Tradicions // Riudellots
Fotografia: L´àrea de tast gastronòmic, centre neuràlgic de la fira. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
20/02/2017 07:43

La 4a edició de Fiporc de Riudellots supera les expectatives amb més de 10.000 visitants

Una de les principals novetats va ser la incorporació dels esmorzars de forquilla, el mercat del rebost d'hivern i l'ampliació de l'àrea de tast gastronòmic.

Redacció

>>> Al migdia, completa galeria d'imatges de la Fiporc!

La quarta edició de Fiporc celebrada aquest cap de setmana a Riudellots de la Selva ha superat un any més les seves expectatives amb una xifra aproximada de més de 10.000 visitants. El bon temps ha acompanyat durant els dos dies i l'àrea de tast gastronòmic -on es podia menjar i fer degustacions d'una gran varietat de derivats del porc- es va omplir de gom a gom, especialment pel que fa al diumenge a l'hora de dinar. Tot i que es fa difícil quantificar el nombre exacte de persones que han visitat la fira durant tot el cap de setmana, el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la Fiporc, Lluís Barnés, explicava ahir que "s'han superat els 9.000 visitants de l'any passat' així com que "ha estat un encert ampliar l'àrea de tast gastronòmic per poder acollir a tots els visitants".

Per la seva banda, l’alcaldessa del municipi, Montserrat Roura, feia també un balanç molt positiu d’aquesta quarta edició. “Estem contentíssims, ja que enguany hem atès molts més visitants que l'anterior edició i hem superat les expectatives amb què comptàvem d'inici” va indicar Roura, qui també va ressaltar que "aquest any aquest any hem aconseguit que hi hagués com dos plats d’una balança ben plens –la plaça de l’Ajuntament i l’espai de degustacions- i un cordó que unia aquests dos punts que ha estat un continu de persones anant amunt i avall tot el dia". Així mateix, en relació a l’àrea de degustacions, i sobretot pel que fa a ahir diumenge, Roura va destacar que “ha estat començar a les 9h amb l’esmorzar de forquilla de porc i ja no s’ha parat de vendre tastets fins ben bé a l’hora de plegar”.

Una fira ben consolidada
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull va ser dissabte l’encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC, juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vice-president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició dels darrers tres anys, la inauguració de la fira es va fer amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.

Durant el seu parlament, Rull va destacar la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit el conseller va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya". Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, van destacar que “la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició".

Com a novetat d'enguany, la fira es va iniciar els dos dies amb un esmorzar de forquilla on es van poder menjar tota mena de productes relacionats amb el porc. L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, va compartir protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué. També es va comptar amb un mercat del rebost d'hivern, tallers infantils, exposicions, parades d'artesans del sector porcí, actuacions de hip hop, entre d'altres activitats per a tots els públics.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: La cloenda de la campanya de l´any passat. / Ajuntament
31/05/2018 07:05

​Blanes viurà demà divendres la cloenda de la campanya Dansa a les Escoles amb l'Esbart Joaquim Ruyra

L'acte aplegarà al Passeig de Mar 1.500 alumnes dels 10 centres educatius del municipi, 50 dels quals del Centre d'Educació Especial Ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les catifes de l´edició passada. / Ajuntament
24/05/2018 06:26

​Les catifes de flors vestiran els carrers d’Arbúcies aquest proper diumenge 27 de maig

A partir del migdia ja es podran començar a intuir els dibuixos, que en total comptaran amb 2 km de confeccions de flors naturals, repartides entre 26 catifes i 26 racons Catifa.
Comentaris (0)
Tradicions // Tossa
25/04/2018 06:12

Del 28 d'abril a l'1 de maig, segona edició de Tossa, Flor de Mar

Durant aquests dies els visitants gaudiran de carrers engalanats, passejades pel bosc, una fira de plantes medicinals, gastronomia floral amb menús temàtics, entre d'altres.
Comentaris (0)
Tradicions // Breda
12/04/2018 06:59

Breda celebra els dies 21 i 22 d'abril la 3a Fira del Monestir i la 755a Festa de l'Ajust

Durant aquests dos dies l’activitat es concentrarà al nucli històric de la Vila, a l’entorn de l’antic Monestir de Sant Salvador, amb activitats per a totes les edats i gustos.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar