​Blanes es bolca per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Prop de 3.000 de persones van participar a la concentració amb ofrenes florals i espelmes en el mateix moment i lloc on hauria d'haver sortit la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, suspesa en senyal de dol.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar