Tradicions // Riudellots
Fotografia: La tallada inaugural del fuet gegant a càrrec de les autoritats. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
19/02/2017 07:53

El conseller Josep Rull inaugura la quarta edició de la Fiporc de Riudellots

La tallada d’un fuet gegant va donar inici ahir dissabte al matí a la nova edició de la fira, que s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics.

Redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull va ser ahir l’encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC, juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vice-president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició dels darrers tres anys, la inauguració de la fira es va fer amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.

Durant el seu parlament, Rull va destacar la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit el conseller va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya". Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, van destacar que “la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició".

Com a novetat la fira es va iniciar amb un esmorzar de forquilla on es van poder menjar tota mena de productes relacionats amb el porc, entre ells greixons, embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, porc a l'espasa, aranya de porc i arròs de galta de porc. L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, comparteix  protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

La Fira s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics. Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Brunyola
Fotografia: L´audició de sardanes que va tenir lloc al migdia a la plaça. / Ajuntament
23/01/2018 06:14

Brunyola viu la Festa Major més concorreguda dels darrers anys

La festa va comptar amb la 1a edició del mercat artesanal de pagès i un acte d'homenatge als voluntaris de l'1 d'octubre.
Comentaris (0)
Tradicions // Vidreres
Fotografia: La plaça Lluís Companys, centre neuràlgic de la festa. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
22/01/2018 06:23

L’olla del Ranxo de Vidreres ja comença a bullir

Avui s’obre el termini per presentar les sol·licituds per disposar de parades a la via pública durant la tradicional festivitat vidrerenca, que enguany tindrà lloc el dimarts 13 de febrer.
Comentaris (0)
Tradicions // Tossa // Santa Coloma // Comarca
Fotografia: El pare Pelegrí, durant el recompte dels fidels a Terra Negra. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
21/01/2018 07:26

El Pelegrí de Tossa renova el Vot de Poble a Sant Sebastià acompanyat de 1.675 fidels

Després d'un pelegrinatge de 40 km per asfalt i camins de sorra, el pare Pelegrí arribava ahir dissabte a la capella del sant a Santa Coloma pels volts de les vuit del vespre.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Santa Coloma // Tossa
Fotografia: El Pelegrí, l´any passat durant el recompte de fidels al pont del Molí. / Xavier Roca-TS
19/01/2018 06:59

El Pelegrí de Tossa tornarà a dur a terme, demà dissabte, el Vot de Poble

Us oferim un reportatge, elaborat pel servei de premsa de l'Ajuntament de Tossa de Mar, on s'explica la tradició del Pelegrí fil per randa. Gaudiu-la!
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar