Tradicions // Brunyola // Comarca
Fotografia: La presentació de la Fira va tenir lloc ahir a la seu de la Generalitat a Girona. / Xavier Roca-TS
29/09/2016 07:51

Tot a punt a Brunyola per a la 22a edició de la Fira de l'Avellana

Tindrà lloc aquest proper cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre. La II edició de la Cursa Muntanya Límit serà una de les activitats destacades de la primera jornada de la Fira.

Redacció

Ja està tot a punt per a la 22a edició de la Fira de l’Avellana de la Selva, que se celebrarà a Brunyola els propers dies 1 i 2 d’octubre. Així ho van explicar ahir els representants de l’Ajuntament i del Consell Comarcal de la Selva, organitzadors de la Fira, durant l'acte de presentació de la Fira a la seu de la Generalitat a Girona, en presència de la directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Elisenda Guillaumes, qui va encoratjar a seguir endavant amb la promoció d'aquest fruit sec tant característic de la zona.

Enguany la Fira tornarà a tenir una segona jornada, la del dissabte al matí, amb una nova edició de la Cursa de Muntanya Avellana Límit. Paral·lelament, es donarà el tret de sortida a la fira d’artesania, venda d’avellanes, una zona de cavalls, ponis i atraccions per a la mainada i una exposició de maquinària agrícola. Al migdia, es farà la inauguració oficial de la Fira, amb l’assistència de les autoritats de la comarca. El pregó anirà a càrrec d’en Ricard Dilmé, que parlarà sobre “Serrallonga pels camins i els masos de Brunyola” i, en la darrera part de l’acte institucional, s’inauguraran diverses exposicions. Els actes del matí es clouran amb un vermut amb avellanes i productes d’avellana per a tots els assistents.

De cares a la tarda s’han programat diversos tallers, animació infantil i la presentació del llibre “Cinquanta-cinc llegües de passos oblidats”, de l’historiador Ricard Teixidor. La programació del dissabte finalitzarà amb la I Vetllada popular amb una botifarrada per a tothom i un ball amb el duet Parfills.

Segona jornada amb xerrades tècniques i els tradicionals concursos
La segona jornada s’obrirà al públic a les deu del matí amb la fira d’artesania, la venda d’avellanes, zona de cavalls, ponis i atraccions per a la mainada i exposició de maquinària agrícola. Prèviament es farà la sortida guiada entre Brunyola i Sant Martí, que estarà comentada per l’historiador local Ricard Teixidor i que s’allargarà fins a la una del migdia. Al llarg del matí es duran a terme a la sala d'actes de l'Ajuntament dues xerrades tècniques sobre l’avellana: La Cuina de l'Avellana, amb Josep Sucarrats, i una altra sobre el procés de creació de la marca col·lectiva de l'avellana. Seguidament es farà l’ofici solemne amb l’acompanyament de la cobla La Principal de l'Escala. Els actes del matí es clouran amb dues sardanes a càrrec de la mateixa cobla.

A la tarda els actes seguiran amb una nova audició de sardanes i a partir de les sis de la tarda hi haurà els tradicionals concursos: Concurs Internacional d’Esclovellanar Avellanes, que enguany arriba a la seva vint-i-sisena edició, la IX Cursa de Sacs a l’Esquena, V Memorial Pere Parera, amb dues categories: sènior -40 kg d’avellanes i júnior/fèmines -20 kg-, i el segon Concurs de Collir Avellanes a Mà. Des de l’organització s’espera que, tal com passa amb la resta de concursos que s’hi celebren, aquest tingui la mateixa bona acollida i creï la mateixa expectació. I és que la plaça de Brunyola, centre neuràlgic de la Fira, s’omple de visitants vinguts d’arreu de les comarques gironines el diumenge a la tarda per veure aquests tradicionals concursos que s’han convertit en una cita obligada el primer cap de setmana d’octubre.

La cantada d’havaneres amb el grup Terra Endins i un rom cremat per a tot el públic assistent posarà el punt i final a la 22a edició de la Fira d’enguany. Així mateix, durant els dos dies de Fira hi haurà degustació i venda d’avellanes als espais reservats per als productors de la comarca. També hi haurà un espai específic per a les atraccions per a la mainada.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: Algunes de les catifes ahir al centre del nucli de Blnaes. / Ajuntament
19/06/2017 07:44

Més de 500 persones participen en la confecció de les Estores de Corpus de Blanes

Es va comptar amb el doble de participants que l'any passat, els quals van ajudar a fer realitat els dissenys de 13 artistes de la vila. També es van multiplicar els visitants gràcies a la ubicació més cèntrica.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: La passada d´ahir al vespre donava per inaugurades les Enramades d´enguany. / Ajuntament
16/06/2017 07:52

Arriba una nova edició de les Enramades d'Arbúcies

La botifarrada d'ahir dijous a la plaça per a més de 3.500 persones, precedida de la gran traca que donava inici a la passada, va ser el tret de sortida de la festa.
Comentaris (0)
Tradicions // Blanes
Fotografia: Elbaoració de les catifes durant l´edició de l´any passat. / Ajuntament
16/06/2017 07:34

​Les catifes de Corpus de Blanes canvien el recorregut i s'apropen més al centre de la vila

Enguany hi col·laboren 13 artistes de la vila, que han confeccionat especialment per a la ocasió les composicions que lluiran al terra durant unes hores aquest proper diumenge 18 de juny.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les catifes guardonades ahir a Arbúcies. / Ajuntament
12/06/2017 07:21

Arbúcies viu una nova jornada catifaire en el marc de les Enramades

Els veïns dels carrers Sant Jaume i Segimon Folgueroles s’emporten el premi a l’originalitat i al disseny; els Jubilats el premi al millor treball i els Catifactions a la varietat de flor.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar