Societat // Arbúcies
Fotografia: El certamen vol promoure la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. / Ajuntament
08/04/2017 06:52

​Dues arbucienques, premiades al Concurs de Receptes de la Biosfera

Montserrat Massaguer va ser guardonada per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. El certamen va ser organitzat per la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura.

Redacció

Masia Mariona, l’Oficina del Parc Natural del Montseny, ha acollit aquesta setmana l’acte de reconeixement a totes les persones que van participar al Concurs de Receptes de la Biosfera, entre les quals quatre arbucienques. El certamen té per objectiu mantenir viva una part important de la cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. Es tracta d’un projecte de receptes de cuina que identifiquin cada reserva i la donin a conèixer a tota la Comunitat Europea.

De les quatre arbucienques participants, dues d’elles van ser premiades. Montserrat Massaguer per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. La sopa de bolets va guanyar en la categoria de primera plat i està elaborada amb pollastre de criança pròpia, les verdures de l’hort i els bolets recollits al Montseny. (la recol·lecció i el consum de bolets és una activitat molt tradicional recollida a l’inventari de patrimoni cultural i immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny). Pel que fa al codonyat amb formatge fresc va guanyar en la categoria de tapa i es van utilitzar codonys de l'hort propi situat a la vall d'Arbúcies. El codony s'elabora al començament de la tardor, com un dolç que es pot conservar al llarg de l'hivern i de forma ecològica sense cap tractament als arbres. El formatge fresc també és elaborat casolanament a partir de llet de vaca i el pa artesanalment amb farines de Girona. Aquests plats es van presentar en el marc de la Fira de Tardor i Festa del Flabiol del 2016 en un acte que va tenir lloc al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

La cuina tradicional d’una regió és l’expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l’ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics, un tret essencial de la identitat d’una societat i d’un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al paisatge. Per això, des de la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, es va engegar aquest projecte en què també hi ha col·laborat els ajuntaments d’Arbúcies, Viladrau i Seva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Blanes
Fotografia: L´Hospital de Blanes / Corporació de Salut del Maresme i La Selva
19/10/2017 07:44

Salut confirma que el brot de legionel·losi a Blanes ha afectat fins ara un total de 12 persones

Tots els casos tenen patologia de base o edat avançada, i viuen o han estat al municipi durant el període d’incubació. Els símptomes van començar entre el 22 de setembre i el 14 d’octubre.
Comentaris (0)
Societat // Riells i Viabrea
Fotografia: La primera sessió del CIM va tenir lloc ahir dimecres. / Ajuntament
19/10/2017 07:30

Arrenca el Consell d'Infants Municipal de Riells i Viabrea treballant les festes locals

Concretament, els infants van posar a prova els seus coneixements sobre les celebracions que actualment tenen lloc al municipi i van fer una pluja d'idees amb propostes de noves festes.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
19/10/2017 07:23

Lloret inicia un projecte amb la Fundació Alícia per potenciar l'oferta gastronòmica de la destinació

L’objectiu és establir elements de discurs que mostrin la singularitat gastronòmica del municipi com una destinació amb personalitat pròpia i així donar a conèixer la qualitat de la seva oferta.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
18/10/2017 07:04

Detinguts dos joves per un robatori amb violència i intimidació a dues menors a Blanes

Els lladres acabaven d’intentar robar la bossa de mà d’una de les menors, i en no aconseguir-ho van agredir-la amb un cop de puny i la van amenaçar de mort amb una pistola.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar