Tradicions // Riudellots
Fotografia: La tallada inaugural del fuet gegant a càrrec de les autoritats. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
19/02/2017 07:53

El conseller Josep Rull inaugura la quarta edició de la Fiporc de Riudellots

La tallada d’un fuet gegant va donar inici ahir dissabte al matí a la nova edició de la fira, que s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics.

Redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull va ser ahir l’encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC, juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vice-president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició dels darrers tres anys, la inauguració de la fira es va fer amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.

Durant el seu parlament, Rull va destacar la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit el conseller va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya". Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, van destacar que “la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició".

Com a novetat la fira es va iniciar amb un esmorzar de forquilla on es van poder menjar tota mena de productes relacionats amb el porc, entre ells greixons, embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, porc a l'espasa, aranya de porc i arròs de galta de porc. L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, comparteix  protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

La Fira s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics. Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: Algunes de les catifes ahir al centre del nucli de Blnaes. / Ajuntament
19/06/2017 07:44

Més de 500 persones participen en la confecció de les Estores de Corpus de Blanes

Es va comptar amb el doble de participants que l'any passat, els quals van ajudar a fer realitat els dissenys de 13 artistes de la vila. També es van multiplicar els visitants gràcies a la ubicació més cèntrica.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: La passada d´ahir al vespre donava per inaugurades les Enramades d´enguany. / Ajuntament
16/06/2017 07:52

Arriba una nova edició de les Enramades d'Arbúcies

La botifarrada d'ahir dijous a la plaça per a més de 3.500 persones, precedida de la gran traca que donava inici a la passada, va ser el tret de sortida de la festa.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Elbaoració de les catifes durant l´edició de l´any passat. / Ajuntament
16/06/2017 07:34

​Les catifes de Corpus de Blanes canvien el recorregut i s'apropen més al centre de la vila

Enguany hi col·laboren 13 artistes de la vila, que han confeccionat especialment per a la ocasió les composicions que lluiran al terra durant unes hores aquest proper diumenge 18 de juny.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les catifes guardonades ahir a Arbúcies. / Ajuntament
12/06/2017 07:21

Arbúcies viu una nova jornada catifaire en el marc de les Enramades

Els veïns dels carrers Sant Jaume i Segimon Folgueroles s’emporten el premi a l’originalitat i al disseny; els Jubilats el premi al millor treball i els Catifactions a la varietat de flor.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar