Tradicions // Salitja
Fotografia: El Conseller Santi Vila amb els organitzadors de la Fira-festa i autoritats de la població (Xavier R
09/02/2015 16:28

La Fira-festa de la Botifarra Dolça tanca la 18a edició amb una bona assistència

El segon dia de la Fira, la plaça Major de Salitja es va convertir en el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment gastronòmic que congrega visitants d’arreu de les comarques gironines.

La 18a edició de la Fira-festa de la Botifarra Dolça tanca amb una bona participació i un balanç que, si bé no arriba als 10.000 visitants, la Comissió organitzadora -l'associació INDEPS amb la col·laboració de l'Ajuntament- es mostra satisfeta amb el resultat obtingut, i asseguren que tot indica que s'ha aconseguit un major nombre de vendes que en edicions anteriors.

De cares a les perspectives de futur, des de l'Ajuntament es constata una falta de relleu generacional per seguir tirant endavant amb l'esdeveniment com s'havia fet fins ara. En aquest sentit, l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Salitja i Sant Dalmai, Olga Guillem, manifesta que caldrà "asseure's a parlar amb els INDEPS i arribar a nous acords, incrementar les ajudes ja existents i buscar solucions per a què el jovent entri a l'associació i es pugui seguir endavant amb aquesta fira tant arrelada al poble de Salitja".

La Fira-Festa de la Botifarra Dolça va obrir les portes el dissabte  dia 7 a la tarda amb els concursos de Ratafia i de Coques i Postres de Botifarra Dolça, ambdós presidits pel director de la reconeguda revista CUINA, Josep Sucarrats. Es van presentar 7 ratafies casolanes i 10 postres diferents. Mentre el jurat deliberava els premis tot degustant i gaudint de les delicioses creacions, els més petits de la casa van poder gaudir d'un espectacle animat de la mà de «Fefe i cia».

A la tarda, els visitants podien comprar i degustar ratafies diferents, alhora que es podien comprar diversos tipus de botifarres dolçes i picants, a més de iogurts i formatges artesans. Al mateix temps, es va poder visitar una exposició de fotografies antigues del poble de Salitja i una altra de maquinària agrícola.

Cap a les nou de la nit es va fer el sopar popular, en el qual es van servir diferents tipus de botifarres a la brasa i, en especial, plats cuinats amb botifarra dolça. També es van servir pomes capçades amb botifarra dolça i les postres presentades al concurs que havia tingut lloc durant la tarda. La degustació final de ratafies va anar acompanyada amb el lliurament dels premis dels concursos. Els premis van ser els següents:

 

  • Millor ratafia: LA PUBILLA, de Rosalia Sau.
  • Postres més bones: PIRULETES BUTIDOLÇA, de Martina Bagué.
  • Millor poma capçada: POMES CAPÇADES, de Miquel Àngel Bagué.
  • Postres més originals: PETITA REBOSTERIA, de Maria Viñolas.
  • Millor presentació: POMES CAPÇADES, de Maria Pau Teixidor i Dolors Xargay.
 

També es va fer entrega de dos premis per reconèixer la feina feta i la implicació amb la fira:
 

  • Premi a l'ambaixador de la Botifarra Dolça: Josep Sucarrats, director de la revista CUINA.
  • Premi de reconeixement de la Botifarra Dolça: Joan Viñolas, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

El segon dia de la Fira, la plaça Major de Salitja es va convertir en el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment gastronòmic que congrega visitants d’arreu de les comarques gironines. A les nou del matí, es va fer la inauguració de la Fira de Productes Artesans i es van iniciar les inscripcions per a la 13a edició de la Visita Guiada al Volcà de la Crosa. Paral·lelament, al bar de la Fira es va servir un esmorzar de forquilla a preus populars a base botifarra dolça amb olives negres i ceba confitada, creació del pastisser local Toni Noguera.

A quarts d'onze, l'associació de tractoristes de màquines antigues de Girona va fer una desfilada pels voltants del poble, després de la qual els tractors van quedar exposats durant tot el matí. A quarts de dotze, coïncidint amb l'inici de l'exhibició de gossos ensinistrats de la residència canina Campdorà, la carpa de la Plaça Major va acollir la demostració i tastets de plats d’aplicació de la botifarra dolça a càrrec de la Granja el provençal, les Cuineres de Salitja i Jep Plana, professor de l'escola d'hosteleria i turisme.

La Fira va comptar amb la visita del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, i el President del Consell Comarcal de La Selva, Salvador Balliu. Ambdós van visitar la Fira durant més d'una hora, acompanyats per l'alcaldessa, Olga Guillem i diversos regidors del municipi. Acabada la visita, la comitiva es va desplaçar a la Descarregada d'Antiquaris i Brocanters, que tenia lloc a Sant Dalmai també durant el matí d'ahir diumenge. 
 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Tradicions

Tradicions // Riudellots
Fotografia: La FIPORC, en l´hora punt del dinar, ahir diumenge. / Estel Xifra-Ajuntament
19/02/2018 06:24

FIPORC tanca dos dies de fira a Riudellots amb molt bona afluència de públic

Tot i la pluja de dissabte a la tarda, el bon temps es va imposar ahir diumenge, omplint la fira de visitants, que van poder gaudir d'activitats, tallers, degustacions i demostracions.
Comentaris (0)
Tradicions // Arbúcies
Fotografia: Un dels aparcaments que van acollir la trobada. / Ajuntament
19/02/2018 06:02

Els vehicles antics envaeixen un any més els carrers d’Arbúcies en la 10a Trobada de Clàssics

Centenars de persones es van desplaçar fins al municipi selvatà arribats d'arreu del país per exposar els seus vehicles clàssics als 10 aparcaments habilitats.
Comentaris (0)
Tradicions // Riudellots
Fotografia: Puigdemont, a la pantalla, durant l´acte inaugural de FIPORC. / Canal Ajuntament
18/02/2018 08:40

​Carles Puigdemont inaugura a distància la 5a edició de FIPORC de Riudellots

Puigdemont ha destacat la solidesa del sector porcí a Catalunya, "capaç de competir arreu del món amb qualitat, seguretat alimentària i bones pràctiques".
Comentaris (0)
Tradicions // Riudellots
Fotografia: Ahir dijous va tenir lloc la presentació de la fira a Girona. / Canal Ajuntament
16/02/2018 07:39

Tot a punt per a la cinquena edició de FIPORC a Riudellots

L'àrea de tast gastronòmic, les demostracions i els tallers vinculats al món del porc centraran la programació durant tot aquest proper cap de setmana.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La sàlvia dels convents

Avui em plau de presentar-vos una de...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La virtut guaridora del marduix

L’èxit editorial dels reculls de...
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar