Societat // Tossa
Fotografia: El congrés analitza el perfil del turista gastronòmic. / UOC
26/05/2017 07:27

​Tossa acull aquests dies el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme

El congrés ha estat organitzat per la UOC i hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya.

Redacció

90 euros al dia és la despesa mitjana que fa un turista que visita l'Estat atret per la seva gastronomia. El visitant gasta aquests diners en restauració del territori o souvenirs relacionats amb aquesta i, per tant, no es comptabilitzen dinars o sopars en establiments de menjar ràpid. Ho recullen els primers resultats d'un estudi que elabora la Càtedra UNESCO d'Alimentació, Cultura i Desenvolupament de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'estudi, que encara s'està desenvolupant, es va començar fa tres anys i consisteix a fer un seguiment diari durant l'estiu i mitjançant enquestes del perfil de turista que passa les vacances a l'Estat.

Entre els punts turístics que s'analitzen hi ha Catalunya, el País Basc, Navarra, Aragó, Astúries, Cantàbria i, en menor mesura, el sud de la Península. Tot i que és difícil quantificar aquest tipus de turisme, el director de la Càtedra, Francesc Xavier Medina, assegura que creix any rere any. «Es tracta d'un visitant qualitatiu la principal motivació del viatge del qual és conèixer la gastronomia de la destinació triada», concreta.
 
Per analitzar precisament quin impacte té aquest perfil de turisme en el territori, la Càtedra UNESCO d'Alimentació ha organitzat el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme: Perspectives Socials i Culturals, que té lloc des d'ahir i divendres i fins demà dissabte 27 de maig a l'Espai Francesc Colomer (avinguda Pelegrí, 6) de Tossa de Mar. Hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya, entre els quals hi ha Helen Macbeth, professora de la Universitat Brookes d'Oxford, José Antonio Vázquez-Medina, de la Universitat Autònoma Metropolitana de Ciutat de Mèxic, i Ricardo Ávila, de la Universitat de Guadalajara, també a Mèxic.
 
«L'objectiu és analitzar els lligams entre la gastronomia i el turisme i quina repercussió directa tenen en l'economia, el comerç, la cultura, la nutrició, la salut, la identitat o el medi ambient del territori», concreta Medina. Cadascun dels experts analitzarà casos concrets del seu país relacionats amb aquests aspectes. Per exemple, una de les ponències serà sobre la relació entre el tequila i el turisme en el cas de Mèxic o una altra tractarà del lligam entre la gastronomia i les grans produccions televisives. Per fer-ho, analitzarà el cas de Jocs de trons a Girona.
 
En l'organització del Congrés també hi participen el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPACT), la International Commission on the Anthropology of Food and Nutrition (ICAF), la Universitat de Barcelona i Ibertur. A més a més, hi ha la col·laboració de l'Ajuntament de Tossa de Mar i la Universitat de Girona.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Caldes
Fotografia: Un dels exemplars de tortuga que s´han trobat. / Ajuntament
27/07/2017 06:30

Capturen 130 tortugues d'una riera de Caldes amb motiu d'unes obres al clavegueram

Properament s'iniciaran les obres de millora del col·lector del clavagueram proper a la riera de Santa Maria. La Fundació Emys ha estat fent tasques de captura per protegir les espècies que hi viuen.
Comentaris (0)
Societat // Comarca // Arbúcies
Fotografia: El camp de treball que té lloc aquests dies a Montsoriu. / Consell Comarcal
26/07/2017 16:15

La consellera Dolors Bassa visitarà divendres els joves participants al camp de treball del castell de Montsoriu

L'acompanyarà la directora general de Joventut, Marta Vilalta i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch. Per part del Consell Comarcal, hi seran Salvador Balliu i Raquel Reyner.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Divendres es va enretirar la xarxa de la costa blanenca. / Generalitat
26/07/2017 07:23

Retiren del litoral de Blanes una xarxa de pesca abandonada de 100 metres

L’acció s’emmarca en el pla de lluita contra la pesca fantasma que Agricultura vol impulsar per tal de minimitzar els possibles efectes negatius sobre els ecosistemes marins.
Comentaris (0)
Societat // Hostalric
Fotografia: Tram amb un terrat adossat encara a la muralla. / La Selva Comunica
26/07/2017 07:11

S'aprova la cinquena intervenció per retornar les muralles d'Hostalric al seu estat original

Aquest projecte, que compta amb un pressupost de 223.479€, afecta les nou finques del carrer Major que encara estan pendents de fer la intervenció.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar