Tradicions // La Cellera
Fotografia: Una de les demostracions va ser l´esquilada de 15 ovelles. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
14/06/2016 07:39

Prop de 700 persones gaudeixen de la 1a Fira del Xai d’El Pasteral

Durant tot el matí de diumenge es va poder gaudir d'un tast popular de xai a la brasa, del qual se’n van servir 300 racions; dit d’altra manera, un total de 9 xais i uns 100 kg de carn.

Xavier Roca

La granja Cal Cabraric d’El Pasteral, al municipi de la Cellera de Ter, va ser aquest passat diumenge l’escenari de la 1a Fira del Xai, que va aplegar prop de 700 persones amb l'objectiu de promocionar la carn d’oví de proximitat. Així ho assegura Francesc Ciurana, gerent i promotor de Ciurana-Bassó, impulsors de la iniciativa: “El sector està passant per moments complicats, alhora que costa molt donar a conèixer el nostre producte, així que hem hagut de buscar una trobada com aquesta, on hem comptat amb moltes complicitats". La idea va convèncer a la comissió de festes, l’Ajuntament, Pere Masó, als restaurants Can Quer i Can Co, Buti-Farreros i el Grup de Veïns del Pasteral, que es van sumar desseguida com a col·laboradors de la fira.





Així doncs, des de les 9h del matí i fins ben entrat el migdia es va poder gaudir de diverses activitats, entre les quals un tast popular de xai a la brasa, del qual se’n van servir 300 racions, dit d’altra manera, un total de 9 xais i uns 100 kg de carn. La ració incloïa pa amb tomàquet, porrons de vi, all, oli begudes i fruita, tot plegat al preu de 5 euros. La programació va incloure també la conferència "La qualitat de la carn ben criada", així com la presentació d’algunes de les publicacions del reconegut historiador de la gastronomia catalana Jaume Fàbrega, també present a l’esdeveniment. Així mateix, hi va haver jornada de portes obertes a les instal·lacions d'oví i boví de Cal Cabraric, l'observació de diferents classes de xais, un taller de feltre i demostració de tints naturals, l’esquilada de 15 xais, la conducció d'un ramat, passejades amb poni i una exposició de fotografies de xais i dels entorns de la Cellera.





Francesc Ciurana lamenta que “el sector primari no som reconeguts, perquè només som un problema i fem pudors" però adverteix que "fem una carn de qualitat". "Això és el que volem transmetre a la gent, juntament amb el fet que la gent tingui la inquietud de preguntar d’on vénen els nostres productes” assegura, mentre reivindica que "parlem molt de KM 0 però ens mengem KM 0 de l’Argentina, hem de menjar KM 0 d’aquí!”. Ciurana afegeix que “la gent quan va a una carnisseria hauria de preguntar d’on és aquella carn, de quina granja ve, de quin productor, i això faria canviar molts hàbits; això és el que hem volgut promoure des d’aquesta fira”.





“Estem molt contents per l’acceptació i la gent que ha vingut, i volem fer un agraïment a tothom que s’hi ha sumat” afirma el gerent de CiuranaBassó, alhora que ressalta que “a casa nostra es pot gaudir d’un producte excel·lent, i estem treballant perquè continuï així”. Així mateix, des del consistori, l’Alcalde de la Cellera, David Sarsanedas, es mostrava també satisfet que surtin “aquest tipus d’iniciatives que tenen la capacitat d’integrar tots els veïns; ens en sentim molt partícips”. “Pel lloc on estem i com està el mercat avui en dia no podrem competir mai a preus rebentats, però sí que podem competir, i a primera divisió, en oferir qualitat” manifestava Sarsanedas, i afegia que “fires com aquesta són exactament el que ofereixen, producte de proximitat en què saps d’on ve, així com la persona que l’ha treballat”.

Durant els propers dies, dos restaurants del municipi inclouran durant el xai als seus menús: Can Co ho farà aquest proper cap de setmana i del 23 al 26 de juny, i Can Quer ho va fer durant el cap de setmana passat i també el vinent.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Blanes
Fotografia: La cloenda de la campanya de l´any passat. / Ajuntament
31/05/2018 07:05

​Blanes viurà demà divendres la cloenda de la campanya Dansa a les Escoles amb l'Esbart Joaquim Ruyra

L'acte aplegarà al Passeig de Mar 1.500 alumnes dels 10 centres educatius del municipi, 50 dels quals del Centre d'Educació Especial Ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Una de les catifes de l´edició passada. / Ajuntament
24/05/2018 06:26

​Les catifes de flors vestiran els carrers d’Arbúcies aquest proper diumenge 27 de maig

A partir del migdia ja es podran començar a intuir els dibuixos, que en total comptaran amb 2 km de confeccions de flors naturals, repartides entre 26 catifes i 26 racons Catifa.
Comentaris (0)
Tradicions // Tossa
25/04/2018 06:12

Del 28 d'abril a l'1 de maig, segona edició de Tossa, Flor de Mar

Durant aquests dies els visitants gaudiran de carrers engalanats, passejades pel bosc, una fira de plantes medicinals, gastronomia floral amb menús temàtics, entre d'altres.
Comentaris (0)
Tradicions // Breda
12/04/2018 06:59

Breda celebra els dies 21 i 22 d'abril la 3a Fira del Monestir i la 755a Festa de l'Ajust

Durant aquests dos dies l’activitat es concentrarà al nucli històric de la Vila, a l’entorn de l’antic Monestir de Sant Salvador, amb activitats per a totes les edats i gustos.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar