Tradicions // Riudellots
Fotografia: Ahir es va presentar la 4a Fiporc al Mercat del Lleó de Girona. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
17/02/2017 07:54

Riudellots acull aquest cap de setmana la quarta edició de Fiporc amb diverses novetats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta edició de la fira, que incorpora un mercat del rebost d'hivern i esmorzars de forquilla.

Redacció

Riudellots de la Selva ja ho té tot a punt per acollir aquest proper cap de setmana del 18 i 19 de febrer la quarta edició de FIPORC, la fira dedicada al món del porc, amb esmorzars de forquilla i la incorporació d’un mercat de rebost d'hivern –amb melmelades i conserves- com a principals novetats. La fira s’inaugurarà oficialment a les 10h amb la tradicional tallada de fuet, que enguany comptarà amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, així com amb altres autoritats. Durant tot el cap de setmana el principal protagonista serà el porc, amb degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits.

Fiporc disposarà com cada any d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i, fins i tot, pizzes de carn de perol  i croquetes de galta de porc. Com a novetat també hi haurà porc a l'espasa, aranya de porc a la brasa i no hi faltarà arròs de galta de porc. L'àrea de tast, que enguany s'ha ampliat amb nous expositors, compartirà protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

El porc, un potencial “grandíssim” de l’economia de Riudellots
Ahir dijous al matí va tenir lloc la presentació de la programació de la fira en un acte celebrat al Mercat de Lleó de Girona, on van participar-hi l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés. Roura va remarcar que l’esdeveniment va néixer amb “l’objectiu de posar en valor la indústria càrnia i tot els derivats, ja que aquest és un potencial grandíssim de l’economia del municipi”, alhora que va anar desgranant algunes de les novetats de l’edició d’enguany.

Per la seva banda, Lluís Barnés va destacar que aquesta és una fira “molt familiar, on volem que la gent pugui venir a passar-s’ho bé i alhora pugui conèixer una mica més el món del porc”. Barnés també va voler incidir en el fet que “els productors locals han anat innovant cada any amb propostes més elaborades a partir de derivats del porc”. Finalment, tots dos van agrair la col·laboració dels patrocinadors i dels més de 100 voluntaris que formem part de la comissió organitzativa de Fiporc, “sense els quals la fira no seria possible”. L'esdeveniment està impulsat per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis.

Pel que fa a la programació, cal destacar també que inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants, com ara el taller de cuina per aprendre a fer l'arròs de galta de porc de Fiporc, el taller d'elaboració de xocolates i el taller d'hamburgueses per als més petits. D'altra banda, mitjançant l'aplicació oficial de FIPORC els visitants a la fira podran trobar informació sobre tots els tastets, expositors, patrocinadors i actes de la fira, situar-los sobre un mapa interactiu i rebre notificacions al mòbil en temps real. Podeu consultar la programació de FIPORC des de www.fiporc.cat i fer un seguiment per les xarxes socials de Twitter i Instagram amb l'etiqueta #FIPORC2017 on també es pot participar al concurs d'instagramers. 

Avui divendres, jornada tècnica adreçada als professionals del sector
Tot i que la programació i activitats de la fira es desenvoluparan durant el cap de setmana, avui divendres, a partir de les 18 h, tindrà lloc la quarta jornada tècnica de FIPORC adreçada als professionals del sector porcí. La jornada es durà a terme a les instal·lacions del Foodlab de Riudellots de la Selva, on hi ha previstes diverses ponències sobre estratègies d'innovació en la producció porcina i les oportunitats internacionals del sector porcí. Les ponències aniran a càrrec de Déborah Temple, investigadora a la facultat de veterinària de la UAB, Marc Moreno consultor de l'àrea d'estratègia internacional del sector agroalimentari d'ACCIÓ i de Ferran Rodero, delegat d'ACCIÓ a Girona. Podeu consultar el programa de la jornada tècnica des de http://fiporc.cat/pdf/tecnica.pdf

25.000 porcs arriben diàriament a la població
FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població. En aquest sentit un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local convertint Riudellots en el segon municipi d'Europa on hi passen més porcs al dia.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: Algunes de les catifes ahir al centre del nucli de Blnaes. / Ajuntament
19/06/2017 07:44

Més de 500 persones participen en la confecció de les Estores de Corpus de Blanes

Es va comptar amb el doble de participants que l'any passat, els quals van ajudar a fer realitat els dissenys de 13 artistes de la vila. També es van multiplicar els visitants gràcies a la ubicació més cèntrica.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: La passada d´ahir al vespre donava per inaugurades les Enramades d´enguany. / Ajuntament
16/06/2017 07:52

Arriba una nova edició de les Enramades d'Arbúcies

La botifarrada d'ahir dijous a la plaça per a més de 3.500 persones, precedida de la gran traca que donava inici a la passada, va ser el tret de sortida de la festa.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Elbaoració de les catifes durant l´edició de l´any passat. / Ajuntament
16/06/2017 07:34

​Les catifes de Corpus de Blanes canvien el recorregut i s'apropen més al centre de la vila

Enguany hi col·laboren 13 artistes de la vila, que han confeccionat especialment per a la ocasió les composicions que lluiran al terra durant unes hores aquest proper diumenge 18 de juny.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les catifes guardonades ahir a Arbúcies. / Ajuntament
12/06/2017 07:21

Arbúcies viu una nova jornada catifaire en el marc de les Enramades

Els veïns dels carrers Sant Jaume i Segimon Folgueroles s’emporten el premi a l’originalitat i al disseny; els Jubilats el premi al millor treball i els Catifactions a la varietat de flor.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar