Tradicions // La Cellera
Fotografia: Preparant el dinar popular durant l´edició de l´any passat. / Xavier Roca - Tribuna Selvatana
12/03/2016 07:56

Demà diumenge, 43a Fira i festa de la matança del porc a la Cellera

Una de les activitats principals és el dinar, amb un menú 100% porcí, que consta, entre d'altres plats, de fesols vermells amb llardons ruixats amb greix i fetge amb mantellina.

Redacció

La Cellera de Ter es vesteix demà diumenge de festa per celebrar la Fira i festa de la Matança del Porc, en el que serà la 43a edició d’aquest esdeveniment tan arrelat i re-consolidat en aquesta vila selvatana. Organitzat pel Centre Cultural Parroquial, un any més es podrà gaudir de diverses activitats repartides, al llarg de la jornada, per diferents punts de la població.

Així doncs, es podrà passejar per la fira de brocanters i les parades d'artesania i gastronomia; fer tastets d'especialitats locals i gaudir del dinar tradicional de matar el porc; visitar l'Espai d'Art, l'exposició dels 80 anys de les Brigades Internacionals i descobrir la mostra de joguines, manualitat i fotografia de Joan Novich; participar a la Missa solemne de Festa Anyal; anar a la presentació del llibre La Cuina Modernista, de Jaume Fàbrega; ballar sardanes amb La Principal de La Bisbal, o saltar i ballar amb l'actuació dels Grallers i Gegantes de la Cellera.

Una de les activitats principals és el dinar, amb un menú que consta d'una amanida, un primer plat de fesols vermells -conreats gairebé exclusivament per l'ocasió- amb llardons ruixats amb greix, fetge amb mantellina -un dels plats típics de la Cellera-, i botifarra i carn a la brasa. Una experiència 100% porcina!
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Vilobí // Sant Dalmai // Salitja
Fotografia: Paasejada inaugural per la fira amb un vedell durant l´edició passada. / Tribuna Selvatana
18/10/2017 07:12

La 6a Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar vol potenciar l’espai de degustació de productes làctics

Tindrà lloc els dies 21 i 22 d’octubre, i comptarà amb concursos de munyir a mà i de menjar flams, una exhibició de super-enduro o un maridatge de vi iformatges com a plats forts.
Comentaris (0)
Tradicions // Vidreres
Fotografia: El tast literari de cervesa, una de les activitats de la fira. / Ajuntament
15/10/2017 07:31

Vidreres gaudeix de la 5a Fira de la Cervesa Artesana

D'entre els aspectes més aplaudits per part dels productors cervesers cal esmentar la carpa aixecada a la Plaça Lluís Companys per acollir l’espai gastronòmic.
Comentaris (0)
Tradicions // Sant Hilari
Fotografia: Una de les activitats de l´any passat va ser la demostració de feines del bosc. / Xavier Roca-TS
11/10/2017 07:13

Sant Hilari acull aquest cap de setmana la 2a Fira Mercat de les Guilleries

A la fira hi participen els municipis d’Osor, Vilanova de Sau, Espinelves, Susqueda, Viladrau, Sant Sadurní d’Osortmort, Sant Julià de Vilatorta, la Cellera de Ter i Sant Hilari.
Comentaris (0)
Tradicions // Brunyola // Comarca
Fotografia: Martí Boada va fer el pregó inaugural de la fira. / Xavier Roca-Tribuna Selvatana
10/10/2017 06:56

Més de 4.000 persones visiten la 23a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva de Brunyola

Enguany, la Fira s'ha celebrat del 6 al 8 d'octubre i s'hi ha incorporat algunes novetats com la I Marxa Solidària i el 1r Concurs de Degustació de Ratafia, entre altres.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar