Tradicions // Riudellots
Fotografia: La tallada inaugural del fuet gegant a càrrec de les autoritats. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
19/02/2017 07:53

El conseller Josep Rull inaugura la quarta edició de la Fiporc de Riudellots

La tallada d’un fuet gegant va donar inici ahir dissabte al matí a la nova edició de la fira, que s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics.

Redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull va ser ahir l’encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC, juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vice-president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició dels darrers tres anys, la inauguració de la fira es va fer amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.

Durant el seu parlament, Rull va destacar la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit el conseller va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya". Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, van destacar que “la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició".

Com a novetat la fira es va iniciar amb un esmorzar de forquilla on es van poder menjar tota mena de productes relacionats amb el porc, entre ells greixons, embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, porc a l'espasa, aranya de porc i arròs de galta de porc. L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, comparteix  protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

La Fira s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics. Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: Una de les exhibicions de focs de la festa d´enguany a Blanes. / Ajuntament
25/07/2017 07:58

Es crearà el Premi Internacional de Focs d'Artifici de Catalunya conjuntament amb Blanes i Tarragona

El conseller de Cultura, Lluís Puig, es va reunir diumenge a Blanes amb l'alcalde, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas, així com amb tècnics dels dos consistoris.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: La plaça dels Dies Feiners, plena de gom a gom, / Javier Calvete-Ajuntament
23/07/2017 07:34

Pilarín Bayés inicia la Festa Major de Blanes amb un original pregó completat amb 21 il·lustracions inèdites

L'acte va comptar també amb la participació de les entitats que lluiten contra el càncer: l'AECC-Catalunya Contra el Càncer, Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació i Oncolliga.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Hotel Cochambre serà un dels grups que actuaran durant la festa blanenca. / Ajuntament
20/07/2017 05:15

​El Mag Lari, Judit Neddermann, l'Orquestra Selvatana i Hotel Cochambre seran a la Festa Major de Blanes

Pendents de la resolució judicial de l'Ensorra't, a la festa d'enguany hi ha noms propis del món de l'espectacle, es potencien els talents locals, i s'hi inclouen elements populars i tradicionals.
Comentaris (0)
Tradicions // Lloret
Fotografia: El correfoc, en una instantània de l´edició de la passada Festa Major. / Ajuntament
19/07/2017 07:43

Lloret ja està de Festa Major

Avui dimecres tindrà lloc el correfoc amb la colla de diables Sa Forcanera, una de les activitats centrals i més concorregudes de la festa lloretenca.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar