Societat // Tossa
Fotografia: El congrés analitza el perfil del turista gastronòmic. / UOC
26/05/2017 07:27

​Tossa acull aquests dies el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme

El congrés ha estat organitzat per la UOC i hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya.

Redacció

90 euros al dia és la despesa mitjana que fa un turista que visita l'Estat atret per la seva gastronomia. El visitant gasta aquests diners en restauració del territori o souvenirs relacionats amb aquesta i, per tant, no es comptabilitzen dinars o sopars en establiments de menjar ràpid. Ho recullen els primers resultats d'un estudi que elabora la Càtedra UNESCO d'Alimentació, Cultura i Desenvolupament de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'estudi, que encara s'està desenvolupant, es va començar fa tres anys i consisteix a fer un seguiment diari durant l'estiu i mitjançant enquestes del perfil de turista que passa les vacances a l'Estat.

Entre els punts turístics que s'analitzen hi ha Catalunya, el País Basc, Navarra, Aragó, Astúries, Cantàbria i, en menor mesura, el sud de la Península. Tot i que és difícil quantificar aquest tipus de turisme, el director de la Càtedra, Francesc Xavier Medina, assegura que creix any rere any. «Es tracta d'un visitant qualitatiu la principal motivació del viatge del qual és conèixer la gastronomia de la destinació triada», concreta.
 
Per analitzar precisament quin impacte té aquest perfil de turisme en el territori, la Càtedra UNESCO d'Alimentació ha organitzat el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme: Perspectives Socials i Culturals, que té lloc des d'ahir i divendres i fins demà dissabte 27 de maig a l'Espai Francesc Colomer (avinguda Pelegrí, 6) de Tossa de Mar. Hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya, entre els quals hi ha Helen Macbeth, professora de la Universitat Brookes d'Oxford, José Antonio Vázquez-Medina, de la Universitat Autònoma Metropolitana de Ciutat de Mèxic, i Ricardo Ávila, de la Universitat de Guadalajara, també a Mèxic.
 
«L'objectiu és analitzar els lligams entre la gastronomia i el turisme i quina repercussió directa tenen en l'economia, el comerç, la cultura, la nutrició, la salut, la identitat o el medi ambient del territori», concreta Medina. Cadascun dels experts analitzarà casos concrets del seu país relacionats amb aquests aspectes. Per exemple, una de les ponències serà sobre la relació entre el tequila i el turisme en el cas de Mèxic o una altra tractarà del lligam entre la gastronomia i les grans produccions televisives. Per fer-ho, analitzarà el cas de Jocs de trons a Girona.
 
En l'organització del Congrés també hi participen el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPACT), la International Commission on the Anthropology of Food and Nutrition (ICAF), la Universitat de Barcelona i Ibertur. A més a més, hi ha la col·laboració de l'Ajuntament de Tossa de Mar i la Universitat de Girona.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: El Mercat de Fruites i Verdures, aquest dijous. / Ajuntament
22/09/2017 06:53

​L'Ajuntament de Blanes iniciarà la setmana vinent la instal·lació del nou terra al Mercat de Fruites i Verdures

Els treballs suposaran un cost de prop de 55.000 €, i l'objectiu és aconseguir millorar un dels atractius turístics i gastronòmics de la vila amb un nou sòl per evitar que s'enfangui.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: El punt informatiu que es va instal·lar fa uns dies a Blanes. / Ajuntament
19/09/2017 07:24

​Blanes comença temporada baixa en la recollida de residus

S’han repartit 3.000 circulars per informar als veïns que des del 16 de setembre la recollida “Porta a Porta” passa a ser alerna amb les fraccions de resta i orgànica.
Comentaris (0)
Societat // Breda
Fotografia: Una de les aules que ja han incorporat el nou model. / Ajuntament
18/09/2017 06:32

Inici de curs amb nou mètode pedagògic a l’Escola Montseny de Breda

El Treball per Projectes canvia l’estructura tradicional dividida en diverses àrees d’aprenentatge i tractades de forma aïllada per una altra que organitza els continguts de forma globalitzada.
Comentaris (0)
Societat // Tossa
Fotografia: Un dels centres de què diposa la fundació per al tractament de la roba. / Humana
17/09/2017 07:51

Tossa dona més de 5 tones de roba usada per a finalitat social

Aquesta xifra representa un increment del 2% respecte el mateix període de l’any passat. La reutilització i reciclatge de la roba recollida evita l’emissió de 17 tones de CO2.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar