Tradicions // Brunyola
Fotografia: Ambient a Brunyola durant els concursos de la tarda de diumenge. / Consell Comarcal
04/10/2016 07:41

Unes 8.000 persones visiten la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola

La II edició de la Cursa Muntanya Límit va aplegar un total de 230 participants i va ser una de les activitats destacades, juntament amb els tradicionals concursos d'esclovellar avellanes, de sacs a l'esquena i de collir avellanes.

Redacció

Unes 8.000 persones han visitat la Fira de l'Avellana de la Selva, que s'ha celebrat a Brunyola durant tot el cap de setmana, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament i del Consell Comarcal de la Selva, organitzadors de l'esdeveniment, els quals fan una valoració molt positiva, tant per la bona afluència de visitants com per la venda d'avellanes, que enguany ha estat superior a la d'anys anteriors.

Els actes de la primera jornada de fira es van iniciar amb la Cursa Soldiària Avellana Límit, que va comptar amb la participació d'un total de 230 corredors. Paral·lelament es va donar el tret de sortida oficial a la fira d'artesania, venda d'avellanes, una zona de cavalls, ponis i atraccions per a la mainada i una exposició de maquinària agrícola. Al migdia va tenir lloc la inauguració oficial, amb l'assistència de diverses autoritats comarcals, així com el pregó de la fira, que enguany va anar a càrrec d'en Ricard Dilmé, que va parlar sobre "Serrallonga pels camins i els masos de Brunyola". L'acte va cloure amb un vermut amb avellanes i productes fet amb avellana per a tots els assistents.
 
A la tarda es van programar diversos tallers, animació infantil i la presentació del llibre Cinquanta-cinc llegües de passos oblidats, de l'historiador Ricard Teixidor. Al vespre es va dur a terme la I Vetllada Popular, amb una botifarrada per a tothom i un ball amb el duet Parfills va posar el punt final als actes de la primera jornada.

L'endemà diumenge va tenir lloc una sortida guiada entre Brunyola i Sant Martí, comentada per l'historiador local Ricard Teixidor i que es va allargar fins a la una del migdia. Durant el matí es varen realitzar diverses xerrades tècniques sobre l'avellana: "La Cuina de l'Avellana", amb Josep Sucarrats, director del Descobrir Cuina; i la  "Xerrada sobre el procés de creació de la marca col·lectiva de l'avellana". Seguidament es va celebrar l'ofici solemne amb l'acompanyament de la cobla La Principal de l'Escala i tres sardanes a la plaça a càrrec de la mateixa cobla.

A la tarda la coble va oferir una nova audició i a continuació es van fer els tradicionals concursos: Concurs Internacional d'Esclovellanar Avellanes, que enguany arribava a la seva vint-i-sisena edició, la IX Cursa de Sacs a l'Esquena, V Memorial Pere Parera, amb dues categories: sènior -40 kg d'avellanes- i júnior/fèmines -20 kg-, i el segon Concurs de Collir Avellanes a Mà. 

El guanyador del Concurs d'Esclovellar Avellanes va ser novament Isidre Valls (Brunyola), que també es va proclamar guanyador en l'edició de l'any passat. Pel que fa al guanyador de sacs a l'esquena en la categoria sènior de 40 kg d'avellanes el guanyador va ser Salvador Trias (Girona); i al de collir avellanes, la guanyadora de ser la Dolors Cirera (Brunyola). Una cantada d'havaneres amb el grup Terra Endins i un rom cremat va posar el punt final a  l'edició de la fira d'enguany.
 
La marca pròpia serà una realitat en els pròxims mesos
Des de ja fa uns mesos s'està treballant en  la marca col·lectiva Avellana de Brunyola, que és previst que ben aviat sigui una realitat. Aquesta marca permetrà que tots els productors de la Selva vagin junts i tinguin més pes en el mercat, sobretot tenint en compte la importància de l'avellana com a producte propi de la comarca.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Breda
Fotografia: Una de les actuacions que van tenir lloc durant el Dia del Circ. / Ajuntament
20/11/2017 06:43

Més d'una trentena d'activitats a la tercera edició del Dia del Circ de Breda

Diferents disciplines artístiques es van citar el passat dissabte en una jornada que any rere any va consolidant-se a l’oferta cultural i d’oci del municipi.
Comentaris (0)
Tradicions // Riudellots
Fotografia: L´elecció de l´Hereu i la Pubilla, aquest passat dissabte. / Estel Xifra-Ajuntament
20/11/2017 06:32

Riudellots celebra la tretzena edició de la Fira d'Entitats

L'esdeveniment va acollir, entre d'altres activitats, l'elecció de l'Hereu i la Pubilla del municipi, que durant aquest proper any seran Bru Barba i Laia Font.
Comentaris (0)
Tradicions // Caldes
Fotografia: Visitants de la Fira d´Oportunitats. / Ajuntament
15/11/2017 07:01

Més d'una quarantena de parades a la 18a Fira d'Oportunitats de Caldes

Com en les darreres edicions, durant la fira va haver-hi una parada de Càritas, que va recollir un total de 183 kg d'aliments de primera necessitat.
Comentaris (0)
Tradicions // Vidreres
Fotografia: Un manat de salsafins. / Consell Comarcal
13/11/2017 07:05

Del 15 al 19 de novembre, campanya de promoció del salsafí de la Selva a Vidreres

Durant la Festa Petita que se celebra durant el cap de setmana, 9 establiments del municipi participen a les jornades gastronòmiques oferint menús, plats o productes que inclouen el salsafí.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar