Societat // Arbúcies
Fotografia: El certamen vol promoure la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. / Ajuntament
08/04/2017 06:52

​Dues arbucienques, premiades al Concurs de Receptes de la Biosfera

Montserrat Massaguer va ser guardonada per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. El certamen va ser organitzat per la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura.

Redacció

Masia Mariona, l’Oficina del Parc Natural del Montseny, ha acollit aquesta setmana l’acte de reconeixement a totes les persones que van participar al Concurs de Receptes de la Biosfera, entre les quals quatre arbucienques. El certamen té per objectiu mantenir viva una part important de la cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. Es tracta d’un projecte de receptes de cuina que identifiquin cada reserva i la donin a conèixer a tota la Comunitat Europea.

De les quatre arbucienques participants, dues d’elles van ser premiades. Montserrat Massaguer per la seva sopa de bolets i Erola Tort pel seu codonyat amb formatge fresc. La sopa de bolets va guanyar en la categoria de primera plat i està elaborada amb pollastre de criança pròpia, les verdures de l’hort i els bolets recollits al Montseny. (la recol·lecció i el consum de bolets és una activitat molt tradicional recollida a l’inventari de patrimoni cultural i immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny). Pel que fa al codonyat amb formatge fresc va guanyar en la categoria de tapa i es van utilitzar codonys de l'hort propi situat a la vall d'Arbúcies. El codony s'elabora al començament de la tardor, com un dolç que es pot conservar al llarg de l'hivern i de forma ecològica sense cap tractament als arbres. El formatge fresc també és elaborat casolanament a partir de llet de vaca i el pa artesanalment amb farines de Girona. Aquests plats es van presentar en el marc de la Fira de Tardor i Festa del Flabiol del 2016 en un acte que va tenir lloc al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

La cuina tradicional d’una regió és l’expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l’ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics, un tret essencial de la identitat d’una societat i d’un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al paisatge. Per això, des de la Xarxa de reserves de la Biosfera Espanyola, la Unesco, i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, es va engegar aquest projecte en què també hi ha col·laborat els ajuntaments d’Arbúcies, Viladrau i Seva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Lloret
Fotografia: La fira va tenir lloc a Barcelona del 28 al 30 de novembre. / Ajuntament
11/12/2017 07:36

Lloret, present a la IBTM, una de les principals fires internacionals de congressos i esdeveniments

Durant els tres dies de fira, el Lloret Convention Bureau es va entrevistar amb una trentena d’organitzadors internacionals dels mercats prioritaris del municipi, com són Regne Unit, França, centre d’Europa o els països nòrdics.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: La festa va tenir lloc aquest passat dissabte a la tarda. / Ajuntament
11/12/2017 07:15

Creu Roja recull una trentena de joguines noves durant la Festa de l'Infant de Blanes

El mal temps va deslluir una mica la celebració, especialment durant el matí. La propera jornada de recollida de joguines es farà el matí del diumenge 17 al Passeig de Mar.
Comentaris (0)
Societat // Comarca // Santa Coloma
Fotografia: L´Escola d´Adults Municipal de Santa Coloma acollirà la formació. / Escola d´Adults
10/12/2017 07:30

Nou curs gratuït d'anglès del Consell Comarcal especialitzat en gestió comercial per a persones a l'atur

El president de l'ens, Salvador Balliu, ha manifestat la voluntat de continuar treballant en aquesta línia per tal que “la comarca de la Selva sigui un territori d’oportunitats”.
Comentaris (0)
Societat // Hostalric
Fotografia: Edifici de la Casa de la Vila d´Hostalric. / La Selva Comunica
09/12/2017 07:30

Hostalric inicia dilluns les votacions per decidir les propostes dels Pressupostos Participats 2017

La novetat d’enguany es troba en el fet que, a banda de votar pel sistema d’urna tradicional, també es podrà fer mitjançant l’App gratuïta ‘Hostalric és Smart’.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar