Societat // Tossa
Fotografia: El congrés analitza el perfil del turista gastronòmic. / UOC
26/05/2017 07:27

​Tossa acull aquests dies el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme

El congrés ha estat organitzat per la UOC i hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya.

Redacció

90 euros al dia és la despesa mitjana que fa un turista que visita l'Estat atret per la seva gastronomia. El visitant gasta aquests diners en restauració del territori o souvenirs relacionats amb aquesta i, per tant, no es comptabilitzen dinars o sopars en establiments de menjar ràpid. Ho recullen els primers resultats d'un estudi que elabora la Càtedra UNESCO d'Alimentació, Cultura i Desenvolupament de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'estudi, que encara s'està desenvolupant, es va començar fa tres anys i consisteix a fer un seguiment diari durant l'estiu i mitjançant enquestes del perfil de turista que passa les vacances a l'Estat.

Entre els punts turístics que s'analitzen hi ha Catalunya, el País Basc, Navarra, Aragó, Astúries, Cantàbria i, en menor mesura, el sud de la Península. Tot i que és difícil quantificar aquest tipus de turisme, el director de la Càtedra, Francesc Xavier Medina, assegura que creix any rere any. «Es tracta d'un visitant qualitatiu la principal motivació del viatge del qual és conèixer la gastronomia de la destinació triada», concreta.
 
Per analitzar precisament quin impacte té aquest perfil de turisme en el territori, la Càtedra UNESCO d'Alimentació ha organitzat el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme: Perspectives Socials i Culturals, que té lloc des d'ahir i divendres i fins demà dissabte 27 de maig a l'Espai Francesc Colomer (avinguda Pelegrí, 6) de Tossa de Mar. Hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya, entre els quals hi ha Helen Macbeth, professora de la Universitat Brookes d'Oxford, José Antonio Vázquez-Medina, de la Universitat Autònoma Metropolitana de Ciutat de Mèxic, i Ricardo Ávila, de la Universitat de Guadalajara, també a Mèxic.
 
«L'objectiu és analitzar els lligams entre la gastronomia i el turisme i quina repercussió directa tenen en l'economia, el comerç, la cultura, la nutrició, la salut, la identitat o el medi ambient del territori», concreta Medina. Cadascun dels experts analitzarà casos concrets del seu país relacionats amb aquests aspectes. Per exemple, una de les ponències serà sobre la relació entre el tequila i el turisme en el cas de Mèxic o una altra tractarà del lligam entre la gastronomia i les grans produccions televisives. Per fer-ho, analitzarà el cas de Jocs de trons a Girona.
 
En l'organització del Congrés també hi participen el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPACT), la International Commission on the Anthropology of Food and Nutrition (ICAF), la Universitat de Barcelona i Ibertur. A més a més, hi ha la col·laboració de l'Ajuntament de Tossa de Mar i la Universitat de Girona.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: Els pisos de l´antiga Escola Carles Faust. / Ajuntament
23/11/2017 06:48

Blanes inicia el procés per recuperar els pisos socials ocupats de l'antiga Escola Carles Faust

El tema s'ha tractat aquesta setmana a la Taula Local pel Dret a l'Habitatge i la Pobresa Energètica, on participen tots els grups polítics municipals, així com entitats socials i ONGs de la vila.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: La sessió plenària celebrada ahir dimarts a l´ens provincial. / Diputació
22/11/2017 07:34

​La Diputació aprova un pressupost de 132,9 milions d’euros, 9,4 milions més elevat que l'anterior

La principal línia de subvenció de la Diputació a les entitats locals, el Fons de Cooperació Econòmica i Local, augmentarà fins a 18,3 milions anuals en els exercicis de 2018 i 2019.
Comentaris (0)
Societat // Comarca // Sant Feliu de Buixalleu
Fotografia: La subestació elèctrica de Buixalleu. / Endesa
22/11/2017 07:25

Renovada la il·luminació exterior de la subestació de Buixalleu amb tecnologia LED

El nou sistema redueix les emissions de CO2 i el consum elèctric de la instal·lació així com la generació de residus, ja que té una vida útil més llarga.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Una de les xerrades que van tenir lloc durant la jornada. / Ajuntament
21/11/2017 06:58

Blanes viu una jornada solidària amb l'objectiu de sensibilitzar sobre els refugiats

La tarda-vespre d'aquest passat dissabte el Passeig de Mar va allotjar diverses activitats organitzades per 'Acció Solidària Mediterrània' amb el suport d'ONG locals i foranies.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar