Societat // Arbúcies
Fotografia: El certamen vol promoure la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. / Ajuntament
08/04/2017 06:52

​Dues arbucienques, premiades al Concurs de Receptes de la Biosfera

Montserrat Massaguer va ser guardonada per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. El certamen va ser organitzat per la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura.

Redacció

Masia Mariona, l’Oficina del Parc Natural del Montseny, ha acollit aquesta setmana l’acte de reconeixement a totes les persones que van participar al Concurs de Receptes de la Biosfera, entre les quals quatre arbucienques. El certamen té per objectiu mantenir viva una part important de la cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. Es tracta d’un projecte de receptes de cuina que identifiquin cada reserva i la donin a conèixer a tota la Comunitat Europea.

De les quatre arbucienques participants, dues d’elles van ser premiades. Montserrat Massaguer per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. La sopa de bolets va guanyar en la categoria de primera plat i està elaborada amb pollastre de criança pròpia, les verdures de l’hort i els bolets recollits al Montseny. (la recol·lecció i el consum de bolets és una activitat molt tradicional recollida a l’inventari de patrimoni cultural i immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny). Pel que fa al codonyat amb formatge fresc va guanyar en la categoria de tapa i es van utilitzar codonys de l'hort propi situat a la vall d'Arbúcies. El codony s'elabora al començament de la tardor, com un dolç que es pot conservar al llarg de l'hivern i de forma ecològica sense cap tractament als arbres. El formatge fresc també és elaborat casolanament a partir de llet de vaca i el pa artesanalment amb farines de Girona. Aquests plats es van presentar en el marc de la Fira de Tardor i Festa del Flabiol del 2016 en un acte que va tenir lloc al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

La cuina tradicional d’una regió és l’expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l’ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics, un tret essencial de la identitat d’una societat i d’un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al paisatge. Per això, des de la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, es va engegar aquest projecte en què també hi ha col·laborat els ajuntaments d’Arbúcies, Viladrau i Seva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Riudellots
30/04/2017 06:26

​Riudellots ofereix 6 places en el marc del projecte formatiu Brigada Jove

Es tracta de 4 places de personal de manteniment i 2 d'auxiliars pràctics administratius. Les sol·licituds es podran fer a partir del dilluns 22 de maig.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Responsables de Jet2 amb el director de l´aeroport, Lluís Sala. / Aena
30/04/2017 06:14

L’Aeroport de Girona-Costa Brava inaugura 4 noves rutes operades per la companyia Jet2

Aquestes noves rutes, que operaran amb dues freqüències setmanals els dilluns i divendres, són Birmingham, Edimburg, East Midlands i Leeds.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
28/04/2017 07:51

​Blanes estrena el nou Sorteig de la Grossa de Sant Jordi repartint la sort a Girona i Barcelona

El Teatre de Blanes va acollir ahir dijous al matí la gala del programa “Fem-la Grossa”, emès en directe per TV3 i Catalunya Ràdio, coincidint amb el 30è aniversari de Loteria de Catalunya.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
28/04/2017 07:44

28 establiments participen en les XVII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de Lloret

Tindran lloc de l’1 al 31 de maig i els preus dels menús oscil·len entre els 24 i els 58 €. Amb cada tiquet es regalarà una entrada als Jardins de Santa Clotilde i una altra al Gran Casino Costa Brava.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar