Tradicions // Lloret
29/04/2017 06:49

​El Festival Birrasana arriba a Lloret amb els millors cervesers artesanals nacionals i internacionals

Durant aquest llarg cap de setmana el passeig marítim acollirà aquest esdeveniment, amb estands dels cervesers, música en directe i maridatges de cervesa amb productes locals i de proximitat.

Redacció

Avui dissabte arrenca a Lloret de Mar el festival Birrasana, un esdeveniment dedicat a la cervesa artesana i el seu maridatge amb la gastronomia, que fins ara se celebrava a la població veïna de Blanes. El festival s’ubicarà al llarg de tot aquest llarg cap de setmana al passeig marítim de Lloret, a primera línia de mar, i ocuparà una superfície total de 4.000 m2, dels quals 1.500 m2 seran coberts amb una carpa de grans dimensions, on hi haurà les cerveses participants, xerrades i activitats complementàries amb la cervesa artesana com a eix temàtic. L’oferta es complementarà amb música en directe, un gran espai infantil vigilat amb monitors i altres activitats.

Segons el regidor del Pla Operatiu, Jordi Orobitg, “aquest esdeveniment de caràcter lúdic, gastronòmic i familiar, amb el component artesanal de la cervesa, és una aposta de l’estratègia acordada entre administracions i empresariat local per a la desestacionalització de l’activitat turística i la creació de marca”. En total participen 36 cervesers nacionals i internacionals, amb 194 cerveses diferents, entre els quals hi ha guanyadors de prestigiosos certàmens d'areu del món. A nivell de gastronomia, avui dissabte els participants que vulguin podran participar en el maridatge ofert pel Racó d’en Cesc amb la degustació de sis creacions culinàries amb sis cerveses diferents. Demà diumenge hi haurà un showcooking amb productes locals de la Selva ofert pel Consell Comarcal de La Selva a través del projecte Localitza i un maridatge de cervesa amb formatges.

L'endemà dilluns continaran les propostes culinàries amb una sessió de maridatges de cervesa i foies i mi cuits, del producte Girona Excel.lent, i una nova oportunitat de gaudir d’un maridatge de cervesa i formatge. La promoció del producte local del territori, i especialment del procedent de la comarca de La Selva, és una novetat de l’edició d’enguany del Birrasana, amb una col·laboració amb el projecte Localitza que ja es va iniciar dimarts passat amb un workshop celebrat al Teatre de Lloret, en el qual diferents productors de La Selva van presentar els seus productes a professionals d’establiments de la comarca. A aquesta oferta gastronòmica s’afegeixen sis foodtrucks, una de les quals totalment vegana. Així mateix, durant el Birrasana es podrà degustar en primícia la cervesa Planctoni, la primera cervesa feta a base de plàncton.


Programa del Festival Birrasana
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: Algunes de les catifes ahir al centre del nucli de Blnaes. / Ajuntament
19/06/2017 07:44

Més de 500 persones participen en la confecció de les Estores de Corpus de Blanes

Es va comptar amb el doble de participants que l'any passat, els quals van ajudar a fer realitat els dissenys de 13 artistes de la vila. També es van multiplicar els visitants gràcies a la ubicació més cèntrica.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: La passada d´ahir al vespre donava per inaugurades les Enramades d´enguany. / Ajuntament
16/06/2017 07:52

Arriba una nova edició de les Enramades d'Arbúcies

La botifarrada d'ahir dijous a la plaça per a més de 3.500 persones, precedida de la gran traca que donava inici a la passada, va ser el tret de sortida de la festa.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Elbaoració de les catifes durant l´edició de l´any passat. / Ajuntament
16/06/2017 07:34

​Les catifes de Corpus de Blanes canvien el recorregut i s'apropen més al centre de la vila

Enguany hi col·laboren 13 artistes de la vila, que han confeccionat especialment per a la ocasió les composicions que lluiran al terra durant unes hores aquest proper diumenge 18 de juny.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les catifes guardonades ahir a Arbúcies. / Ajuntament
12/06/2017 07:21

Arbúcies viu una nova jornada catifaire en el marc de les Enramades

Els veïns dels carrers Sant Jaume i Segimon Folgueroles s’emporten el premi a l’originalitat i al disseny; els Jubilats el premi al millor treball i els Catifactions a la varietat de flor.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar