Societat // Comarca
Fotografia: La Granja Mas Bes de Salitja va ser una de les explotacions participants. / Mas Bes
07/06/2017 07:58

Més d’un miler de persones visiten les explotacions agràries de la Selva en el marc de Benvinguts a Pagès

Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes i Can Moragues van ser les explotacions agràries que aquest passat cap de setmana van participar en la iniciativa.

Redacció

Més d’un miler de persones han visitat aquest passat cap de setmana les explotacions agràries de la comarca de la Selva que participaven a la campanya Benvinguts a Pagès, que s’ha celebrat del 3 al 5 de juny arreu de Catalunya. A aquesta xifra de visitants se li ha de sumar la bona ocupació que han tingut els restaurants i allotjaments que també s’han sumat a la iniciativa. Les quatre explotacions agràries de la Selva que han participat enguany han estat Espai Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes i Can Moragues. Si bé és cert que el temps no va acompanyar, sobretot durant la jornada de diumenge, l’afluència de públic va ser constant durant els tres dies i va permetre als visitants conèixer les explotacions i obradors i degustar i comprar els productes que elaboren. 

Les persones que van escollir la comarca de la Selva van poder visitar espais com Can Mir a Riudarenes, que és un viver de planta aromàtica, ornamental o culinària a ple rendiment, amb horts on van poder veure com es cultivaven les plantes i com es poden aplicar en el seu entorn, fins la Granja Provençal de Riudellots, una explotació ramadera que va decidir diversificar la producció per tal de donar una millor sortida a la llet de les vaques, i on s'hi elaboren iogurts, flams, formatges, entre altres.

També van poder visitar la Granja Mas Bes de Salitja, al municipi de Vilobí d'Onyar, que és una empresa familiar que disposa de 1.150 caps de bestiar i també compta amb una agrobotiga amb productes com mató, llet, iogurt, gelats, etc. Un altre dels espais del que es va poder descobrir va ser Can Moragues, a Riudarenes, on es compta amb un obrador de melmelades ecològiques i de proximitat i un hort ecològic demostratiu amb varietats tradicionals d’horta i fruiters i diversos projectes desenvolupats per la Fundació Emys.

Pel que fa les dades referents als restaurants i allotjaments participants també van ser molt bones i van assolir bones xifres d'ocupació. Els restaurants i allotjaments que van participar van ser l’Hostal Bonaterra, de Maçanet de la Selva, i el Restaurant l’Aliança, d’Anglès, que oferien el menú de Benvinguts a Pagès. Quant als establiments on els visitants es podien allotjar hi havia el Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm, la Masia el Baxaus i Turisme Rural Mas Romeu, d’Arbúcies, i el Càmping Tucan, el Càmping Canyelles, i l’Espai Natural de Lloret de Mar.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que aquesta és "una iniciativa que ens permet, a tots, redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa". "Per això, des del Consell vam veure amb molt bons ulls sumar-nos a aquesta iniciativa a través del projecte Localitza" explica Balliu, qui desitja que "l’any vinent a aquests 12 establiments se n’hi puguin sumar uns quants més i que permetin  assolint un nou èxit, al igual com ha estat la d’enguany".

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Quim Vivas, ha destacat "la bona tasca que s’està duent a terme des de l’ens comarcal, concretament des del projecte Localitza, que va néixer amb l’objectiu clar de connectar els productes agroalimentaris i el turisme de la comarca de la Selva". En aquest sentit Vivas ha assenyalat que "des del projecte Localitza se seguirà treballant durant tot l’any en la línia de Benvinguts a Pagès, donant a conèixer els productes i els productors de la comarca i promovent el contacte entre el turisme i el sector agroalimentari”.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Un dels trams de la ruta. / Consell Comarcal
14/06/2018 21:52

Inaugurats els trams actius de la ruta de la Tordera

En aquests moments, la Tourdera -com es coneix popularment l'itinerari- compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies // Comarca
07/06/2018 19:10

L'Oficina Jove de la Selva obre el període d'inscripcions per participar a la trobada de joves Cul Inquiet

Aquesta trobada, que està adreçada a nois i noies a partir dels 16 anys, es realitzarà el dissabte 30 de juny a Can Cassó d'Arbúcies.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: El TastABlanes, en el marc de la campanya promocional de l´any passat. / Ajuntament
06/06/2018 06:28

Es presenta TastABlanes, la nova acció promocional que es farà aquest proper cap de setmana

L'eix central serà una mostra gastronòmica la nit del dissabte, promocions comercials, així com diverses activitats lúdiques i musicals per gaudir durant el cap de setmana.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar