Tradicions // La Cellera
Fotografia: Ovelles pasturant a la granja de Cal Cabraric d´El Pasteral. / Cal Cabraric
12/06/2016 07:54

El Pasteral celebra avui diumenge la 1a Fira del Xai

La programació començarà a les 9h amb un tast popular de xai a la brasa, i inclourà conferències, portes obertes a una granja d'oví i boví, demostracions d'esquilades, exposicions, etc.

Redacció

El Pasteral celebra avui diumenge 12 de juny la primera edició de la Fira del Xai, impulsada per Carns de xai de vedella CiuranaBassó, amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Cellera de Ter, els restaurants Can Quer i Can Co, Buti-Farreros i el Grup de Veïns del Pasteral. Tindrà lloc a la granja d'oví i boví Cal Cabraric.

La programació començarà a les 9h amb un tast popular de xai a la brasa, que inclourà pa amb tomàquet, porrons de vi, all, oli begudes i fruita al preu de 5 euros. Es podrà degustar fins a les 12h -o quan se superin les 200 persones-. A les 10h tindrà lloc la inauguració de la fira, a càrrec de l'Alcalde la Cellera, David Sarsanedas, i del gerent de CiuranaBassó, Francesc Ciurana. Les activitats continuaran a les 12h amb la conferència "La qualitat de la carn ben criada", a càrrec del veterinari Josep Comas i Bayés, amb aportacions d'Emilio Castro. Aquesta activitat servirà com a punt de trobada de professionals i simpatitzants del sector carni. Seguidament el reconegut historiador de la gastronomia catalana Jaume Fàbrega presentarà alguns dels seus llibres.

Així mateix, durant tot el matí hi haurà jornada de portes obvertes a les instal·lacions d'oví i boví de la granja Cal Cabraric, l'observació de diferents classes de xais, un taller de feltre i demostració de tints naturals a càrrec del talleret del Clot, amb Laia Aguilà; una esquilada de 15 xais a càrrec del tècnic de la cria del xai, Emilio Castro; la conducció d'un ramat; passejades amb poni per als més petits, i una exposició de fotografies de xais i de la bellesa dels entorns de la Cellera de Ter, obra de Mª Àngels Pujol i Sebi Vila. També hi haurà servei de bar.

Finalment, dos restaurants del municipi inclouran durant els propers dies el xai als seus menús: Can Co ho farà el cap de setmana vinent i del 23 al 26 de juny, i Can Quer aquest cap de setmana i el vinent.

Per tal de facilitar l'accés a la fira, des del local de CiuranaBassó de la Cellera sortiran tres trenets a partir de les 9.30h. Els de tornada ho faran a partir de les 11.45h des de Cal Cabraric.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Caldes
Fotografia: Els guanyadors del primer premi, aquest passat dissabte. / Ajuntament
20/02/2018 06:22

La comparsa Akalidae guanya el concurs de la Rua de Carnaval de Caldes

30 comparses van participar aquest passat dissabte a la rua caldenca, que va començar a les cinc de la tarda i es va allargar fins gairebé les vuit del vespre.
Comentaris (0)
Tradicions // Riudellots
Fotografia: La FIPORC, en l´hora punt del dinar, ahir diumenge. / Estel Xifra-Ajuntament
19/02/2018 06:24

FIPORC tanca dos dies de fira a Riudellots amb molt bona afluència de públic

Tot i la pluja de dissabte a la tarda, el bon temps es va imposar ahir diumenge, omplint la fira de visitants, que van poder gaudir d'activitats, tallers, degustacions i demostracions.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Un dels aparcaments que van acollir la trobada. / Ajuntament
19/02/2018 06:02

Els vehicles antics envaeixen un any més els carrers d’Arbúcies en la 10a Trobada de Clàssics

Centenars de persones es van desplaçar fins al municipi selvatà arribats d'arreu del país per exposar els seus vehicles clàssics als 10 aparcaments habilitats.
Comentaris (0)
Tradicions // Riudellots
Fotografia: Puigdemont, a la pantalla, durant l´acte inaugural de FIPORC. / Canal Ajuntament
18/02/2018 08:40

​Carles Puigdemont inaugura a distància la 5a edició de FIPORC de Riudellots

Puigdemont ha destacat la solidesa del sector porcí a Catalunya, "capaç de competir arreu del món amb qualitat, seguretat alimentària i bones pràctiques".
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar