Societat // Tossa
Fotografia: Un operari col·locant la malla de protecció. / Ajuntament
15/03/2017 07:35

​Tossa col·loca una nova malla per evitar despreniments sobre el geriàtric

El talús està situat en la part posterior de l'edifici, a tocar de la carretera GI-682 i presenta una protecció mitjançant una xarxa de triple torsió recoberta amb malla de poliamida.

Redacció

L’Ajuntament de Tossa ha invertit més de 20.000 euros en la col·locació d’una nova malla per evitar despreniments sobre una de les parets de l’edifici del geriàtric municipal. I és que dins del pla de millora de les instal·lacions del geriàtric municipal, l’empresa gestora, Fundació Vallparadís, ha presentat un informe sobre l'estabilitat d'un talús situat a les instal·lacions de la residència. L'objectiu de l’informe és descriure l'estat en el que es troba el talús i donar un seguit de consideracions de cara a la seva estabilització.

El talús està situat en la part posterior de l'edifici, a tocar de la carretera GI-682 i presenta una protecció mitjançant una xarxa de triple torsió recoberta amb malla de poliamida. Segons la informació facilitada per la direcció del centre, la residència es va obrir l'any 2003 i sempre hi han hagut petits despreniments de material, que es van augmentar quan es va despendre part de la xarxa de triple torsió instal·lada. Mai hi ha hagut cap problema de seguretat, però s’havia de solucionar la situació.

El talús està format per unes sorres amb matriu llimosa de color marró amb graves i gravetes de quars i feldespats. Aquests materials presenten cohesions baixes, fet que fa, degut a la meteorització, que es vagin disgregant i que es desprenguin acumulant-se al peu del talús. Aquest procés sol ser força continu amb episodis més importants en èpoques de pluges intenses.

El talús presenta problemes d'estabilitat, causada principalment per dos motius: les característiques dels materials que el composen, sorres amb matriu llimosa amb poca cohesió i l'elevat pendent del talús. Per tal de solucionar aquestes inestabilitats, es va col·locar una xarxa metàl·lica de triple torsió recoberta amb una malla de poliamida. Aquests elements han funcionat correctament en algunes parts del talús i en altres es troben deteriorats i, fins i tot, fora d'ús, ja que s'ha després la xarxa en una zona del talús. El material que s'ha després del talús i que es troba acumulat a la paret de l'edifici pot ser perjudicial per a l'edifici ja que a part d'estar provocant unes empentes a la façana de l'edifici, el material acumulat ha obturat l'evacuació de l'aigua en aquesta zona i pot provocar problemes d'humitat en l'edifici.

Per a solucionar aquestes inestabilitats s’han proposat dues opcions: 1)  Reparar i reforçar la xarxa metàl·lica de triple torsió existent i 2) Projectar un element de contenció tipus mur en part del tram de façana i reparar la xarxa existent. L’opció escollida per l’empresa gestora i l’Ajuntament ha estat la col·locació d’una nova malla tridimensional de monofilaments de polipropilè o polietilè soldats en els punts de contacte, entrellaçats a una malla de reforç estructural d'enreixat d'acer galvanitzat de triple torsió (8x10-2,7) segons la Norma EN-10223-3.

Les obres es van iniciar amb la retirada del material caigut que descansava a la façana posterior. Després, es van col·locar elements d'ancoratge passiu de fins a 2 m de profunditat, en un marc aproximat de 2x2 m, amb barra d'acer tipus Gewi de Ø 25 mm, fins i tot perforació de Ø 42 mm, amb martell manual pneumàtic per roto-percussió, placa de repartiment 200x200x6 o hexagonal, rosca de cap, col·locació, i injecció de beurada de ciment, amb un consum màxim de 2 kg de ciment per ml. (Considerant un total de 84 Uts. de 2 m).
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Lloret
Fotografia: Una de les visites de prescriptors a Lloret. / Ajuntament
16/10/2017 06:48

Lloret rep la visita de prop d'un centenar de prescriptors internacionals del sector turístic

Es tracta de professionals provinents del Regne Unit, França, Rússia i Moldàvia, que han visitat la destinació en les últimes setmanes.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: Els 5 estudiants en pràctiques. / Claudia Cárceles, estudiant en pràctiques
16/10/2017 06:23

El Jardí Botànic Marimurtra ha acollit 3 voluntaris i 5 estudiants en pràctiques durant l'estiu

La voluntat de la Fundació Carl Faust és acostar Marimurtra a aquells col·lectius que puguin tenir un interès més intens en l’equipament, en tant que jardí botànic.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: El carrer Francesc Moragas de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
15/10/2017 07:47

Demà dilluns comencen les obres d'asfaltatge dels carrers Moragas i Ponent de Santa Coloma

En tractar-se de dos importants eixos de comunicació de la capital selvatana, hi haurà algunes restriccions viàries.
Comentaris (0)
Societat // Blanes
Fotografia: L´Hospital de Blanes / Corporació de Salut del Maresme i La Selva
14/10/2017 07:48

Mor una de les afectades pel brot de legionel·losi detectat a Blanes

De la resta d’afectats, dos van rebre l’alta mèdica i tres continuen hospitalitzats. Tots ells tenen entre 52 i 92 anys, si bé la mitjana se situa als 82 anys.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar