Societat // Arbúcies
Fotografia: El certamen vol promoure la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. / Ajuntament
08/04/2017 06:52

​Dues arbucienques, premiades al Concurs de Receptes de la Biosfera

Montserrat Massaguer va ser guardonada per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. El certamen va ser organitzat per la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura.

Redacció

Masia Mariona, l’Oficina del Parc Natural del Montseny, ha acollit aquesta setmana l’acte de reconeixement a totes les persones que van participar al Concurs de Receptes de la Biosfera, entre les quals quatre arbucienques. El certamen té per objectiu mantenir viva una part important de la cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. Es tracta d’un projecte de receptes de cuina que identifiquin cada reserva i la donin a conèixer a tota la Comunitat Europea.

De les quatre arbucienques participants, dues d’elles van ser premiades. Montserrat Massaguer per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. La sopa de bolets va guanyar en la categoria de primera plat i està elaborada amb pollastre de criança pròpia, les verdures de l’hort i els bolets recollits al Montseny. (la recol·lecció i el consum de bolets és una activitat molt tradicional recollida a l’inventari de patrimoni cultural i immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny). Pel que fa al codonyat amb formatge fresc va guanyar en la categoria de tapa i es van utilitzar codonys de l'hort propi situat a la vall d'Arbúcies. El codony s'elabora al començament de la tardor, com un dolç que es pot conservar al llarg de l'hivern i de forma ecològica sense cap tractament als arbres. El formatge fresc també és elaborat casolanament a partir de llet de vaca i el pa artesanalment amb farines de Girona. Aquests plats es van presentar en el marc de la Fira de Tardor i Festa del Flabiol del 2016 en un acte que va tenir lloc al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

La cuina tradicional d’una regió és l’expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l’ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics, un tret essencial de la identitat d’una societat i d’un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al paisatge. Per això, des de la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, es va engegar aquest projecte en què també hi ha col·laborat els ajuntaments d’Arbúcies, Viladrau i Seva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
18/02/2018 08:56

​El Consell Comarcal de la Selva identifica i promociona 12 productes alimentaris singulars de la comarca

Els materials de la campanya s’aniran difonent de manera esglaonada, amb continguts centrats en un producte singular concret en cada acció comunicativa.
Comentaris (0)
Societat // Salitja // Vilobí // Sant Dalmai
Fotografia: La sessió informativa de la nova convocatòria participativa. / Ajuntament
18/02/2018 08:32

Vilobí d'Onyar inicia la segona edició dels pressupostos participats

Dijous va tenir lloc una sessió informativa sobre la nova convocatòria, que va incloure un taller de propostes. Les votacions començaran demà 19 de febrer i s'allargaran fins l'11 de març.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: L´alcalde de Blanes, Mario Ros, amb el president de la Diputació, Pere Vila. / Diputació
18/02/2018 08:13

​Visita institucional del president de la Diputació de Girona a Blanes

El president Pere Vila es va reunir divendres amb l'alcalde de Blanes, Mario Ros, i entre d'altres qüestions van tractar sobre diverses subvencions i ajuts econòmics per a l'administració local.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Part de les plantes localitzades al taller. / Mossos d´Esquadra
17/02/2018 06:49

Trobades 260 plantes de marihuana durant una inspecció en un taller mecànic a Santa Coloma

Els Mossos d'Esquadra van localitzar la plantació durant una inspecció rutinària en tallers mecànics per tal de controlar la gestió de residus.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar