Tradicions // Riudellots
Fotografia: Ahir es va presentar la 4a Fiporc al Mercat del Lleó de Girona. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
17/02/2017 07:54

Riudellots acull aquest cap de setmana la quarta edició de Fiporc amb diverses novetats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta edició de la fira, que incorpora un mercat del rebost d'hivern i esmorzars de forquilla.

Redacció

Riudellots de la Selva ja ho té tot a punt per acollir aquest proper cap de setmana del 18 i 19 de febrer la quarta edició de FIPORC, la fira dedicada al món del porc, amb esmorzars de forquilla i la incorporació d’un mercat de rebost d'hivern –amb melmelades i conserves- com a principals novetats. La fira s’inaugurarà oficialment a les 10h amb la tradicional tallada de fuet, que enguany comptarà amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, així com amb altres autoritats. Durant tot el cap de setmana el principal protagonista serà el porc, amb degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits.

Fiporc disposarà com cada any d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i, fins i tot, pizzes de carn de perol  i croquetes de galta de porc. Com a novetat també hi haurà porc a l'espasa, aranya de porc a la brasa i no hi faltarà arròs de galta de porc. L'àrea de tast, que enguany s'ha ampliat amb nous expositors, compartirà protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

El porc, un potencial “grandíssim” de l’economia de Riudellots
Ahir dijous al matí va tenir lloc la presentació de la programació de la fira en un acte celebrat al Mercat de Lleó de Girona, on van participar-hi l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés. Roura va remarcar que l’esdeveniment va néixer amb “l’objectiu de posar en valor la indústria càrnia i tot els derivats, ja que aquest és un potencial grandíssim de l’economia del municipi”, alhora que va anar desgranant algunes de les novetats de l’edició d’enguany.

Per la seva banda, Lluís Barnés va destacar que aquesta és una fira “molt familiar, on volem que la gent pugui venir a passar-s’ho bé i alhora pugui conèixer una mica més el món del porc”. Barnés també va voler incidir en el fet que “els productors locals han anat innovant cada any amb propostes més elaborades a partir de derivats del porc”. Finalment, tots dos van agrair la col·laboració dels patrocinadors i dels més de 100 voluntaris que formem part de la comissió organitzativa de Fiporc, “sense els quals la fira no seria possible”. L'esdeveniment està impulsat per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis.

Pel que fa a la programació, cal destacar també que inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants, com ara el taller de cuina per aprendre a fer l'arròs de galta de porc de Fiporc, el taller d'elaboració de xocolates i el taller d'hamburgueses per als més petits. D'altra banda, mitjançant l'aplicació oficial de FIPORC els visitants a la fira podran trobar informació sobre tots els tastets, expositors, patrocinadors i actes de la fira, situar-los sobre un mapa interactiu i rebre notificacions al mòbil en temps real. Podeu consultar la programació de FIPORC des de www.fiporc.cat i fer un seguiment per les xarxes socials de Twitter i Instagram amb l'etiqueta #FIPORC2017 on també es pot participar al concurs d'instagramers. 

Avui divendres, jornada tècnica adreçada als professionals del sector
Tot i que la programació i activitats de la fira es desenvoluparan durant el cap de setmana, avui divendres, a partir de les 18 h, tindrà lloc la quarta jornada tècnica de FIPORC adreçada als professionals del sector porcí. La jornada es durà a terme a les instal·lacions del Foodlab de Riudellots de la Selva, on hi ha previstes diverses ponències sobre estratègies d'innovació en la producció porcina i les oportunitats internacionals del sector porcí. Les ponències aniran a càrrec de Déborah Temple, investigadora a la facultat de veterinària de la UAB, Marc Moreno consultor de l'àrea d'estratègia internacional del sector agroalimentari d'ACCIÓ i de Ferran Rodero, delegat d'ACCIÓ a Girona. Podeu consultar el programa de la jornada tècnica des de http://fiporc.cat/pdf/tecnica.pdf

25.000 porcs arriben diàriament a la població
FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població. En aquest sentit un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local convertint Riudellots en el segon municipi d'Europa on hi passen més porcs al dia.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Arbúcies
Fotografia: El moment de l´encesa de llums de l´any passat. / Ajuntament
16/12/2017 07:00

Arbúcies viurà aquest cap de setmana la Festa del Tió

L’actor Fel Faixedas, veí del municipi, serà l’encarregat de l’encesa de llums de Nadal. Serà a les 18 h a la plaça de la Vila.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Visitants de la Fira de Sant Tomàs en l´edició passada. / Ajuntament
16/12/2017 06:54

​Blanes celebrarà el proper dijous 21 la Fira de Sant Tomàs, que compta amb 500 anys d'història

El centre del municipi esdevindrà en una gran illa de vianants amb 150 parades de productes artesans, gastronòmics, nadalencs i de regal, així com d'entitats del municipi.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Representació de l´obra, l´any passat, al teatre de Blanes. / Pablo Ríos-Ajuntament
15/12/2017 06:31

​La nova versió del clàssic blanenc Pastors i Misteris incorpora novetats

La tradicional obra, que ara potencia la secció musical i s'adapta més a la realitat del segle XXI, es representarà al Teatre de Blanes aquest proper cap de setmana.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Nens i nenes esperant rebre el seu tió de Nadal. / Ajuntament
12/12/2017 06:59

Els nens i nenes de Blanes, protagonistes de la la 15a Festa d'Arribada d'Es Tió

El fantàstic personatge blanenc, que habitualment viu als boscos d'El Vilar, estarà emplaçat al Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa, fins la Festa del Caga Tió del diumenge 24.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar