Tradicions // Riudellots
Fotografia: La tallada inaugural del fuet gegant a càrrec de les autoritats. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
19/02/2017 07:53

El conseller Josep Rull inaugura la quarta edició de la Fiporc de Riudellots

La tallada d’un fuet gegant va donar inici ahir dissabte al matí a la nova edició de la fira, que s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics.

Redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull va ser ahir l’encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC, juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vice-president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició dels darrers tres anys, la inauguració de la fira es va fer amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.

Durant el seu parlament, Rull va destacar la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit el conseller va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya". Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, van destacar que “la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició".

Com a novetat la fira es va iniciar amb un esmorzar de forquilla on es van poder menjar tota mena de productes relacionats amb el porc, entre ells greixons, embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, porc a l'espasa, aranya de porc i arròs de galta de porc. L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, comparteix  protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

La Fira s'allargarà fins avui diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics. Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Breda
Fotografia: Una de les actuacions que van tenir lloc durant el Dia del Circ. / Ajuntament
20/11/2017 06:43

Més d'una trentena d'activitats a la tercera edició del Dia del Circ de Breda

Diferents disciplines artístiques es van citar el passat dissabte en una jornada que any rere any va consolidant-se a l’oferta cultural i d’oci del municipi.
Comentaris (0)
Tradicions // Riudellots
Fotografia: L´elecció de l´Hereu i la Pubilla, aquest passat dissabte. / Estel Xifra-Ajuntament
20/11/2017 06:32

Riudellots celebra la tretzena edició de la Fira d'Entitats

L'esdeveniment va acollir, entre d'altres activitats, l'elecció de l'Hereu i la Pubilla del municipi, que durant aquest proper any seran Bru Barba i Laia Font.
Comentaris (0)
Tradicions // Caldes
Fotografia: Visitants de la Fira d´Oportunitats. / Ajuntament
15/11/2017 07:01

Més d'una quarantena de parades a la 18a Fira d'Oportunitats de Caldes

Com en les darreres edicions, durant la fira va haver-hi una parada de Càritas, que va recollir un total de 183 kg d'aliments de primera necessitat.
Comentaris (0)
Tradicions // Vidreres
Fotografia: Un manat de salsafins. / Consell Comarcal
13/11/2017 07:05

Del 15 al 19 de novembre, campanya de promoció del salsafí de la Selva a Vidreres

Durant la Festa Petita que se celebra durant el cap de setmana, 9 establiments del municipi participen a les jornades gastronòmiques oferint menús, plats o productes que inclouen el salsafí.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar