Tradicions // Riudellots
Fotografia: La tallada inaugural del fuet gegant a càrrec de les autoritats. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
19/02/2017 07:53

El conseller Josep Rull inaugura la quarta edició de la Fiporc de Riudellots

La tallada d’un fuet gegant va donar inici ahir dissabte al matí a la nova edició de la fira, que s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics.

Redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull va ser ahir l’encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC, juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vice-president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició dels darrers tres anys, la inauguració de la fira es va fer amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.

Durant el seu parlament, Rull va destacar la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit el conseller va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya". Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, van destacar que “la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició".

Com a novetat la fira es va iniciar amb un esmorzar de forquilla on es van poder menjar tota mena de productes relacionats amb el porc, entre ells greixons, embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, porc a l'espasa, aranya de porc i arròs de galta de porc. L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, comparteix  protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

La Fira s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics. Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: La cloenda de la campanya de l´any passat. / Ajuntament
31/05/2018 07:05

​Blanes viurà demà divendres la cloenda de la campanya Dansa a les Escoles amb l'Esbart Joaquim Ruyra

L'acte aplegarà al Passeig de Mar 1.500 alumnes dels 10 centres educatius del municipi, 50 dels quals del Centre d'Educació Especial Ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les catifes de l´edició passada. / Ajuntament
24/05/2018 06:26

​Les catifes de flors vestiran els carrers d’Arbúcies aquest proper diumenge 27 de maig

A partir del migdia ja es podran començar a intuir els dibuixos, que en total comptaran amb 2 km de confeccions de flors naturals, repartides entre 26 catifes i 26 racons Catifa.
Comentaris (0)
Tradicions // Tossa
25/04/2018 06:12

Del 28 d'abril a l'1 de maig, segona edició de Tossa, Flor de Mar

Durant aquests dies els visitants gaudiran de carrers engalanats, passejades pel bosc, una fira de plantes medicinals, gastronomia floral amb menús temàtics, entre d'altres.
Comentaris (0)
Tradicions // Breda
12/04/2018 06:59

Breda celebra els dies 21 i 22 d'abril la 3a Fira del Monestir i la 755a Festa de l'Ajust

Durant aquests dos dies l’activitat es concentrarà al nucli històric de la Vila, a l’entorn de l’antic Monestir de Sant Salvador, amb activitats per a totes les edats i gustos.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar