Empresa // Comarca // Riudellots
Fotografia: La jornada va tenir lloc dijous a la sala d’actes de l’Ajuntament de Riudellots. / Consell Comarcal
31/01/2017 07:35

Més d'una cinquantena de participants a la jornada sobre la Simbiosi Industrial a Riudellots

Salvador Balliu va remarcar que "els beneficis d’aquest sistema són la creació de noves activitats industrials, nous llocs de treball, estalvi de costos i la viabilitat de la gestió conjunta dels polígons industrials".

Redacció

Més d’una cinquantena de persones van participar el passat dijous a la jornada sobre la Simbiosi Industrial a la sala d’actes de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, organitzada per la Cambra de Comerç de Girona amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva. En la sessió inaugural, el president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, va parlar sobre la importància que tenen els polígons industrials, assegurant que "són un dels eixos principals d’activitat econòmica del territori". Balliu va remarcar que "per tal que les empreses que conformen aquests polígons siguin més competitives han d'implantar sistemes de simbiosi industrial per fer un ús més eficient dels recursos sobrants de les seves activitats". "La simbiosi industrial és una eina bàsica cap a l’economia circular”, va afegir Balliu, qui també va remarcar que "els beneficis d’aquest sistema són la creació de noves activitats industrials, creació de nous llocs de treball, estalvi de costos i la viabilitat de la gestió conjunta dels polígons industrials".

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadaler i el responsable d’ACCIÓ 10 a Girona, Ferran Rodero van explicar que la política industrial en l’àmbit sectorial a Catalunya "ja arriba al superar el 20% del PIB català, tal com marca l’objectiu del programa Horitzó 2020, i que això no ens ha de fer quedar-nos aquí, sinó que hem de continuar treballant per ser millors". En la sessió de dijous al matí també hi va participar Alba Gubert, que forma part del Pacte Industrial per la Regió Metropolitana de Barcelona. Gubert va assenyalar que des del PIRMB publiquen unes guies i quaderns que volen ser un punt de trobada per impulsar idees i generar debat per al desenvolupament d’iniciatives al territori. "Aquestes idees van als ajuntaments perquè les incloguin en les seves agendes, sobretot allò que té a veure amb la transició energètica dels polígons industrials i la simbiosi industrial" va indicar Gubert.

En el seu torn, Verònica Kuchinov, de la consultora Simbiosy va posar com a exemple el poble de Kalundburg (Dinamarca), on han implantat un sistema de simbiosi en tot el municipi, o en l’àmbit nacional com ha fet el Govern britànic. “El que s’ha de fer és crear l’entorn adequat per tal de que hi hagi un benefici econòmic, social i industrial”, va assegurar. En aquesta línia va explicar que “per tal de que això funcioni és necessari un facilitador com el consistori, una associació d’empresaris o una altra entitat local. A nivell de Catalunya ja s’han fet accions d’aquest estil a Manresa, Terrassa, Berga, etc. L’objectiu que s’ha de buscar és el eficiència en l’ús dels recursos. “Guia d’iniciatives locals cap a transició energètica”. També varen participar a la sessió Lorena Jurado de la Borsa de Subproductes de Catalunya; Mariona Coll de l’ICAEN; i Ferran Garrigora, Clúster Biomassa. Així mateix, la cloenda de l’acte va anar càrrec de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, qui va assegurar que "l’Administració facilitarà en tot el que pugui la introducció d’aquestes noves fórmules d’organització industrial a Riudellots de la Selva".
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Empresa

Empresa // Comarca // Riudellots
Fotografia: La nova avellana de Brunyola es va presentar el dijous 12 d´abril a Riudellots. / Consell Comarcal
19/07/2018 07:15

​El nou producte d'avellana de Brunyola es presenta al Food Lab de Riudellots

Es vendrà en agrobotigues, comerços, restaurants i establiments turístics, amb un format de bossa envasada al buit que conté 200 grams d’avellanes de la varietat negreta sense clova, repelades i torrades.
Comentaris (0)
Empresa // Comarca // Santa Coloma
Fotografia: Exterior d´El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
06/06/2018 06:12

​Sessió de networking de caràcters artesans i creatius StartArt2018 a Santa Coloma

La jornada, que es farà el 14 de juny, serà dinamitzada per Neus Matamala, d’Incatis, empresa especialitzada en l’organització de fires i esdeveniments.
Comentaris (0)
Empresa // Blanes
Fotografia: Kevin i Pep Andreu Mc Carry, propietaris de l´empresa, amb els dos premis. / Ajuntament
23/03/2018 06:20

Cervesa Marina de Blanes, multi-guardonada al Barcelona Beer Challenge 2018

L'empresa blanenca ha rebut la medalla de plata per la cervesa 'Costa Brava', i la medalla de bronze per la cervesa 'Kremat', i és la tercera edició consecutiva del concurs en què se la guardona.
Comentaris (0)
Empresa // Tossa
Fotografia: El reconeixement es va fer aquest passat cap de setmana a Alemanya. / Ajuntament
27/02/2018 06:11

El Càmping Cala Llevadó de Tossa és reconegut com el millor de l'estat i un dels millors d'Europa

“Deutscher Camping Club”, amb més de 85.000 membres, ha reconegut la trajectòria i qualitat del càmping tossenc.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar