Tradicions // Riudellots
Fotografia: La tallada inaugural del fuet gegant a càrrec de les autoritats. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
19/02/2017 07:53

El conseller Josep Rull inaugura la quarta edició de la Fiporc de Riudellots

La tallada d’un fuet gegant va donar inici ahir dissabte al matí a la nova edició de la fira, que s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics.

Redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull va ser ahir l’encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC, juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vice-president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició dels darrers tres anys, la inauguració de la fira es va fer amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.

Durant el seu parlament, Rull va destacar la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit el conseller va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya". Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, van destacar que “la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició".

Com a novetat la fira es va iniciar amb un esmorzar de forquilla on es van poder menjar tota mena de productes relacionats amb el porc, entre ells greixons, embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, porc a l'espasa, aranya de porc i arròs de galta de porc. L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, comparteix  protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

La Fira s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics. Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Santa Coloma
Fotografia: Concert de Lax´n´Busto durant la Festa Major passada. / David Rueda-Ajuntament
20/09/2017 06:53

Farners per la Independència, Òmnium i La Sega 1640​, pregoners de la Festa Major de Santa Coloma

Els actes començaran demà dijous 21 de setembre i la programació s'allargarà fins el diumenge. Com a novetat d'enguany, el dissabte 23 tindrà lloc una festa Holi al Parc de Sant Salvador.
Comentaris (0)
Tradicions // Comarca // Salitja // Vilobí // Sant Dalmai
19/09/2017 07:31

Arriba Temps de Poma, el nou esdeveniment gastronòmic de Vilobí d'Onyar

Tindrà lloc del 22 de setembre a l'1 d'octubre i inclourà una jornada tècnica, un menú especial a restaurants de la zona, la Fira de la poma i la pera, un curs de cuina o activitats a les escoles.
Comentaris (0)
Tradicions // Riells i Viabrea
Fotografia: Tallada de la cinta de la fira, aquest passat dissabte. / Eddy Kelele-Diputació
19/09/2017 07:13

Riells i Viabrea celebra la primera edició d'ECOVITA, la Fira Mediambiental del Montseny

Durant el cap de setmana passat els visitants van poder interactuar amb els productors de proximitat i conèixer l’àmplia oferta de productes de Km 0 del Montseny i rodalies.
Comentaris (0)
Tradicions // Lloret
Fotografia: L´ermita de les Alegries de Lloret. / Ajuntament
16/09/2017 07:20

El veïnat de les Alegries de Lloret celebra demà diumenge la seva Festa Major

Com cada any en aquesta diada, es dedica un espai de la programació a inaugurar les noves rajoles solidàries que serveixen per a la restauració de l'ermita.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar