Societat // Arbúcies
Fotografia: El certamen vol promoure la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. / Ajuntament
08/04/2017 06:52

​Dues arbucienques, premiades al Concurs de Receptes de la Biosfera

Montserrat Massaguer va ser guardonada per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. El certamen va ser organitzat per la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura.

Redacció

Masia Mariona, l’Oficina del Parc Natural del Montseny, ha acollit aquesta setmana l’acte de reconeixement a totes les persones que van participar al Concurs de Receptes de la Biosfera, entre les quals quatre arbucienques. El certamen té per objectiu mantenir viva una part important de la cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. Es tracta d’un projecte de receptes de cuina que identifiquin cada reserva i la donin a conèixer a tota la Comunitat Europea.

De les quatre arbucienques participants, dues d’elles van ser premiades. Montserrat Massaguer per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. La sopa de bolets va guanyar en la categoria de primera plat i està elaborada amb pollastre de criança pròpia, les verdures de l’hort i els bolets recollits al Montseny. (la recol·lecció i el consum de bolets és una activitat molt tradicional recollida a l’inventari de patrimoni cultural i immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny). Pel que fa al codonyat amb formatge fresc va guanyar en la categoria de tapa i es van utilitzar codonys de l'hort propi situat a la vall d'Arbúcies. El codony s'elabora al començament de la tardor, com un dolç que es pot conservar al llarg de l'hivern i de forma ecològica sense cap tractament als arbres. El formatge fresc també és elaborat casolanament a partir de llet de vaca i el pa artesanalment amb farines de Girona. Aquests plats es van presentar en el marc de la Fira de Tardor i Festa del Flabiol del 2016 en un acte que va tenir lloc al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

La cuina tradicional d’una regió és l’expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l’ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics, un tret essencial de la identitat d’una societat i d’un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al paisatge. Per això, des de la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, es va engegar aquest projecte en què també hi ha col·laborat els ajuntaments d’Arbúcies, Viladrau i Seva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Vilobí
Fotografia: La cuina de l´Escola Josep Madrenys de Vilobí, en obres. / Ajuntament
23/08/2017 07:52

28.500 euros per la remodelació de la cuina de l'Escola Josep Madrenys de Vilobí

Es col·locarà un rentavaixelles industrial, un forn de vapor, una marmita, una fregidora i una cuina de quatre focs, entre d'altres actuacions.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Un dels New Jersey que s´han col·locat al centre de Lloret. / Ajuntament
23/08/2017 07:34

L’Ajuntament de Lloret manté les mesures de prevenció a les zones de vianants

S'han col·locat New Jerseys de formigó per bloquejar l'accés de vehicles en diversos punts cèntrics i s'ha modificat l'horari d'obertura de pilons automàtics.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: D´esquerra a dreta: Joan Garcia, Josep Lluís Pouy, Albert Anguera i Miquel Lupiáñez. / Ajuntament
22/08/2017 07:11

​Blanes distingeix la col·laboració del sots-cap de la Unitat de Serveis Especials del SEM de Catalunya

L'alcalde, Miquel Lupiáñez, i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, han lliurat un reconeixement a Albert Anguera amb motiu del Pla d'Emergències pels Focs, que ha sumat 41 assistències.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La convocatòria va aplegar una gran quantitat de persones. / Joaquim Garangou-Ajuntament
21/08/2017 07:36

​Blanes es bolca per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Prop de 3.000 de persones van participar a la concentració amb ofrenes florals i espelmes en el mateix moment i lloc on hauria d'haver sortit la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, suspesa en senyal de dol.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar