Societat // Tossa
Fotografia: El congrés analitza el perfil del turista gastronòmic. / UOC
26/05/2017 07:27

​Tossa acull aquests dies el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme

El congrés ha estat organitzat per la UOC i hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya.

Redacció

90 euros al dia és la despesa mitjana que fa un turista que visita l'Estat atret per la seva gastronomia. El visitant gasta aquests diners en restauració del territori o souvenirs relacionats amb aquesta i, per tant, no es comptabilitzen dinars o sopars en establiments de menjar ràpid. Ho recullen els primers resultats d'un estudi que elabora la Càtedra UNESCO d'Alimentació, Cultura i Desenvolupament de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'estudi, que encara s'està desenvolupant, es va començar fa tres anys i consisteix a fer un seguiment diari durant l'estiu i mitjançant enquestes del perfil de turista que passa les vacances a l'Estat.

Entre els punts turístics que s'analitzen hi ha Catalunya, el País Basc, Navarra, Aragó, Astúries, Cantàbria i, en menor mesura, el sud de la Península. Tot i que és difícil quantificar aquest tipus de turisme, el director de la Càtedra, Francesc Xavier Medina, assegura que creix any rere any. «Es tracta d'un visitant qualitatiu la principal motivació del viatge del qual és conèixer la gastronomia de la destinació triada», concreta.
 
Per analitzar precisament quin impacte té aquest perfil de turisme en el territori, la Càtedra UNESCO d'Alimentació ha organitzat el Congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme: Perspectives Socials i Culturals, que té lloc des d'ahir i divendres i fins demà dissabte 27 de maig a l'Espai Francesc Colomer (avinguda Pelegrí, 6) de Tossa de Mar. Hi participen experts internacionals d'una desena de països, com Mèxic, França, Anglaterra, Brasil, Itàlia, Canadà, Índia, Alemanya o Espanya, entre els quals hi ha Helen Macbeth, professora de la Universitat Brookes d'Oxford, José Antonio Vázquez-Medina, de la Universitat Autònoma Metropolitana de Ciutat de Mèxic, i Ricardo Ávila, de la Universitat de Guadalajara, també a Mèxic.
 
«L'objectiu és analitzar els lligams entre la gastronomia i el turisme i quina repercussió directa tenen en l'economia, el comerç, la cultura, la nutrició, la salut, la identitat o el medi ambient del territori», concreta Medina. Cadascun dels experts analitzarà casos concrets del seu país relacionats amb aquests aspectes. Per exemple, una de les ponències serà sobre la relació entre el tequila i el turisme en el cas de Mèxic o una altra tractarà del lligam entre la gastronomia i les grans produccions televisives. Per fer-ho, analitzarà el cas de Jocs de trons a Girona.
 
En l'organització del Congrés també hi participen el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPACT), la International Commission on the Anthropology of Food and Nutrition (ICAF), la Universitat de Barcelona i Ibertur. A més a més, hi ha la col·laboració de l'Ajuntament de Tossa de Mar i la Universitat de Girona.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Santa Coloma
Fotografia: Una de les trobades amb joves que s´han dut a terme. / David Rueda-Ajuntament
23/02/2018 05:55

El ple de Santa Coloma aprova el Pla Local de Joventut per als propers anys

Després de la seva aprovació inicial, el setembre passat, s'han estimat la major part de les al·legacions presentades i finalment ja es pot posar en marxa.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Edifici del consistori arbucienc. / Ajuntament
22/02/2018 06:44

L’Ajuntament d’Arbúcies enquesta les persones majors de 75 anys que viuen soles

La informació resultant del projecte servirà per oferir nous serveis a la gent gran i disposar d’una base de dades per atendre millor la gent que viu sola en cas d’eventualitat o urgència.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Ruscalleda durant la xerrada que va dur a terme a Blanes. / Ajuntament
22/02/2018 06:26

Carme Ruscalleda tanca a Blanes el cicle del 50è aniversari de l'Escola Mossèn Joan Batlle

La reconeguda xef de cuina amb 7 estrelles Michelin va parlar a Blanes d'alimentació i hàbits saludables, acompanyada d'un representant de la Fundació Gasol d' una metgessa.
Comentaris (0)
Societat // Caldes
Fotografia: L´entrega del material, aquest passat dilluns. / Ajuntament
21/02/2018 06:56

Caldes destina la campanya Gastrosolidari a les entitats de la gent gran del municipi

La Casa Rosa ha comprat un bingo nou, mentre que l'Esplai de Gent Gran ha comprat una impressora, una ràdio, un telèfon i un fogonet. Cada entitat ha pogut gastar 250€ en comerços locals.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar