Tradicions // Riudellots
Fotografia: Ahir es va presentar la 4a Fiporc al Mercat del Lleó de Girona. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
17/02/2017 07:54

Riudellots acull aquest cap de setmana la quarta edició de Fiporc amb diverses novetats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta edició de la fira, que incorpora un mercat del rebost d'hivern i esmorzars de forquilla.

Redacció

Riudellots de la Selva ja ho té tot a punt per acollir aquest proper cap de setmana del 18 i 19 de febrer la quarta edició de FIPORC, la fira dedicada al món del porc, amb esmorzars de forquilla i la incorporació d’un mercat de rebost d'hivern –amb melmelades i conserves- com a principals novetats. La fira s’inaugurarà oficialment a les 10h amb la tradicional tallada de fuet, que enguany comptarà amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, així com amb altres autoritats. Durant tot el cap de setmana el principal protagonista serà el porc, amb degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits.

Fiporc disposarà com cada any d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i, fins i tot, pizzes de carn de perol  i croquetes de galta de porc. Com a novetat també hi haurà porc a l'espasa, aranya de porc a la brasa i no hi faltarà arròs de galta de porc. L'àrea de tast, que enguany s'ha ampliat amb nous expositors, compartirà protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

El porc, un potencial “grandíssim” de l’economia de Riudellots
Ahir dijous al matí va tenir lloc la presentació de la programació de la fira en un acte celebrat al Mercat de Lleó de Girona, on van participar-hi l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés. Roura va remarcar que l’esdeveniment va néixer amb “l’objectiu de posar en valor la indústria càrnia i tot els derivats, ja que aquest és un potencial grandíssim de l’economia del municipi”, alhora que va anar desgranant algunes de les novetats de l’edició d’enguany.

Per la seva banda, Lluís Barnés va destacar que aquesta és una fira “molt familiar, on volem que la gent pugui venir a passar-s’ho bé i alhora pugui conèixer una mica més el món del porc”. Barnés també va voler incidir en el fet que “els productors locals han anat innovant cada any amb propostes més elaborades a partir de derivats del porc”. Finalment, tots dos van agrair la col·laboració dels patrocinadors i dels més de 100 voluntaris que formem part de la comissió organitzativa de Fiporc, “sense els quals la fira no seria possible”. L'esdeveniment està impulsat per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis.

Pel que fa a la programació, cal destacar també que inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants, com ara el taller de cuina per aprendre a fer l'arròs de galta de porc de Fiporc, el taller d'elaboració de xocolates i el taller d'hamburgueses per als més petits. D'altra banda, mitjançant l'aplicació oficial de FIPORC els visitants a la fira podran trobar informació sobre tots els tastets, expositors, patrocinadors i actes de la fira, situar-los sobre un mapa interactiu i rebre notificacions al mòbil en temps real. Podeu consultar la programació de FIPORC des de www.fiporc.cat i fer un seguiment per les xarxes socials de Twitter i Instagram amb l'etiqueta #FIPORC2017 on també es pot participar al concurs d'instagramers. 

Avui divendres, jornada tècnica adreçada als professionals del sector
Tot i que la programació i activitats de la fira es desenvoluparan durant el cap de setmana, avui divendres, a partir de les 18 h, tindrà lloc la quarta jornada tècnica de FIPORC adreçada als professionals del sector porcí. La jornada es durà a terme a les instal·lacions del Foodlab de Riudellots de la Selva, on hi ha previstes diverses ponències sobre estratègies d'innovació en la producció porcina i les oportunitats internacionals del sector porcí. Les ponències aniran a càrrec de Déborah Temple, investigadora a la facultat de veterinària de la UAB, Marc Moreno consultor de l'àrea d'estratègia internacional del sector agroalimentari d'ACCIÓ i de Ferran Rodero, delegat d'ACCIÓ a Girona. Podeu consultar el programa de la jornada tècnica des de http://fiporc.cat/pdf/tecnica.pdf

25.000 porcs arriben diàriament a la població
FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població. En aquest sentit un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local convertint Riudellots en el segon municipi d'Europa on hi passen més porcs al dia.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Sant Hilari
18/08/2017 07:30

Demà dissabte arriba la Sant Hilari Birrafest 2017

L'esdeveniment tindrà lloc durant tot el dia a la Plaça Gravalosa amb una Fira de Cervesa Artesana. A la tarda hi haurà música en directe i a la nit, al pavelló, es farà la Festa de la Gerra.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: La tirada de l´art és una de les activitats tradicionals de la festa. / Ajuntament
14/08/2017 07:32

​Actes tradicionals i pel públic familiar, el més destacat de la Festa Major Petita de Blanes del 17 al 21 d'agost

Per tercer any consecutiu una artista local, Teresa Ramos, ha dissenyat el cartell i el programa del cicle festiu, que també inclourà dues audicions de sardanes.
Comentaris (0)
Tradicions // Salitja
Fotografia: El bicicròs infantil, ahir a la tarda, al paratge de Les Fonts de Salitja. / Xavier Roca-TS
12/08/2017 07:45

Arrenca una nova edició de la Festa Major de Salitja, amb el 39è Concurs de Cançó com a plat fort

Actuacions musicals de diferents estils, pinxos, jocs a la piscina, trobada de cotxes clàssics, i una cercavila dels gegants, entre algunes de les activitats que tindran lloc fins al 15 d'agost.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
10/08/2017 08:11

Una mitjana de 1.500 persones diàries al 1r Happy Food Trucks Tour de Blanes

Va tenir lloc el passat cap de setmana a la plaça Països Catalans, el nou espai a l'entrada de Blanes. Es va oferir gastronomia variada i actuacions en directe de música folk i versions.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar